Cincinnatin nähtävyydet

Katsaus Yhdysvaltain Ohion osavaltiossa olevan Cincinnatin kaupungin parhaisiin nähtävyyksiin, mukaanlukien BB Riverboats -jokiristeily, Eden Park, sekä Kings Island huvipuisto.

Cincinnatin kaupungista löytyy runsaasti nähtävyyksiä kaikenlaisten matkustajien tarpeisiin.

Olitpa sitten kiinnostunut tämän joenvarren kaupungin mielenkiintoisesta historiasta, arvostat taiteita, haluat nähdä maailmanluokan huippu-urheilua, tai vain viettää rentoa, hauskaa vapaa-aikaa, Cincinnatista löytyy jotain juuri sinulle sopivaa.

Keskeisistä nähtävyyksistä Cincinnati Museum Center pitää sisällään kolme merkittävää museota, joista yksi on keskittynyt esittelemään paikallista historiaa.

Koska jokilaivat olivat aikoinaan pääasiallinen tapa matkustaa kaupunkiin muualta, jokiristeily BB Riverboats yhtiön laivoilla on yksi lisätapa kokea palanen Cincinnatin historiaa.

Historiaa hakevat turistit suosivat myös paikallista National Underground Railroad Freedom Center museota, joka kertoo niistä rohkeista ihmisistä, jotka auttoivat orjia pakenemaan vapauteen.

Eläintenystäviä varten Cincinnatissa on varsinkin Cincinnatin eläintarha ja kasvitieteellinen puutarha, kuin myös Newport Aquarium -meriakvaario.

Urheilufaneille kaupungin tarjontaan kuuluu etenkin Great American Ball Park, jossa voit käydä seuraamassa paikallisen ylpeyden, baseballin MLB-sarjan Cincinnati Redsin otteluita.

Taideharrastajia hemmotellaan Cincinnatissa useilla museoilla ja gallerioilla.

Contemporary Arts Center, yhtenä esimerkkinä, pitää sisällään vaihtuvia, keskustelua herättäviä ja elämää täynnä olevia modernin taiteen näyttelyitä. Cincinnatin taidemuseo sijaitsee puolestaan kuvankauniissa Eden Park puistossa.

Cincinnatissa on monia kauniita puistoja, joista lähes jokainen kävijä nauttii täällä ollessaan, kuuluisimpina kohteina Eden Park ja Smale Riverfront Park.

Elämäänsä jännitystä ja adrenaliinin täytteisiä kokemuksia hakevat lomailijat suuntaavat Kings Island huvipuistoon, jostä löytyy huippuluokan huvipuistolaitteita, show-ohjelmaa, sekä vesipuisto.

1) National Underground Railroad Freedom Center

National Underground Railroad Freedom Center museo sijaitsee Cincinnatin Ohio-joen varrella, näkymin joen toiselle puolelle ja Kentuckyn osavaltioon, jossa orjuus oli aikoinaan laillista.

Museo juhlistaa juuri tuon aikakauden sankareita, niitä rohkeita ihmisiä, jotka riskeerasivat elämänsä auttaakseen orjia pakenemaan vapauteen.

Ideaali tapa aloittaa kierros museorakennuksen tarjontaan on käydä katsomassa paikan sisältämässä teatterissa esitettävä johdantofilmi, joka kertoo keskuksen toiminnan taustoista ja teemoista.

Teatterin ohella museo sisältää sekä pysyviä että vaihtuvia orjuudesta ja sen lopettamisen kansanliikkeestä kertovia näyttelyitä.

Voit tutustua esimerkiksi aitoon orja-aitaukseen, jossa Kentuckylaiset orjakauppiaat pitivät ihmisiä väliaikaisesti ennen heidän siirtoaan orjamarkkinoille.

Yksi keskeinen osa pysyvistä näyttelyistä kertoo vierailijoille niistä fiksuista tavoista, joilla nämä urheat miehet ja naiset pakenivat vankeudestaan.

Muut näyttelyt luovat pohjaa keskustelulle etenkin ihmisoikeuksista ja rotujenvälisestä sovittelusta.

Tärkeä sektio pysyvässä näyttelyssä esittelee nyky-ajan orjuuden ja ihmiskaupan muotoja, muistuttaen kävijöitä, että orjuutta on edelleen olemassa.

