Chicagon top 10 nähtävyydet

Katsaus Chicagon kaupungin top 10 nähtävyyksiin, mukana mm. Millennium Park, Lincoln Park eläintarha, sekä Adler planetaario ja tähtitiedemuseo.

Chicago on tunnettu monipuolisesta tarjonnastaan turisteille, olitpa sitten kiinnostunut musiikista, taiteesta, ruokakulttuurista, tai urheilusta, täältä löytyy kaikkea jokaiselle.

Chicago Yhdysvallat.

Kaupungin erinomainen julkinen joukkoliikenne, Divvy kaupunkipyörä-ohjelma, taksit, Uber-palvelu, ja järvenrannan kävelypolut tekevät siirtymisen Chicagon sisällä paikasta toiseen helpoksi.

Parhaat sesongit vierailla kaupungissa ovat kesä, kevät, ja syksy, sillä Chicagon talvet ovat tunnettuja kylmyydestään, tuulisuudestaan, ja lumestaan.

Kesäkuukausina suosittu tapa nähdä aluetta on laivan kyydissä. Esimerkiksi Chicago Architecture Foundation järjestää jokiristeilyjä Chicago-joen varrella, samalla kun asiantuntevat dosentit kertovat kaupungin historiasta, sen arkkitehtuurista, ja kuinka paikasta tuli yksi maailman tärkeimmistä liike-elämän ja kulttuurin keskuksista.

Chicagon näköaloja tarjoava 28 km pituinen kävely-ja pyöräilypolku Lakefront Trail omaa varrellaan monia nähtävyyksiä, kuten The Art Instituten Claude Monetin taideteoksiin sekä Millennium Park -puiston.

Yksi Yhdysvaltojen kuuluisimmista viihde-elämän kohteista, komediashow Second City, löytyy Chicagosta. Second Show ohjelmineen on aloittanut monien Hollywoodin kuuluisimpien koomikkonäyttelijöiden uran, mukaanlukien John Belushi, Dan Aykroyd, Mike Myers, Steve Carell, Stephen Colbert, sekä Tina Fey.

1) Lincoln Park eläintarha (Lincoln Park Zoo)

Lincoln Park eläintarha Chicago Yhdysvallat.

Vuonna 1868 perustettu, Amerikan vanhimpana ilmaisena julkisena eläintarhana tunnettu Lincoln Park Zoo on avoinna vuoden ympäri.

Eläintarha sisältää monia kohokohtia, esimerkkeinä apinatalo, lintutalo, kuin myös 2 hehtaarin kokoinen keskilännen tyylinen toiminnassa oleva mallimaatila.

Lincoln Park eläintarha on rakennettu luonnonkauniiseen, reheviä nurmikkoja ja miellyttäviä kävelyväyliä sisältävään puistoon, sisältäen uusgeorgialaisen arkkitehtuurin rakennuksia ja mahtavan kasvihuoneen.

Kävijöiden parissa suosituimpia eläimiä eläintarhassa ovat etenkin sen elefantit, kirahvit, merileijonat, gorillat, matelijat, sekä uhanalainen siperiantiikeri.

Eläintarhan tarjontaan kuuluu etenkin turistisesongin parhaimpina kuukausina erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja.

2) Navy Pier

Michigan-järven yhteydessä oleva Navy Pier laituri, joka oli aikoinaan Yhdysvaltain laivaston käytössä ja saanut tästä periodista nimensä, on nykyään Chicagon suosituin nähtävyys kävijämäärillä mitattuna.

Jo laituri itsessään on nähtävyys, ja voit kävellä sitä päästä päähän, nauttien upeista Chicagon kaupunkisiluetin näkymistä sekä panoramasta järvelle.

Navy Pier sisältää myös muun muassa erinomaisen lasten museon, IMAX-elokuvateatterin, huippulaatuisia Shakespeare näytelmiä, tanssiaisia, ja 61 metriä korkean, suljetuilla gondoleilla varustetun Centennial Wheel -maailmanpyörän.

Voit myös osallistua erilaisille risteilyille järvelle, mukaanlukien purjelaiva- ja illallisristeilyihin.

Kesäkuukausien aikana, hyvän sään vallitessa, Navy Pier järjestää keskiviikko- ja lauantai-iltaisin ilmaisen ilotulitusnäytöksen.

3) Chicagon taide-instituutti (Art Institute of Chicago)

Chicagon taide-instituutti on monille kaupungissa käynnin huipentuma, museona, josta löytyy yksi maailman parhaista ja monipuolisimmista taidekokoelmista.

