Charlestonin nähtävyydet

Katsaus Yhdysvaltain Etelä-Carolinan osavaltion Charlestonin kaupungin parhaisiin nähtävyyksiin, mukaanlukien Angel Oak, Folly Beach, sekä South Carolina Aquarium.

Charleston on viehättävä kaupunki, josta löytyy koettavaa ja nähtävää jokaiselle matkaajalle, oli kyseessä sitten viikon tai vain viikonlopun kestävä vierailu.

Charleston South Caroline Yhdysvallat.

Kaupungin luonteenpiirteisiin kuuluvat sen vieraanvarainen luonne, joka näkyy muun muassa asukkaiden käytöksessä, alueen lämpimässä ilmastossa, sekä siinä mukaan kuulumisen tunteessa, jonka saat heti saavuttuasi.

Etelä-Carolinan Charleston on kokonaisuutena idyllinen, historiallinen kaupunki, josta löytyy maailmanluokan nähtävyyksiä, aktiviteetteja, ja kulinariisia nautintoja.

Kohokohtiin monille vierailijoille kuuluvat esimerkiksi Carolinan auringon palvominen Folly Beach rannalla, perhevierailut Etelä-Carolinan akvaarioon tai USS Yorktown laivalle, sekä päiväretket historiallisiin Fort Sumteriin tai Boone Hallin plantaasi-alueelle.

Oman kokemuksensa luovat Charlestonin monet viehättävät puistot, markkinapaikat, sekä mukulakiviset kadut.

1) Angel Oak

Angel Oak on ikimuistoisen vaikutuksen tekevä massiivinen elävä tammipuu, jonka uskotaan olevan yli 1500 vuotta vanhan ja joka on selviytynyt läpi monista alueen pyörremyrskyistä ja maanjäristyksistä.

Tammipuu nousee uskomattomiin korkeuksiin, 19,8 metriin, sen runko on läpimitaltaan 7,62 metriä, kun taas puun käyrät, kiertyneet oksat ulottuvat aina 48,7 metriin poispäin rungosta, varjostaen yhteensä yli 1579 m2 kokoisen pinta-alan maata.

Angel Oak puu, joka on nimetty tämän John’s Islandilla sijaitsevan tontin aikoinaan omistaneen perheen mukaan, on nykyisin osa Charlestonin kaupungin hoitamaa julkista puistoa.

Puun uskotaan olevan vanhin elävä olio tällä puolen Kalliovuoria, ja se on uskomattoman kaunis osa Charlestonin luonnon historiaa.

2) Patriots Point laivasto- ja merenkulkumuseo (Patriots Point Naval & Maritime Museum)

Kun matkaat Charlestonin keskustasta yli Arthur J. Ravenel Jr. Bridge -sillan, vastaan tulee Patriots Point, joka säilyttää ja suojelee puitteissaan Yhdysvaltain laivaston historiaa, kohokohtanaan toisen maailmansodan aikainen lentotukialus USS Yorktown.

USS Yorktown on 13 kantta sisältävä 270 metriä pitkä alus, joka otettiin käyttöön Newport Newsissä, Virginiassa, vuonna 1943. Pääset vierailun aikana tutustumaan kaikkiin aluksen kansiin.

Kiertäessäsi alusta, vastaan tulee myös 26 laivaston lentokonetta sekä Congressional Medal of Honor Museum (Hangar Bay #3 -osiossa).

Patriots Point Naval & Maritime Museum kokonaisuuteen kuuluu lisäksi jälleenluotu Vietnamin sodan aikainen tukikohta, kylmän sodan muistomerkki, ja kaksi muuta toisen maailmansodan aikaista alusta: sukellusvene USS Clagamore sekä hävittäjäalus USS Laffey.

Vaikutuksen tekevän laivaston historian esittelyn ohella Patriots Point toimii lähtölaiturina Fort Sumter National Monument nähtävyydelle matkaaville venekierroksille. Fort Sumter on historiallinen kohde, jossa ammuttiin Amerikan sisällissodan ensimmäiset laukaukset.

3) South Carolina Aquarium

Charlestonin meriakvaario esittelee Etelä-Carolinan rannikollista elinympäristöä ja sen villieläimistöä mm. erilaisilla kosketusaltailla, kahden kerroksen kokoisilla akvaariotankeilla, marskimaalintuhuoneilla, sekä koulutuksellisilla käyntikierroksilla ja muilla ohjelmilla.