2) Nykytaiteiden keskus (Contemporary Arts Center)

Cincinnati Arts Center nykytaiteen museo Yhdysvallat.

Cincinnatilla on puitteissaan erittäin elävä taidekulttuuri useine taidemuseoineen ja gallerioineen.

Monien suosikki tästä tarjonnasta on kaupungin nykytaiteiden keskus, Contemporary Arts Center, joka pitää jatkuvasti erilaisia vaihtuvia näyttelyitä, tarjoten aina jotain uutta nähtävää.

Cincinnatin keskustassa sijaitsevan taidekeskuksen rakennus, Lois & Richard Rosenthal Center for Contemporary Art, on itsessäänkin taideteos, jota on kutsuttu usein Amerikan kylmän sodan jälkeisen periodin tärkeimmäksi uudeksi rakennukseksi.

Taidenäyttelyiden ohella paikan tarjontaan kuuluu sisäänkäyntikerroksen kahvila, jossa vierailuun ei tarvita museon sisäänpääsylippua.

Museon kuudes kerros, UnMuseum-kerros, on alue, jossa lapset voivat interaktiivisesti oppia taiteesta ja pitää hauskaa sen kanssa. Tässä suhteessa keskuksen toiminta kattaa myös muunlaisen taidekoulutustoiminnan sekä lapsille että aikuisille.

3) Eden Park

Eden Park puisto Cincinnati Yhdysvallat.

Eden Park, joka kuuluu rakastetuimpiin Cincinnatin kaupunkipuistoihin, sijaitsee Mt. Adams vuoren huipulla.

Luonnonkauniiden järvien, puutarhojen, ja jokinäkymien ohella puisto sisältää kolme muutakin nähtävyyttä.

Näistä Cincinnatin taidemuseo (Cincinnati Art Museum) omaa laajan ja monipuolisen taidekokoelman. Museon vierailijat voivat nähdä tiloissa yli 65 000 taideteosta 6000 vuoden periodin ajalta, joukossa maalauksia mestareilta kuten Pablo Picasso, Vincent Van Gogh, ja Claude Monet.

Krohn konservatorio (Krohn Conservatory) on puolestaan vuoden auki avoinna oleva sisätilakeidas, tarjoten näytillä yli 3500 kasvilajia kaikkialta maailmasta. Tiloissa pääsee käväisemään hetkeksi niin aavikkomaisemissa kuin sademetsässäkin.

Konservatorion kausiluontoiset näyttelyt, etenkin vuosittainen Butterfly Show (perhosnäyttely) ja Holiday Floral Display, kuuluvat paikan suosituimpiin toimintoihin.

Eden Parkin muihin huomattaviin nähtävyytiin lukeutuu Cincinnati Playhouse in the Park, jossa esitetään ammattimaisesti toteutettuja musikaaleja, draamanäytelmiä, ja komedioita kahdella eri esiintymislavalla.

4) BB Riverboats -jokiristeily

BB Riverboats jokiristeily Cincinnati Yhdysvallat.

Varhaisen Cincinnatin historian aikana suurin osa kaupunkiin tulleista kävijöistä saapui paikalle jokilaivalla, joten monet nykyajan vierailijat haluavat kokea tämän saman kokemuksen Ohio-joen risteilylaivojen kyydissä.

BB Riverboats tarjoaa näköalaristeilyjä, joissa voit vain rentoutua ja nauttia upeista maisemista, samalla kun laivan kapteeni kertoo matkan varren maamerkeistä ja jakaa kertomuksia kaupungin historiasta.

Pidempien ruokailu-risteilyjen aikana voit nauttia brunssista, lounaasta, tai illallisesta joen maalauksellisissa puitteissa.

Perheen suosivat BB Riverboatsin järjestämiä teemallisia risteilyjä, kuten “Pirates of the Ohio” ja “Super Hero and Princess” risteilyt, joiden anti kohdistettu etenkin esikoulu-ikäisiä lapsia omaaville perheille. Kaikenikäisiä lapsia varten tarjolla on mm. “Ice Cream Social Sundays” risteilyt.

