Chicago nähtävyydet top 5 – USA nähtävyydet

Chicago nähtävyydet kohokohtiin, jotka lukeutuvat myös USA nähtävyydet parhaimmistoon, kuuluvat Navy Pier, Magnificent Mile, Museum Campus, Chicago Loop, sekä Willis Tower pilvenpiirtäjä.

Nähtävyyksistä Navy Pier on kilometrin pituinen laituri Michigan järven rannalla, joka toimii merkittävänä huvialueena vuoden ympäri Chicagon sataman seudulla.

Keskeistä nähtävää alueella ovat muun muassa 46 metriä korkea Navy Pier maailmanpyörä, maailmanluokan IMAX-teatteri, Chicago Shakespeare teatteri, sekä Chicagon lastenmuseo.

Chicago nähtävyydet - USA nähtävyydet.

Navy Pier.

Navy Pier (navypier.org) sisältää muina huvituksina pikaruokakioskeja, myymälöitä, tanssisalin, sekä erilaisia näyttelyhalleja.

Laituri-alueen edusta on muiden kohokohtien ohella tunnettu massiivisista veistoksistaan sekä interaktiivisesta suihkulähteestään. Pääset laiturilta lisäksi erilaisille Lake Michigan -järveä luotaaville laivaristeilyille ja risteilykierroksille.

Magnificent Mile (themagnificentmile.com) on ollut 1940-luvulta kutsumanimi osalle Chicagon keskustan Michigan Avenueta katua, nähtävyytenä kaikkein arvokkainta osaa kaupungista, joka sisältää 450 maailmanluokan shoppailupaikkaa, vertikaalisia kauppakeskuksia, hienoja ravintoloita, upeita hotelleja, sekä useita maailman korkeimmista rakennuksista.

Chicago risteily - USA nähtävyydet.

Yksi tapa nähdä Magnificent Milen sisältämät pilvenpiirtäjät on Chicago’s First Lady Cruise (cruisechicago.com) kanavaristeilyn kyydissä.

Maailmankuuluihin ja näkemisen arvoisiin Magnificent Milen rakennuksiin myös koko Yhdysvaltain mittakaavassa kuuluvat esimerkiksi Wrigley Building, John Hancock Building, Tribune Tower sekä Allerton Hotel.

360 Chicago (360chicago.com, Magnificient Milen varrella olevassa John Hancock Building pilvenpiirtäjässä).

Käynnin väärteihin ja turistien suosimiin ostoksien teko paikkoihin tavaratalojen suhteen lukeutuvat puolestaan etenkin Nordstrom, Macy’s, Bloomingdale’s, Marcus, sekä Marshall’s.

Magnificent Mile on täynnä erilaisia maailmanluokan muotitalojen ja muiden suosittujen brändien putiikkeja, ja voit ostaa kotiintuliaisiksi tuotteita vaikkapa merkeiltä kuten Rolex, Gucci, Coach, Louis Vuitton, ja Giorgio Armani.

Koska shoppailualue on niin monelle niin keskeinen osa Chicagon käyntiä, Magnificent Milen varrella on useita suosittuja hotelleja (yli 70 kappaletta kaikkiaan), mukaanlukien 5 tähden hotellit Four Seasons Chicago, Park Hyatt Chicago, The Peninsula Chicago, sekä Conrad Chicago.

Chicago nähtävyydet suosituimpiin kohteisiin kuuluu myös Museum Campus, kolme Chicagon tärkeintä, upeata museota sisältävä puistoalue.

Chicagon nähtävyydet - Museum Campus.

Museum Campus (Adler Planetarium, Shedd Aquarium, Field Museum).

Museum Campus koostuu kolmesta erilaista kokemusta tarjoavasta maailmankuulusta museosta: universumin salaisuuksiin perehtyvä Adler Planetarium, merellistä elämää esittelevä Shedd Aquarium, sekä luonnontieteellinen museo Field Museum.