Akvaariokäynnin taustana toimivat panoraamiset näkymät Charlestonin satamaan ja Ravenel-siltaan.

Näyttelyiden teemat on luokiteltu kunkin Etelä-Carolinan osavaltion merkittävän maantieteellisen alueen mukaan, ja näissä osioissa elää yhteensä yli 5000 eläintä.

Osiot ovat “Shark Shallows”, “Mountain Forest”, “Piedmont”, “Coastal Plain”, “Saltmarsh Aviary”, “Coast”, ja “Ocean”.

South Carolina Aquarium toimii kotipaikkana erilaisille laululinnuille, matelijoille (kuten albiinoalligaattori), suolaisen veden kaloille, sekä järvikaloille, yhdessä monille akvaarioille harvinaisempien lajien, kuten puoliapinoiden, kanssa.

Keskuksen interaktiivinen kosketussäiliö ja keihäsrauskusäiliö houkuttelevat luokseen lapsia pitämään sylissään molukkirapuja ja meritähtiä, syöttämään akvaarion keihäsrauskuja, kuin myös koskettamaan hain eviä sormillaan.

4) Sullivan’s Island

Sullivan’s Island on noin 20 minuutin ajomatkan päässä Charlestonin keskustasta sijaitseva ranta-alue, yksi kolmesta seudun merkittävästä rannasta, tarjoten rauhallisen, rennon, ja vähemmän turistimaisen kokonaisuuden läheiseen Folly Beachiin verrattuna.

Paikka tunnetaan sen vaikuttavan näköisistä rantakodeistaan, pehmeän hiekan rannoistaan, ja pääkatuja reunustavista suosituista ravintoloistaan.

Huomaa, että Sullivan’s Island rannan alueella alkoholinkäyttö on kielletty omin säännöksinsä.

5) Boone Hall Plantation

Boone Hall Plantation South Carolina Yhdysvallat.

Boone Hall plantaasi on yksi Amerikan vanhimmista edelleen toiminnassa olevista plantaasitiloista, ollen samalla yksi koko eteläisten osavaltioiden kuuluisimmista plantaasinähtävyyksistä.

Majesteetillinen Boone Hall plantaasitila, joka kattaa 316 hehtaarin kokoisen alueen, valmistui vuonna 1681, ja se on ollut avoinna yleisölle vuodesta 1956.

Plantaasitila on toiminut kuvauspaikkana lukuisille elokuville ja TV-sarjoille kiitos sen täydellisesti säilyneiden historiallisten rakennustensa ja vanhojen orjamökkien.

Boone Hall plantaasitilaan on mahdollista tutustua opastetuilla kiertokäynneillä, muihin oheispalveluihin lukeutuessa vaunuajelut maatilan alueella, sekä omatoimiset kierrokset orjien asuintiloihin ja tilan mittaviin puutarhoihin.

6) Charleston City Market

Charleston City Market South Carolina Yhdysvallat.

Historialliset Charlestonin kaupunkimarkkinat ovat kenties kaikkein vierailluin kohde kaupungin keskustassa.

Markkinapaikka, joka on avoinna 365 päivänä vuodesta, on aina täynnä shoppailijoita ja turisteja, tarjoten paikallisia, charlestonilaisia kaupustelijoita, heidän uniikkeja tuotteitaan ja käsityöteoksiaan, kuin myös arkiruokaa myyviä ruokakojuja sekä fine-dining ravintoloita ja take-away paikkoja.

Charleston City Market on hyvä paikka käydä ostamassa muistoesineitä kaupungista vierailusta, herkutella paikallisia ruokia, tai vain kävellä markkinapaikkaa läpi ja nauttia kokonaisuuden rennosta ilmapiiristä.

Yksi City Marketin kohokohdista ovat sen puitteissa toimivat makearuohosta koreja kutovat käsityöläiset, joiden työskentelyä näkee livenä heidän kojujensa yhteydessä.

Markkinapaikka rakennettiin alunperin vuosina 1804 – 1830, ja sen tiloissa myytiin alkujaan lihatuotteita, kasviksia, sekä meren antimia.