Teemaristeilyjen joukkoon lukeutuu myös aikuisille suunniteltuja paketteja, joissa nautitaan gourmet-oluista tai maistellaan laatuviinejä.

5) Cincinnatin eläintarha ja kasvitieteellinen puutarha (Cincinnati Zoo and Botanical Garden)

Cincinnatin eläintarha ja kasvitieteellinen puutarha on ollut avoinna vuodesta 1875, tehden paikasta Yhdysvaltojen toiseksi vanhimman lajissaan.

Eläintarha, joka kattaa kokonaisuutena noin 30 hehtaarin alueen Avondalen kaupunginosan puitteissa, sisältää lähes 2000 eläintä ja 500 erilaista eläinlajia.

Cincinnati Zoo on kansainvälisesti tunnettu etenkin harvinaisista eläimistään, joukossa Sumatran sarvikuono, maapallon uhanalaisin nisäkäslaji, mutta myös luonnonsuojelutoimistaan sekä koulutusohjelmistaan.

Sen lisäksi että kierrät eläintarhaa näyttelystä toiseen, sinun kannattaa myös tarkistaa minkälaista ohjelmaa paikka tarjoaa päivän aikana.

Useimmiten vierailijat voivat seurata ohjelmanumeroita kuten elefanttien kylvetyksen, eläinten syöttämisiä, tiikereistä kertovia ulko-ilmaluentoja, sekä “Cheetah Encounter” gepardi-näytöksen.

Eläintarhan puistoa kiertäessä laita merkille ympärilläsi olevia kauniita kasveja, sillä kohteen virallisessa nimessä oleva kasvitieteellinen puutarha ei ole tullut siihen sattumalta.

Kasvitieteellisen puutarhan kohteisiin puistossa kuuluvat perhospuutarhat, pölyttäjäpuutarha, sadepuutarha, ja monia muita.

Kohokohtiin Cincinnati Zoon alueella lukeutuvat lisäksi pienoisjuna-ajelut, karuselli, sekä 4D Special FX Theater.

6) John G. & Phyllis W. Smale Riverfront Park

John G. & Phyllis W. Smale Riverfront Park on puisto, joka avattiin käyttöön vuonna 2012, ollen nykyisin yksi kaupungin päänähtävyyksistä turisteille sekä suosittu vapaa-ajanvieton paikka paikallisille.

18 hehtaaria kattava puisto on rakennettu Ohio-joen varteen Paul Brown Stadiumin ja Great American Ballpark kentän väliselle osiolle.

Puisto on Roebling Suspension Bridge -sillan yhteydessä, lähellä muita keskeisiä joenvarren puistoja. Voit jättää auton esimerkiksi puiston omalle Central Riverfront Garage -parkkipaikalle (124 E. Mehring Way).

Vapaa-ajanvieton mahdollisuuksiin puistossa sisältyvät sisäkaruselli Cincinnati-teemaisilla hahmoilla, leikkipuisto, suihkulähteitä, jättimäinen jalkapiano, interaktiivinen lentävä sika, kuin myös koko perheen mahduttavat kuistikeinut, joilta on näkymät joelle.

Muita kohokohtia joenvarren Smale Riverfront Park puistossa ovat sen puutarhat, labyrintti, julkiset taideteokset, ja Black Brigade of Cincinnati -muistomerkki.

Puiston paviljonki ja esplanadi tarjoavat omilta osiltaan tiloja vuoden varrella sekä yksityisille että paikallisen yhteisön julkisille tapahtumille, juhla-aterioille, sekä maalaismarkkinoille.

7) Great American Ball Park – Cincinnati Reds

Cincinnati on paikka, jossa Yhdysvaltojen ensimmäinen ammattimainen baseball-joukkue, Cincinnati Red Stockings, perustettiin, ja nykyinen kaupungin joukkue, Cincinnati Reds, jatkaa kunnialla tätä perinnettä, pelaten kotiottelunsa Great American Ball Park baseballkentällä.

Ennen ottelussa käyntiä tarkista pelipäivän promootiotarjoukset, kuten Thirsty Thursdays, Fireworks Friday, ja Family Sundays.

Peliä ennen tai sen jälkeen kannattaa viettää aikaa myös stadionin puitteissa olevassa Cincinnati Reds Hall of Fame & Museumissa, joka kertoo seuran menestyksistä ja menneisyydestä.

