Costa del Sol nähtävyydet top 5 – Espanjan nähtävyydet

Costa del Sol nähtävyydet top 5 suosituimpia kohteita, jotka kuuluvat myös Espanjan nähtävyydet parhaimmistoon, ovat La Carihuelan kaupunginosa Torremolinoksessa, Malagan Alcazaba linnoitus, Marbellan Casco Antiguo, Ronda, sekä Picasso-museo Malagassa.

La Carihuelan kaupunginosa Torremolinoksessa on entinen kalastajakylä, josta on kasvanut maailmanmaineeseen kohonnut lomakohde ravintoloidensa sekä 2,1 km pitkän rantansa ansiosta.

Torremolinos nähtävyydet - Costa del Sol nähtävyydet.

Torremolinos – La Carihuela.

Ranta ulottuu aina Benalmádenan satamaan saakka, ja sitä pitkin kulkee upea merellinen promenadi, jota vierustavat alueen kuuluisimmat ravintolat & rantabaarit, kuin myös sen parhaimmat hotellit.

Rantaravintoloiden erikoisuus on “pescaíto” (pienikokoinen paikallinen paistettu kala), jonka maukkaimmat reseptit maailmalla ovat peräisin juuri tältä alueelta.

Malagan Alcazaba on puolestaan maurien valtakunnan hallintakauden aikainen linnoitus, peräisin 700-luvulta jKr. vaikkakin suuri osa sen rakennuksista on valmistunut 1000-luvun aikana Granadan kuningas Badiksen johdolla.

Malaga nähtävyydet - Alcazaba - Costa del Sol nähtävyydet.

Malaga – Alcazaba.

Nähtävyys on parhaiten säilynyt maurilainen linnoitus koko Espanjan alueella. Alcazaban vierestä löytyvät myös antiikin roomalaisen periodin aikaisen teatterin rauniot noin 100-luvulta jKr.

Linnoituksella on helppo käydä Malagassa oleskelun yhteydessä, sillä se sijaitsee kaupungin keskustassa olevalla kukkulalla, ylikatsoen kaupungin sataman ja koostuen kahdesta erillisestä muurikokonaisuudesta.

Läheiseltä kukkulalta löytyy myös Gibralfaron linnoitus, jolta on upeat näkymät alas Alcazabaan.

Marbellan Casco Antiguo (cascoantiguodemarbella.com), eli Marbellan vanhakaupunki, on täynnä kauppoja – yli 400 erilaista putiikkia – joista voi ostaa esimerkiksi paikallisia ja perinteisiä käsityöläistavaroita.

Marbella Casco Antiguo - Marbellan vanhakaupanki - Costa del Sol nähtävyydet.

Marbella – Casco Antiguo vanhaakaupunkia.

Casco Antiguon kauppiaat ovat määrätietoisesti kehittäneet aluetta aina 1980-luvun puolestavälistä tasapainottamaan lähialueille ilmaantuneiden suurten, modernien ostoskeskusten vaikutusta.

Altamirano Marbella - ravintola Marbella.

Marbella – Casco Antiguon Altamirano-ravintola (baraltamirano.es).

Vanhakaupunki pitää sisällään kokoelman niin perinteisiä kuin modernejakin myymälöitä.

Mukana vanhankaupungin tarjonnassa on muun muassa viehättäviä muotikauppoja, suosittuja ravintoloita, hienoja korukauppoja, vaateliikkeitä, sekä perinteisiä käsityöläiskauppoja.

Rondan kaupunki (spain.info/A-day-in-Ronda/), joka sijaitsee noin 100 km Malagasta, helpon päivämatkan päässä, on tunnettu poikkeuksellisen kauniista maastostaan (rakennettuna dramaattiselle paikalle kallionjyrkänteen viereen) ja luonnostaan sekä vuosisatojen aikana kaupungin läpi menneiden taiteellisten vaikutteiden jättämistä jäljistä kaupungin arkkitehtuuriin.

Ronda Espanja - Costa del Sol nähtävyydet.

Ronda.

Rondan idyllisen kaupungin kohokohtia ovat mm. Puente Nuevo silta, Plaza de Toros (härkätaisteluareena) sekä Marqués de Salvatierra palatsi.

Puente Nuevo silta Ronda Espanja.

Puente Nuevo silta (Ronda).

Niin kirjailija Ernest Hemingway kuin elokuvaohjaaja Orson Welleskin asuivat Rondassa useita vuosia, ja molemmat kirjoittivat alueen kauneudesta, joka on osaltaan johtanut paikkakunnan nykyiseen suosioon turistikohteena.

Costa del Sol nähtävyydet parhaimmistoa on myös Picasso museo (museopicassomalaga.org/en) Malagassa, joka sijaitsee Los Condes de Buenavista palatsissa, joka on upea 1500-luvulta peräisin oleva rakennus.

Picasso museo Malaga - Costa del Sol nähtävyydet.

Malaga – Picasso museo.

Picasso syntyi Malagassa asuen alueella aina vuoteen 1895, jolloin 14-vuotiaan Picasson perhe muutti Barcelonaan. Malagan Picasso museo onkin yksi merkittävimmistä Picasso museoista Barcelonan Museu Picasson ohella.

Malagan Picasso museon kokoelma koostuu yhteensä yli 200 Picasson työstä, mukaanlukien maalauksia, piirrustuksia, veistoksia, keramiikkaa, sekä kaiverrustöitä.

Suurimman osan töistä museolle lahjoitti Christine Ruiz Picasso ja esillä on töitä taiteilijan jokaiselta periodilta.


Oman kokoelman lisäksi museossa on usein näytillä Picasson töitä eri museoista ympäri maailmaa.