Chile nähtävyydet

Chile nähtävyydet kohokohtia ovat La Moneda Palatsi, Pääsiäissaaret, Valle de la Luna, El Tatio geyserit, sekä risteily “Maailman reunalle”.

La Moneda Palatsi, joka valmistui vuonna 1805, on Chilen presidentin ja kolmen kabinetti-ministerin virallinen rakennus.

Yksi vaikuttavimmista rakennuksista Santiago de Chilen keskustassa, neo-klassiseen arkkitehtuurityyliin rakennettuna, La Moneda kompleksi on kooltaan kokonaisen korttelin suuruinen.

Palatsiin on ollut mahdollista tutustua myös yleisökierroksen avulla presidentti Ricardo Lagoksen kaudesta (2000-2006) saakka.

Pääsiäissaaret ovat yksi maailman kuuluisimmista saarista, noin 3600 km länteen kontinentaalisesta Chilestä, ja saaret ovat tunnettuja varsinkin monumentaalisista patsaistaan joita kutsutaan moai nimellä ja jotka on tehnyt saaren alkuperäiskansa, Rapanuit.

Saaret löysi ja nimesi hollantilainen tutkimusmatkailija Jacob Roggeveen, joka löysi Pääsiäissaaret pääsiäissunnuntaina vuonna 1722. Saarista käytetään yleisesti myös sen Polynesialaista nimeä “Rapa Nui.”

Alueen tärkeimmät nähtävyydet ovat nykyään osa Rapa Nui Kansallispuistoa, ja se on jaettu seitsemään erilliseen osaan.

Näiden osien kohokohtiin kuuluvat Orongo kivikylä sekä Rano Kau kraaterijärvi Rano Kau sektiolla, 397 Moai patsasta Rano Raraku sektiossa, sekä Hanga Roa, joka on suurin kylä saarilla.


VIDEO: Pääsiäissaarten esittely.

Valle de la Luna, eli Kuulaakso suomeksi, sijaitsee 13 km länteen San Pedrosta Cordillera de la Salissa, osana Chilen Atacama aavikkoa.

Alue on saanut nimensä vuosisatojen aikana tulvien ja tuulen tekemistä kivien ja hiekan muodostumista, kuin myös erikoisista väreistä ja tekstuurista, jotka muodostavat kuunpinnan näköisen kokonaisuuden.

Myös tiedemiehet pitävät aluetta kuumaisena, sillä NASA:n “Spirit” ja “Opportunity” Mars-mönkijöiden prototyyppiä testattiin juuri Valle de la Lunan oloissa.

Suosittu paikka nähdä yli laakson on alueen suurelta hiekkadyyniltä, jolta on panoramiset näköalat.

Alueen kohokohtiin kuuluvat myös sen kuivat järvet, joissa suolan kompositio on antanut paikalle kauniin valkoisen päällyskerroksen sekä alueen eri hiekkakerrosten planetaariset värit, jotka vaihtelevat vihreän, sinisen, punaisen, ja keltaisen välillä.

El Tatio geyserit ovat lähellä Atacama aavikkoa (jossa Kuulaakso sijaitsee), Andien vuoristossa Pohjois-Chilessä, noin 4200 metrin korkeudessa.

Turistit tulevat geysereille yleensä osana Atacama aavikon ja Valle de la Lunan kiertämistä.

El Tatio sisältää yhteensä 80 aktiivista geyseriä, joka tekee siitä suurimman geyser alueen eteläisellä pallonpuoliskolla ja kolmanneksi suurimman maailmassa Yellowstonen (USA) ja Dolina Giezerovin (Venäjä) jälkeen.

Alueelle, sekä Valle de la Lunaan että El Tatiolle, järjestetään opaskiertoja, esimerkiksi osana Chimu Adventuresin (www.chimuadventures.com) nelipäiväistä kiertokäyntiä alueella.

Chile nähtävyydet kohokohtiin kuuluu myös risteily “Maailman Reunalle,” joka on risteily Kap Hornille, mikä viittaa alueen sijaintiin Etelä-Amerikan eteläisenä kärkenä, ja jonka laivat joutuivat kiertämään matkallaan Aasiasta Eurooppaan ennen Panaman kanaalin avaamista.

Perinteisesti, merimies joka oli kiertänyt Kap Hornin oli oikeutettu pitämään kultaista pyöreää korvakorua (vasemmassa korvassa jos oli kiertänyt Hornin itäänpäin) sekä ruokailemaan toinen jalka pöydällä. Merimies joka oli kiertänyt myös Afrikan hyväntoivonniemen sai ruokailla molemmat jalat pöydällä.

Risteilylaivoja alueelle lähtee Chilen puolelta yleensä Punta Arenaksesta ja reitti menee Ushuaiaan Argentinan puolella käyden mm. Kap Hornilla.


Matkan järjestäjiin kuuluu esimerkiksi Chimu Adventures (www.chimuadventures.com), jonka reitti käy myös Glacier Alley massiivisillä jäätiköillä, eteläisessä Patagoniassa, Magalhãesinsalmella, sekä Ushuaiassa, joka on maailman eteläisin kaupunki.