Costa del Sol nähtävyydet

Costa del Sol nähtävyydet suosituimpiin kohteisiin kuuluvat La Carihuela kaupunginosa Torremolinoksessa, Malagan Alcazaba linnoitus, Marbellan Casco Antiguo, Ronda, sekä Picasso Museo Malagassa.

La Carihuela kaupunginosa Torremolinoksessa on entinen kalastajakylä, josta on kasvanut maailmanmaineeseen kohonnut lomakohde ravintoloidensa ja 2,1 km pitkän rantansa ansiosta.

Ranta ulottuu aina Benalmádenan satamaan saakka, ja sitä pitkin menee merellinen promenadi, jota vierustavat alueen kuuluisimmat ravintolat ja rantabaarit, kuin myös sen parhaimmat hotellit.

Rantaravintoloiden erikoisuus on “pescaíto” (pienikokoinen paistettu kala) jonka parhaimmat reseptit maailmalla ovat juuri tämän alueen sisällä.

Malagan Alcazaba linnoitus on Moorilainen linnoitus joka on peräisin 700-luvulta jKr. vaikkakin suuri osa linnoituksen rakennuksista on tehty 1000-luvun aikana Granadan kuningas Badiksen johdolla.

Se on parhaiten säilynyt Moorilainen linnoitus koko Espanjan alueella. Alcazaban vierestä löytyvät myös Roomalaisen teatterin rauniot noin 100-luvulta jKr.

Linnoituksella on helppo käydä Malagassa oleskelun yhteydessä, sillä se sijaitsee kaupungin keskustassa olevalla kukkulalla, ylikatsoen kaupungin sataman yli, ja koostuen kahdesta erillisestä muurikokonaisuudesta.

Läheiseltä kukkulalta löytyy myös Gibralfaron linnoitus, jolta on upeat näkymät alas Alcazabaan.

Marbellan Casco Antiguo, eli vanhakaupunki, on täynnä kauppoja joista voi ostaa esimerkiksi paikallisia ja perinteisiä käsityöläistavaroita.

Casco Antiguon kauppakeskittymästä (www.cascoantiguodemarbella.com) löytyy itse asiassa yli 400 erilaista kauppaa.

Casco Antiguon kauppiaat ovat kehittäneet aluetta aina 80-luvun puolestavälistä tasapainottamaan lähialueille ilmaantuneiden suurten modernien ostoskeskusten vaikutusta.

Casco Antiguo pitää sisällään kokoelman perinteisiä ja moderneja myymälöitä, mukaanlukien muotikauppoja, ravintoloita, korukauppoja sekä käsityöläiskauppoja.


VIDEO: Marbellan turistitoimen tekemä video Casco Antiguon kaupunginosasta.

Rondan kaupunki (laserrania.org) on tunnettu poikkeuksellisen kauniista maastostaan ja luonnostaan sekä vuosisatojen aikana kaupungin läpi menneiden taiteellisten vaikutteiden jättämistä jäljistä kaupungin arkkitehtuuriin.

Rondan idyllisen kaupungin kohokohtia ovat mm. Puente Nuevo silta, Plaza de Toros (härkätaisteluareena) sekä Marqués de Salvatierra palatsi.

Niin Ernest Hemingway kuin Orson Welleskin asuivat Rondassa useita vuosia, ja molemmat kirjoittivat alueen kauneudesta, joka on osaltaan johtanut kaupungin suosioon turistikohteena.

Ronda sijaitsee noin 100 km Malagasta, helpon päivämatkan päässä.

Costa del Sol nähtävyydet parhaimmistoa on myös Picasso museo (www.museopicassomalaga.org) Malagassa, joka sijaitsee Los Condes de Buenavista palatsissa, joka on upea 1500-luvulta peräisin oleva rakennus.

Picasso syntyi Malagassa asuen alueella aina vuoteen 1895, jolloin 14-vuotiaan Picasson perhe muutti Barcelonaan. Malagan Picasso museo onkin yksi merkittävimmistä Picasso museoista Barcelonan Museu Picasson ohella.

Malagan Picasso museon kokoelma koostuu yhteensä yli 200:sta Picasson työstä, mukaanlukien maalauksia, piirrustuksia, veistoksia, keramiikkaa, sekä kaiverrustöitä.

Suurimman osan töistä museolle lahjoitti Christine Ruiz Picasso ja esillä on töitä taiteilijan jokaiselta periodilta.

Oman kokoelman lisäksi museossa on usein näytillä Picasson töitä eri museoista ympäri maailmaa.