Museon näyttelyt esittelevät Redsien historiaa vuodesta 1869 nykyaikaan saakka, sisältäen useita näyttelyitä, kuten interaktiivisen Play Ball Galleryn ja selostuskopin.

Cincinnati Reds Hall of Fame & Museum järjestää myös opastettuja kiertokäyntejä baseballkentän tiloihin.

8) Kings Island huvipuisto

Kings Island on Amerikan keskilännen suurikokoisin huvipuisto- ja vesipuisto-kompleksi, joka tarjoaa monipuolisesti jännittäviä huvipuistolaitteita sekä koko perheen hauskanpitoa.

Adrenaliinin maksimoijat löytävät kokemuksia etenkin laitteista kuten Banshee, joka on maailman pisin ylösalaisin kääntyvä teräsvuoristorata, The Beast, maailman pisin puinen vuoristorata, sekä Diamondback, jyrkkä vuoristorata.

Lapsiperheet arvostavat Kings Islandissa muun muassa Planet Snoopy -osiosta, joka on lasten oma alue 19:sta huvipuistolaitteella ja eläinten paijaus eläintarhalla.

Dinosaurs Alive! -osio on myös lapsien suosima kohde puistossa, sisältäen yli 65 elävänoloista robotti-dinosaurusta.

Pääsy Kings Islandin vesipuistoon, Soak Cityyn, kuuluu huvipuiston pääsylipun hintaan.

Soak City tarjoaa yli 50 vesipuisto-aktiviteettia, mukaanlukien vesiliukumäkiä, aalto-altaita, laiskan joen, sekä surffausaalto-altaan.

Kings Islandilla järjestetään vuoden mittaan lukuisia show-ohjelmia ja tapahtumia, ja puisto suljetaan päivittäin ilotulituksella.

9) Newport Aquarium

Cincinnati on kaukana merestä, mutta kaupungin Newport Aquarium -meriakvaario tarjoaa kävijöille mahdollisuuden nähdä tätä vedenalaista maailmaa.

Mikäli hait kiehtovat sinua, meriakvaariosta löytyy useita näyttäviä osioita tätä silmälläpitäen: hai-tunneli, jossa hait uivat pääsi ylitse, Shark Central, missä pääset paijaamaan pienikokoisia haita, sekä Shark Bridge -silta, joka kulkee yli haita täynnä olevan altaan.

Newport Aquarium toimii kotina myös neljälle harvinaiselle hairauskulle. Muut näyttelyt esittelevät merellisten elinympäristöjen monimuotoisuutta, joukossa koralliriutat, joki-ympäristöt, sekä mielenkiintoinen meduusanäyttely.

Keskuksen vuorovesiallas tarjoaa vierailijoille tilaisuuden koskettaa merellisiä olioita kuten meritähtiä ja rapuja.

Newport Aquariumissa on useita muitakin merellisiä oliolajeja, mukana mm. Floridan ulkopuolisen Yhdysvaltain suurin alligaattori, 17 eri lajia pingviineitä, eksoottisia sammakoita, sekä hurmaavia saukkoja. Kilpikonnia pääsee koskettamaan sille varatulla Turtle Corral osiolla.

Meriakvaarion toimintaan kuuluvat lisäksi erikoisohjelmat, joihin on erillinen pääsymaksu, joukossa “kulissien takaisia” eläinten tapaamisia ja pingviinien läheltä näkemisiä.

10) Cincinnati Museum Center

Cincinnatin museokeskus, Cincinnati Museum Center, on kolmesta museosta koostuva kokonaisuus Cincinnati Union Terminal kompleksin tiloissa.

Tämä vuodelta 1933 oleva entinen juna-asema rakennettiin aikoinaan näyttävään Art Deco -tyyliin, ja se onkin nykyään yksi Cincinnatin tunnetuimmista rakennuksista ja kansallinen historiallinen maamerkki.

Keskuksen sisätiloissa toimivat Cincinnati History Museum, Duke Energy Children’s Museum, Museum of Natural History & Science, sekä Robert D. Lindner Family OMNIMAX Theater.


Paikan laajojen tilojen puitteissa järjestetään usein myös vaihtuvia, teemallisia näyttelyitä.