Carelicum Joensuu

Carelicum Joensuu on kulttuuri- ja matkailukeskus Joensuun kauppatorin laidalla, jonka tiloissa toimii myös Pohjois-Karjalan museo.

Carelicum on luotu kaupunkiin tutustuvia vierailijoita varten, tarjoten mahdollisuuden tutustua hienoissa puitteissa Joensuuhun ja koko Karjalan alueeseen, alueen kulttuuriin ja karjalaisuuteen.

Tapoihin tutustua eri tavoilla alueeseen kuuluvat varsinkin Pohjois-Karjalan museo ja Joensuun turismin informaatiopiste.

Kauppatori Carelicum Joensuu

KUVA: Näkymä Carelicumin rakennukseen kauppatorilta kuvattuna. Edustalla oleva rakennus on Joensuun kauppahalli.

Samoissa tiloissa on kuitenkin myös lasten satukaupunki Mukulakatu, Cafe Carelicum kahvila ja Joensuun ja Pohjois-Karjalan alueen muistoesineitä ja tuliaisiksi soveltuvia tuotteita myyvä kauppa, jossa vierailijat voivat myös käyttää ilmaista internet-pistettä kotijoukkojen kanssa viestimiseen tai vaikkapa hyvien Joensuu ravintoloiden löytämiseen.

Carelicum
Kauppahallia vastapäätä
Koskikatu 5
Joensuu
www.jns.fi/Resource.phx/sivut/sivut-museot/carelicum/index.htx

Carelicumin asiakaspalveluihin kaupunkiin tulevien vierailijoiden suhteen kuuluvat myös Joensuun eri tapahtumien, konserttien ja teatteriesitysten lippujen varaus- ja myyntipalvelut, Karelia Expert matkailupalvelun, ja informaatiopiste jonka neuvojen avulla voit saada kaiken irti käynnistäsi tähän Pohjois-Karjalan pääkaupunkiin.


Carelicum on myös paikallisten kohtaamispaikka, jota usein kutsutaan kaupungin toiseksi toriksi, ja rakennuksesta löytyvätkin erilaiset puitteet tilaisuuksille, kokouksille ja juhlille.