Suosituin osio taidemuseon näyttelyitä on sen impressionistisen taiteen kokoelma, joka sisältää maailman suurimman kokoelman Claude Monetin tekemiä töitä.

Museo on muutoinkin täynnä taide-aarteita, Grant Woodin “American Gothic” maalausteos vuodelta 1930 ja Georges Seuratin taidemaailmaa muuttaneet pointillismin (täplämaalauksen) työt.

Art Institute of Chicagon nykytaiteen osiota on laajennettu vuosien varrella voimakkaasti, tarjoten nykyisin mestariteoksia taiteilijoilta kuten Pablo Picasso, Henri Matisse, Salvador Dali, Jackson Pollock, ja Andy Warhol.

Muita näkemisen arvoisia osioita ovat mm. Thorne Rooms, sisältäen 68 miniatyyri-huonemallia yksityiskohtaisilla eurooppalaisilla sisustuksilla 1500-luvulta 1930-luvulle sekä amerikkalaisilla sisustuksilla 1600-luvulta 1940-luvulle.

Museon toimintaan kuuluvat myös paljon keskustelua herättävät ja suositut vaihtuvat näyttelyt.

4) Adler planetaario ja tähtitiedemuseo (Adler Planetarium and Astronomy Museum)

Adler planetaario ja tähtitiedemuseo on silmiinpistävä kaksitoistapuolinen rakennus, johon kuuluu kaksi taivasteatteria, joista toinen oli läntisen pallonpuoliskon ensimmäinen planetaario.

Planetaariot esittelevät yöllistä taivasta, mahdollistaen kävijöiden nähdä läheltä kaukaisia planeettoja, kuita, ja galakseja.

Rakennuskompleksiin kuuluu näyttelyhuoneita, kahvila, ja StarRider teatteri, joka tarjoaa upeita interaktiivisia virtuaalisen todellisuuden esityksiä, joissa kävijät osallistuvat 3D avaruusmatkan simulaatioon käsinojilta löytyvien ohjaimien avulla.

Adlerin toimintaan kuuluvat monenlaiset koko perheelle suunnatut tapahtumat, joihin liittyy avaruusaiheisia näytöksiä, teleskooppien käyttöön ja kotikäyttöönottoon liittyviä opastuksia, ja paljon muuta.

5) 360 Chicago näköalatasanne

Huikeita kaupunkinäköaloja tarjoava 360 Chicago näköalatasanne sijaitsee 200 Clarendon Street pilvenpiirtäjän huipulla, 304 metriä ylös kadun tasolta.

Tämän Chicagon kolmanneksi korkeimman rakennuksen huipulta on hyvän sään aikana nähtävissä jopa 128 km verran joka suuntaan.

360 Chicagon näköalatasanteen yhteydessä on ravintola ja lounge-tila, sekä lisätietoa tarjoavia näyttelyitä neljällä eri kielellä.

Suosittua illallisruokailua varten ravintolaan täytyy tehdä etukäteisvaraus. Voit pistäytyä myös drinkillä pilvenpiirtäjän 95. kerroksen The Signature Room -baarissa, josta on yhtälailla upeat näkymät Chicagoon.

Seikkailunhalukkaille kävijöille 360 Chicago tarjoaa TILT:n, ainutlaatuisen
kokemuksen, jossa seisot lasilaatikossa, kun se kallistuu pilvenpiirtäjän reunan ylitse.

6) Wrigley Field

Wrigley Field baseballkenttä Chicago Yhdysvallat.

Wrigley Field on kotikenttä Chicagon baseball-joukkue Chicago Cubsille, joka voitti Yhdysvaltojen MLB baseball-sarjan mestaruuden vuonna 2016.

Baseballkenttä on kuuluisa mm. sen murattipäällysteisistä ulkokentän tiiliseinistään, sen ikonisesta punaisesta kyltistään, ja sen manuaalisesti operoidusta tulostaulustaan.

Kun käyt seuraamassa Cubsin kotiottelua, tarjolla on erinomaista tunnelmaa, “Take Me Out to the Ballgame” fanilaulu 7. pelivuoron aikana, sekä fantastista amerikkalaista pikaruokaa stadionin ravintoloissa.

Mikäli joukkue on tien päällä vierasotteluita pelaamassa, voit osallistua myös opastettuun Wrigley Field kiertokäyntiin, johon kuuluvat osioina muun muassa käynnit pelikentällä, kentän pelaajien syvennyksessä, sekä pukuhuoneissa.

