Champs Elysees Pariisi

Champs Elysees Pariisi on kahden kilometrin pituinen, yksi maailman tunnetuimmista ja kalleimmista kaduista, jonka varrelta löytyvät useat Pariisin tärkeimpiin kuuluvista nähtävyyksistä.

Katu, jota paikalliset kutsuvat usein “la plus belle avenue du monde” (“maailman kaunein katu”) nimellä, on pituudeltaan noin kahden kilometrin pituinen, kulkien aina Place de la Concorde aukiolta Arc de Triomphe riemukaarelle saakka.

Champs Elysees Paris France

KUVA: Näkymä Avenue des Champs-Élysées kadun kuusi kaistaa leveään läntiseen päätyyn, jossa se päättyy Pariisin riemukaareen, jonka Napoleon rakennutti sotilaallisten voittojensa kunniaksi.

Champs Elysees pedestrian walkway Paris France

KUVA: Champs-Élysées kadun jalkakäytävät ovat usein tupaten täynnä ihmisiä kadun suosiosta turistien keskuudessa johtuen, jalkakäytävän leveydestä huolimatta.

Louis Vuitton store Champs Elysees Paris France

KUVA: Champs Élysées on yksi parhaista ostoskaduista Pariisissa, ja sen varrelta löytyy muun muassa vaate-ja muotiliikkeitä, kauppakeskuksia, Virgin Megastore (www.virginmega.fr), ravintoloita moneen lähtöön, ja autoliikkeiden edustustiloja. Kuvan Louis Vuitton myymälä sijaitsee osoitteessa 101, Avenue des Champs-Elysees.

Avenue des Champs-Élysées Pariisi on Ranskan arvostetuin katu, jonka varrella olevien tilojen vuokrat ovat olleet (2011) jopa €11 840 per neliömetri/kk.

Champs-Élysées itäinen puoli Place de la Concorde aukiolta on luonteeltaan vihertävää aluetta, jonka kohokohtiin kuuluvat monumentaaliset rakennukset, kuten Théâtre Marigny ja Petit Palais, ja sen viereinen Grand Palais.

Lähempänä kadun läntistä päätyä se muuttuu ostoskaduksi, jota reunoittavat lukuisat kahvilat, ravintolat (mukana pikaruokaa myyviä ketjuja kuten Quick (www.quick.fr) ja McDonalds (www.mcdonalds.fr)), ja luksustuotteita myyvät liikkeet (esimerkiksi Benetton, Cartier, Louis Vuitton), mutta myös lippulaivamyymälät merkeille Adidas, Disney, Nike, Zara, ja Gap.


Katu sijaitsee aivan Ranskan presidentin palatsin, Palais de l’Élysée, lähellä, joka on helppo ottaa mukaan Pariisin nähtävyyksien katsomiseen kadun alueella liikkuessa.