Bulgarian matkat

Bulgarian matkat ovat kasvaneet suosiossa suomalaisten keskuudessa, ja turisteja maahan tuovat sen kulttuurinähtävyydet, Mustanmeren rannikon lomakohteet, sekä vuoristo-lomakylät.

Johtuen maan sijainnista, Romanian, Serbian, Macedonian, Kreikan, ja Turkin naapurissa, Bulgaria on parhaista kulttuuriaarteiden näkemispaikoista, paikan ollessa vuosisatojen ajan erilaisten sivilisaatioiden risteyskohtana.

Suomalaisten tärkein lomailuperiodi maassa sijoittuu touko-syyskuun väliselle ajalle, jolloin löydät paljon kotimaisia turisteja etenkin Sunny Beachiltä, Kultahietikolta (“Zlatni pyasatsi” Bulgariaksi), Nessebarista, Balchikista, Ravdasta, ja maan pääkaupungista, Sofiasta.

Suurin osa suosituimmista suomalaisten käymistä kohteista sijaitsevat Mustanmeren rannikolla, mutta kansainvälisten turistien keskuudessa suosittuja kohteita ovat myös maan keskiaikainen pääkaupunki Veliko Tarnovo, sekä talviset lomakeskukset Bansko, Pamporovo, ja Borovets.

VIDEO: Esittelyvideo Bulgarian rannikon lomakohteista.

Bulgarian Mustanmeren rannikon lomakylistä suurin on Sunny Beach, noin 35 km pohjoiseen Burgasin kaupungista. Sunny Beach on erittäin kehittynyt lomakeskus, ja sieltä löytyy nykyisin mm. yli 200 hotellia, noin 130 ravintolaa, sekä lukuisia live musiikkibaareja, pubeja, kahviloita, yökerhoja, ja discoja.

Sunny Beachin ohella muutkin Bulgarian lomakohteet tarjoavat kilometrien mittaisia hiekkarantoja ja kaunista luontoa, mielenkiintoista paikallista historiaa, sekä varman aurinkoisen ilmaston kesän läpi.

Bulgarian houkuttelevuutta lisää myös se, että maa on yksi Euroopan edullisimmista lomailukohteista, jossa saat paremman hotellin, syöt paremmissa ravintoloissa, ja voit ostaa enemmän tuliaisia pienemmällä matkakassalla.

Jos otat matkalomapaketin esimerkiksi Tjäreborgilta, Finnmatkoilta, Apollomatkoilta, tai muilta matkatoimistoilta, vaihtoehtoihiisi kuuluu yleensä mielenkiintoisia retkiä myös lomakohteen ulkopuolelle.

1,3 miljoonan asukkaan Sofia, Bulgarian pääkaupunki, on myös suosittu kaupunkilomakohde, tarjoten kulttuurinähtävyyksiä, edullista shoppailua, sekä upean miljöön Vitosha vuoren juurella.

Keskilämpötilat pysyttelevät touko-syyskuussa tilastotietojen valossa yli 20 celsius asteen, joten voit kierrellä kaupungin nähtävyyksiä ja kauppakeskuksia miellyttävästä lämpötilassa näinä kuukausina.


Sofian nähtävyyksien kohokohtiin kuuluvat 1800-luvulla rakennettu Alexander Nevskyn katedraali, UNESCO:n noteeraama Boyanan kirkko, sekä maan suurin valikoima museoita, kuten 650 000 historiallisen esineen kokoelman sisältämän Bulgarian kansallisen historiamuseon (www.historymuseum.org) Boyanan kaupunginosassa.