7) Folly Beach

Folly Beach on Charlestonin merkittävistä rannoista tunnetuin. Sen hiekkojen ja upeiden aaltojen ohella ranta tunnetaan kasvavasta ravintolakulttuuristaan, osavaltiopuistostaan, ja vesiurheilun harrastamiseen tarkoitettujen välineiden vuokrausmahdollisuudestaan.

Folly Beach on ideaali valinta Charlestonin rantojen joukossa (muihin lukeutuessa Sullivan’s Island, Isle of Palms, Kiawah Island, ja Edisto Beach) kiitos sen monien lounas- ja illallisruokailuvaihtoehtojensa, paikallisten baarien tarjonnan, ja merenrantakotien ja -huviloiden vuokrausmahdollisuuksien.

Hyvä paikka yöpymiseen alueella on 132-asiakashuoneen kokoinen Tides Hotel, joka sijaitsee vain metrejä rantaviivasta ja sisältää suositun Blu-hotelliravintolan.

Kun vierailet Folly Beachilla, sinun kannattaa kokeilla (läpi päivän ruokalistalta löytyvää) aamiaista Lost Dog Cafessa sekä Taco Boy ravintolan katkaraputacoja lounaana.

8) Charlestonin maalaismarkkinat (Charleston Farmers Market)

Charlestonin maalaismarkkinat South Carolina Yhdysvallat.

Charlestonin maalaismarkkinat järjestetään viikoittain lauantaisin klo 8-14, huhtikuusta joulukuuhun Marion Square -aukiolla.

Markkinapaikka sijaitsee keskeisellä paikalla Charlestonia, lähellä lukuisia ravintoloita, baareja, kauppoja, hotelleja, museoita, sekä College of Charleston yliopiston rakennuksia.

Voit aloittaa viikonlopun vieton Charlestonissa oikealla sävelellä nauttimalla aamiaista tai lounasta Charleston Farmers Market ruokailupaikoissa live-musiikin säestäessä menoa.

Ruokailun ohella markkinapaikan kohokohtiin turisteille kuuluvat sen maalaistuotteita myyvä kaupustelijat, paikalliset käsityötaitelijat, sekä lahjatavara- ja muistoesinetuotteiden myyjät.

9) Fort Sumter National Monument

Fort Sumter, joka on nähtävissä mm. Charlestonin satama-alueen Waterfront Park puistosta, on kuuluisa historiallinen kohde, jossa laukaistiin Amerikan sisällissodan aloittaneet ensimmäiset laukaukset.

Etelävaltioiden armeija otti Sumterin haltuunsa huhtikuussa 1861, ja siitä tuli etelävaltioiden tukikohta suurimmaksi osaksi sisällissodan tapahtumia, aina konfliktin päätöshetkiä kohden saakka.

Fort Sumterille pääsee käymään vain vesiteitse: päivittäiset lautat tekevät opastuksella varustettuja retkiä edestakaisin Fort Sumterin ja Patriots Point puiston väliä vuoden ympäri.

Läheinen Sullivan’s Islandin Fort Moultrie on myös käynnin arvoinen sen historiallisen merkittävyyden takia, paikan ollessa yksi Amerikan sisällissodan historiallisia kohteita.

Liberty Square aukiolla (Concord Street kadun varrella keskustaa) oleva Visitor Education Center tarjoaa kattavaa historiallista taustatietoa molemmista kohteista, sekä Fort Sumterista että Fort Moultriestä.

10) Battery Park & White Point Gardens

Battery Park -puisto on yksi olennaisimmista kulttuurimaisemista koko Charlestonin alueella.

Kun kävelet puistoa East Bay Street kadun myötäisesti, kuuluisat Batteryn kartanot jäävät yhdelle puolelle ja Charlestonin satama toiselle puolelle, ja pystyt hahmottamaan myös Fort Sumterin loitommalla.

Vuosisatojen aikana Battery Park on ollut näyttämönä useille sodille, mukaanlukien Amerikan vapaussota ja vuoden 1812 sota, ja alue toimi aikoinaan jopa kuuluisan merirosvo Stede Bonnetin majapaikkana.


Puiston viehätykseen kuuluvat lisäksi ennen sisällissotaa rakennetut historilliset kotitalot, näkymät Ravenel Bridge sillalle sataman yli, ja vuosisatoja vanhat tammipuut.