Columbian nähtävyydet

Katsaus Yhdysvaltain Etelä-Carolinan osavaltion Columbian kaupungin parhaisiin nähtävyyksiin, mukaanlukien Riverbanks Zoo and Gardens eläintarha, Congaree kansallispuisto, sekä EdVenture lastenmuseo.

Columbia, joka on Etelä-Carolinan osavaltion pääkaupunki, sisältää monipuolisen valikoiman monumentteja, muotokuvia, ja patsaita liittyen alueen värikkääseen historiaan.

Lisäksi tarjotaan kuuluu useita historialle, taiteelle, ja lapsille omistettuja museoita, kuten Columbian taidemuseo sekä Etelä-Carolinan osavaltiomuseo.

Alue on myös erinomainen erilaisiin ulkoilma-aktiviteetteihin kuten leiriytymisiin, kalastukseen, ja kajakointiin / melontaan.

Columbia Etelä-Carolina Yhdysvallat.

Lisäksi voit käydä vuoden läpi Columbiassa seuraamassa huippuluokan urheilutapahtumia, etenkin suhteessa amerikkalaiseen jalkapalloon, baseballiin, ja koripalloon.

1) Adventure Carolina

Carolina Adventure Columbia Yhdysvallat.

Adventure Carolina tarjoaa asiakkailleen erilaisia opastettuja kajakki- ja kanoottiretkiä Columbian lähijokiin.

Suosittu “After Work” retki pitkin Congaree-jokea kestää noin 3 tunnin ajan, ja on soveltuva sekä ensikertalaisille että perheille (tiistaisin, torstaisin, ja perjantaisin kesäaikaan).

Viikonloppuisin tarjolla olevat retket vaihtelevat lyhyistä huviretkistä koko päivän kestäviin ekskursioihin saakka.

Jos melonnan sijasta kelluminen on lähempänä sydäntäsi, voit järjestää myös retken kelluntaputkilla, joka on erinomainen tapa perheille ja ystäville pitää hieman hauskaa ja rentoutua auringossa.

2) Riverbanks Zoo and Gardens -eläintarha

Riverbanks Zoo and Garden eläintarha Etelä-Carolina Yhdysvallat.

Riverbanks eläintarha ja sen puutarhat on luokiteltu nähtävyytenä yhdeksi Kaakkois-Yhdysvaltojen suosituimmista kohteista, toimien kotina lukuisille erilaisille eläinlajeille.

Luonnollisissa elinympäristöissään eläintarhassa eläviin lajeihin kuuluvat esimerkiksi apinat, leijonat, linnut, hylkeet, koalat, ja monet muuta lajit.

Eläintarhan yhteydessä oleva, vaikutuksen tekevä kasvitieteellinen puutarha sisältää omalta osaltaan 28,3 hehtaarin alueen verran erilaisia kasvilajikkeita, luontopolkuja, tarjoten erinomaisia näköaloja Saluda-jokeen.

Yksi kokonaisuuden suosituimpia näyttelyitä on sen läpikäveltävä Lorikeet-lintuhuone, jossa voit käsinsyöttää värikkäitä lintuja pienistä hedelmänektaria sisältävistä kupeista.

3) Finlay Park

Alunperin vuonna 1859 nimellä Sidney Park avattu puisto on historiallinen kohde, joka on tullut uuteen kukoistukseensa varhaisesta 1990-luvusta saakka, jolloin se jälleenrakennettiin kokonaisuudessaan sekä uudelleennimettiin Finlay Park -puistoksi.

Puistoon kuuluu viheralueita leikkikentillä, järvellä, vesiputouksilla, suihkulähteellä, ja pelikentillä, mukana ollessa myös runsaasti päällystettyjä kävelyväyliä patikointiin ja viheralue piknik-ruokailua varten.

Kaupunki isännöi kesäisin ilmaisia Sizzlin’ Summer Concert Series konsertteja juuri tämän puiston puitteissa.

4) Congaree kansallispuisto (Congaree National Park)

8903 hehtaarin kokoinen, suomaa-metsää sisältävä Congaree ei ole pelkästään yhdysvaltalainen kansallispuisto, vaan myös kansainvälinen biosfäärireservi, kansallinen luontomaamerkki, suojeltu erämaa-alue, ja mannermaan puitteissa tärkeä lintualue.

Itäisen Amerikan korkeimmat puut löytyvät juuri tältä seudulta, yhdessä kaikenlaisten käärmeiden, kilpikonnien, pesukarhujen, opossumien, villisikojen, sammakoiden, lintujen, ja monen-, monenlaisten hyönteisten kanssa.

Voit kävellä seutua pitkin korotettuja puisia kävelyväyliä, tai mennä lähemmäksi luontoa takamaakävelyretken, leiriytymisen, kanoottimatkan, tai kajakkiretken avulla.

Kansallispuiston metsänvartijat tarjoavat lisäksi erilaisia alueesta kertovia informatiivisia kiertokäyntejä ja ohjelmia.

5) McKissick museo

McKissick Museum Columbia Etelä-Carolina Yhdysvallat.