Kokonaisuus koostuu 230 850 neliömetrin rantapuistosta, joka on viihtyisä, kävelijöille vartavasten tehty alue. Puiston promenadi Solidarity Drive kadun vieressä pitää sisällään myös useita monumentteja, jotka on tehty tiedemiesten, kuten Nikolaus Kopernikuksen muistoksi.

Adler planetaario.

Museoista Adler planetaario ja tähtitieteen museo (adlerplanetarium.org) on vanhin olemassaoleva läntisen pallonpuoliskon planetaarioista ja myös ainoa museo maailmassa jolla on kaksi täysikokoista planetaariota tiloissaan.

Shedd Aquarium (sheddaquarium.org) on sisätiloihin rakennettu julkinen akvaario, joka pitää sisällään noin 2 100 erilaista merellistä eläinlajia mukaanlukien yli 25 000 erilaista kalaa sekä merellisiä nisäkkäitä, lintuja, käärmeitä ja hyönteisiä.

Field Museum (fieldmuseum.org) on yksi merkittävimmistä luonnontieteellisistä museoista maailmassa. Sen kohokohtiin kuuluvat mm. “Sue”, maailman isoin ja täydellisin Tyrannosaurus Rex fossiili, sekä laaja kokoelma suuria arvokiviä eri puolilta maailmaa, mukaanlukien jättimäisiä timantteja.

Chicago Loop on paikallinen kutsumanimi Chicagon historialliselle ydinkeskustalle, joka rajoittuu Chicago jokeen pohjoisessa ja lännessä, Congress Parkwayhin etelässä, ja Columbus Drive tiehen idässä.

Pääset kulkemaan Chicago Loopin sisällä kätevästi kaupungin metroverkostoa pitkin. 

Loopin arkkitehtuuria dominoivat pilvenpiirtäjät, joista merkittävimpiä ovat Chicago Board of Trade rakennus sekä Sears Tower, joka on korkein pilvenpiirtäjä Yhdysvalloissa.

Loop Retail Historic District shoppailu-alue kilpailee Magnificent Milen (joka on Loopista pohjoiseen) kanssa kaupungin parhaimpien myymälöiden määrässä.

Loopilta löytyy myös useita merkittäviä ulkoilmaveistoksia mm. Pablo Picassolta, Joan Mirólta, Henry Moorelta, Marc Chagallilta, Alexander Calderilta, sekä Jean Dubuffetilta.

Taste of Chicago ruokafestivaali - Chicago nähtävyydet - USA nähtävyydet.

Loopin ‘Taste of Chicago’ ruokafestivaali.

Hyvä aika käydä alueella on vuotuisten Loopissa järjestettävien festivaalien aikaan, joihin kuuluvat kaksiviikkoinen ruokafestivaali Taste of Chicago (chicago.gov/tasteofchicago), Chicago Blues Festival, Chicago SummerDance, Chicago Jazz Festival, sekä World Music Festival.

Chicago nähtävyydet parhaimmistoa on myös Loopin alueella sijaiseva Willis Tower pilvenpiirtäjä (willistower.com), yksi merkittävimmistä pilvenpiirtäjistä maailmassa ja korkein rakennus Pohjois-Amerikassa vuodesta 1973 vuoteen 2013 (jolloin New York Cityn One World Trade Center ohitti sen).

Willis Tower Skydeck Chicago.

Willis Tower Skydeck Chicago.

Pilvenpiirtäjään ulkoapäin tutustumisen lisäksi voit käydä sen näköalatasanteella, joka on nimeltään Willis Tower Skydeck Chicago (theskydeck.com), pilvenpiirtäjän 103. kerroksessa, 412 metrin korkeudessa. Vuosittain noin miljoona turistia käy ihailemassa kaupungin maisemia Chicago nähtävyydet paikan lasipohjaiselta tasanteelta käsin.

Selkeällä säällä voit nähdä näköalatasanteelta yli Michigan järven sekä aina Indianan, Michiganin ja Wisconsinin osavaltioihin saakka.


Läheltä löytyy myös toinen turistien suosima näköalatasanne, John Hancock Building pilvenpiirtäjästä, mutta sen näköalatasanne on 98 metriä alemmalla tasolla kuin Willis Towerin.