Areenaa ympäröivä lähiö tunnetaan paikallisten keskuudessa “Wrigleyville” vapaa-ajanvieton keskuksena, täynnä viihtyisiä ravintoloita ja baareja.

7) The Second City

The Second City komediateatteri Chicago Yhdysvallat.

The Second City on yksi maailman kuuluisimmista komedian keskuksista, jonka esiintymislavalla uransa on aloittanut noin 500 huippu-koomikkoa, mukaanlukien Gilda Radner, John Belushi, Dan Aykroyd, Mike Myers, Steve Carell, Stephen Colbert, ja Tina Fey.

Joten, kun käyt seuraamassa showta paikan päällä, tulet todennäköisesti myöhemmin näkemään samoja koomikkoja Hollywoodin elokuvissa, mainoksissa, ja amerikkalaisissa teevee-tuotannoissa.

The Second Cityn improvisaatioon perustuvat komedia-showt tekevät pilaa etenkin ajankohtaisista tapahtumista ja amerikkalaisen yhteiskunnan aiheista.

Tyypillisesti show-ohjelmiin ei kuulu mukaan minkäänlaisia puvusteita tai lavasteita, ja lava on pienen pöydillä ja tuoleilla varustetun alueen edessä.

Muita paikkoja nähdä huippu-koomikkoja Chicagossa ovat esimerkiksi Second City e.t.c. ja Up Comedy Club.

8) Millennium Park

Cloud Gate Millennium Park Chicago Yhdysvallat.

Millennium Park puisto on Chicagon kruununjalokivi, jossa järjestetään kesäisin huippusarja konsertteja (Jay Pritzker Pavilion rakennuksessa). Talvikautena Millennium Park sisältää luisteluringin sekä jouluvalaistuksia.

Yksi maailmankuulu kohokohta puiston puitteissa on sen “Cloud Gate” veistosteos, joka näyttää jättimäiseltä pavulta (paikalliset kutsuvatkin teosta lempinimellä “The Bean”).

Voit myös seurata puistossa veden syöksymistä kahdesta 15 metrisestä lasitornista molemmissa päissä alueen matalaa vesiallasta.

Puiston eteläisessä kärjessä sijaitsee Lurie Garden, joka on kahden hehtaarin kokoinen kaupunkikeidas perennakasveilla, sipulikasveilla, pensailla, ja puilla varustettuna.

9) Chicago Architecture Foundation risteily

Chicago Architecture Foundation jokiristeily Chicago Yhdysvallat.

Chicago Architecture Foundation organisaation järjestämä risteily tarjoaa mahdollisuuden nähdä Chicagon arkkitehtuurillinen kauneus jokiristeilijän kansilta.

Risteily on yksi kaupungin uniikeimmista kokemuksista, kuljettaen matkustajat matkan aikana myös pitkin järven eteläisiä ja pohjoisia rantoja.

Matkan aikana opit lisää yli 50:stä Chicagon arkkitehtuurilliseen maisemaan kuuluvasta rakennuksesta ja niiden merkityksestä, kuin myös kaupungin yleisestä historiasta ja siitä, kuinka paikasta kasvoi yksi maailman tärkeimpiä kulttuurin ja liike-elämän keskuksia.

Risteilyjä, jotka kestävät noin puolitoista tuntia, järjestetään myöhäiseltä huhtikuulta aina marraskuun puoleenväliin saakka, ja niihin kannattaa ostaa liput etukäteen suuren suosion takia.

10) Chicago Lakefront Trail

Chicagon Lakefront Trail -polku on 28 km pituinen kävelyyn, hölkkäilyyn, ja pyöräilyyn soveltuva väylä, jonka toisella puolella ovat kaupungin ylväät pilvenpiirtäjät ja toisella puolella upea järvinäkymä.

Päällystetty, suoraviivainen Lakefront Trail kulkee Michigan-järven myötäisesti, ulottuen kaupungin pohjimmaisesta päädystä South Side -kaupunginosaan asti.

Väylän varrella on runsaasti nähtävyyksiä, mukaanlukien Museum Campus (sisältäen useita nimekkäitä museoita), Soldier Field stadion (amerikkalaisen jalkapallon NFL-joukkueen Chicago Bearsin kotistadion), Buckingham Fountain, Lincoln Park eläintarha, Oak Street Beach, sekä South Shore Cultural Center.


Lakefront Trail on ruuhkainen etenkin kesäviikonloppuisin. Voit vuokrata polkupyörän vauhdikkaasti liikkumiseen lähes jokaisen väylän sisääntulon yhteydestä.