McKissick museo, jota operoivat College of Liberal Arts sekä University of South Carolina, ja joka sijaitsee historiallisessa Horseshoe-rakennuksessa, sisältää vaikutuksen tekevän pysyvän kokoelman mineraaleja, jalokiviä, ja 1700-luvulta peräisin olevaa hopeaa.

Museon näyttelyt keskittyvät Kaakkois-Yhdysvaltojen historian, elämän, ja luonnon esittelemiseen.

Näyttelyt vaihtelevat 1900-luvun vesiväritaideteoksista esimerkiksi amerikkalaisten orjien tekemiin keramiikkatöihin saakka.

Museon näyttelyistä löytyy aina monenlaista jännittävää ja yllättävääkin seudun historiasta ja taiteesta kertovaa esineistöä.

6) Etelä-Carolinan osavaltiomuseo (South Carolina State Museum)

South Carolina State Museum Columbia Yhdysvallat.Vuosisadan vanhassa tekstiilitehtaassa toimiva Etelä-Carolinan osavaltiomuseo esittelee kattavaa kokoelmaa taiteeseen, historiaan, ja tieteeseen liittyvää esineistöä, kuvaten Etelä-Carolinan menneisyyttä, nykyaikaa, ja tulevaisuutta.

Luonnonhistoriasta teknologiaan ja kuvataiteisiin, tällä museolla on informatiivisia pysyviä näyttelyitä ja vaihtuvia ohjelmia, jotka pureutuvat laajaan valikoimaan kulttuuri-aiheita.

Kokoelman kohokohtia ovat muun muassa jättimäinen valkohain malli, Blue Sky -seinämaalaus, dinosaurus fossiileja, sekä upea rautaportti, jonka on tehnyt paikallinen taiteilija Philip Simmons.

7) Columbia Riverfront Park

Columbia Riverfront Park Etelä-Carolina Yhdysvallat.

Riverfront Park on huippuvalinta puistona etenkin hölkkäilijöille, pyöräilijöille, sekä patikoijille.

Congaree-joen varrella oleva puisto sisältää joenmyötäisesti pitkän kaistaleen kävelyväylää, tarjoten vierailijoille viileän, varjoisan väylän puiden luomien varjojen lomassa.

Voit pysähtyä yhdellä puiston joenvarren penkeistä ihailemaan hetkeksi kaikessa rauhassa kuvakorttimaisia näkymiä. Joen yli menee puiston kohdalta myös jalkaisin ylitettävä silta.

8) EdVenture lastenmuseo

EdVenture lastenmuseo Columbia Etelä-Carolina Yhdysvallat.

Columbian kaupungin EdVenture lastenmuseossa vastaan tulee yli 12 metriä korkea “Eddie”, joka asuu museon atriumissa vastapäätä sisääntuloa.

Lapset voivat tutustua Eddiehin sisältä erilaisten tunneleiden ja liukujen avulla, samalla havaiten kuinka ihmeellinen kokonaisuus ihmisruumis on.

Hauskuus ei museossa lopu “Eddiehin”, sillä rakennus sisältää niin paljon interaktiivisia näyttelyitä, että useimmat lapsista eivät jaksa tutustua niihin kaikkiin yhden vierailun puitteissa.

Näyttelyistä esimerkiksi kommunikaatio-osio sisältää mm. pneumaattisen putken, samanlaisen kuin mitä pankit käyttävät, ja tiloissa on lisäksi upea taidehuone.

Ulkopuolella rakennusta löydät mielenkiintoisen vesilaitteen, joka on sisätilojen laitteiden tapaan interaktiivinen ja reagoi siihen tehtäviin muutoksiin.

9) Nickelodeon Theater

Nickelodeon Theater on pienen pieni 77 asiakaspaikan kokoinen teatteri, joka keskittyy esittämään kansainvälisiä, taiteellisia, ja indie-elokuvia kahdelta kankaalta, näytösten ollessa tarjolla etenkin iltaisin, mutta ajoittain myös iltapäivisin.

Jos olet filmifani, voit rentoutua tämän massateattereista erilaisen elokuvakokemuksen parissa syöden popcornia ja nauttien kylmästä oluesta.

Teatteria operoi Columbia Film Society (Columbian elokuvaseura), jonka toimintaan kuuluu myös useiden pienten, erikoisteemaisten filmifestivaalien järjestäminen vuosittain.

10) USC Horseshoe

USC Horseshoe on kaunis, puiden reunustama kauppakeskuskompleksi, joka toimi alunperin University of South Carolina yliopiston ensimmäisenä kampuksena.

Kompleksi pitää edelleen sisällään joukon kampuksen rakennuksia, joista suurin osa on peräisin yli vuosisadan verran, ja avoimet viheralueet ovatkin yleensä täynnä opiskelijoita keskustelemassa, lukemassa, heittelemässä frisbeetä, tai ottamassa päivänokosia luentojen välissä.


USC Horseshoe, joka on listattu Yhdysvaltain kansalliseen historiallisten paikkojen rekisteriin, on usein, etenkin kesällä, erilaisten erikoistapahtumien näyttämönä.