CN torni Toronto

CN torni Toronto on yksi suosituimmista nähtävyyksistä kaupungissa, ja tarjoaa vertaansa vailla olevia panoramisia näkymiä yli kauniin Kanadan Ontarion provinssin.

CN tornikokemus alkaa lasiseinäisten pikahissien tuodessa vierailijat kohti rakenteen, joka on yksi planeetan korkeimmista, huippua.

Tornin huipulta olevat näköalat voi kiertää varsinkin nopeasti, mutta kaikkein eniten vierailusta saa irti, kun valmistelee etukäteen ne näköalat, jotka varsinkin haluaa nähdä tornista.

CN Tower view from Front Street Toronto Canada

KUVA: CN torni näkyy lähes kaikkiin Toronton kaupungin kulmiin. Kuvan näkymä on Front Street kadulta, läheltä Union Station juna-asemaa.

CN Tower looking up Toronto Canada

KUVA: Näkymä ylös CN tornin juurelta, josta ylös pääsee pikahissin avulla kohti näköala tasanteita.

CN Tower looking down Toronto Canada

KUVA: Näkymä alas Front Street West kadulle CN tornin ylemmältä näköalatasanteelta.

Downtown Toronto Canada from CN Tower

KUVA: Yhdet kaikkein dramaattisimmista näkymistä CN tornilta ovat kohti Toronton ydinkeskustaa ja finanssikeskuksen pilvenpiirtäjiin Bay Street kadun ympärillä.

Toronto Harbor & Toronto City Airport from CN Tower

KUVA: Toinen hengen salpauttava näkymä on kohti Toronton satamaa ja satamasaaria. Kuvan vasemmalta puolelta löytyy kätevästi sijaitseva Toronto City Center Airport, joka tarjoaa lentoja muun muassa Yhdysvaltain New York Cityn kaupunkiin.

CN Tower lower observation level Toronto Canada

KUVA: Kuvassa oleva alemman tason näköalatasanne ei tarjoa yhtä hyviä mahdollisuuksia kuvien ottoon, johtuen tasanteen ympärillä olevasta suojaverkosta.

CN Tower walking glass Toronto Canada

KUVA: Alemmalta tornin näköalatasolta löytyy kuitenkin suosittu lasilattia, jonka päällä voit kävellä ja josta on huikeat näkymät alas kohti viereistä Rogers Center urheilukeskusta.

Voit esimerkiksi nähdä tornista suomalaisen arkkitehdin suunnitteleman Toronton uuden kaupungintalon, New Toronto City Hall rakennuksen, sekä kuuluisan Yonge-Dundas aukion, jota kutsutaan Toronton Times Squareksi (New Yorkin Times Squareen verrattuna).

Torni tarjoaa myös ainutlaatuiset näkymät Toronton satamasaaristoon, mukaanlukien hienot näkymät satamasaarilla olevan lentokentän saapuvaan ja lähtevään lentoliikenteeseen.

Alempi tornin näköalatasoista sisältää kuuluisan lasisen lattian, jonka päällä kävely antaa ilmassa kävelyn tunteen, jolta näkymät alas ovat 553,33 metriä aina Rogers Center urheilukeskuksen parkkialueeseen saakka.

Tornista löytyy myös ravintola, nimeltään “360”, jolta on upeat näkymät Toronton yli.

CN torni Toronto on avoinna myöhään vierailijoita varten, ja sen iltaiset näkymät yli modernin Toronton kaupungin ovat monien vierailijoiden mielestä tornin parasta antia.


Tornin juurelta löytyy myös erinomainen lahjatavara- ja tuliaiskauppa, jonka kautta reitti pois tornin huipulta kulkee.