Dallas nähtävyydet

Dallas nähtävyydet suosituimpiin kohteisiin kuuluvat Pioneer Plaza aukio, Dallas Arts District taidekortteli, Fountain Place pilvenpiirtäjä, Reunion Tower torni, ja Shopper’s Alley ostosalue.

Pioneer Plaza on laajin Dallasin liiketoimintakeskuksen alueella olevista julkisista aukioista, ja se on myös toiseksi vierailluin maamerkki Dallasissa Dealey Plaza aukion jälkeen, jolla presidentti John F. Kennedy salamurhattiin vuonna 1963.

Aukio sijaitsee aivan Dallas Convention Center messukeskuksen vieressä, ja se on omistettu alueena kaupungin karjapaimen traditiolle, ja se on kunnianosoitus niille väylille jotka toivat uudisasukkaita alueelle.

Pioneer Plazan kohokohtiin kuuluvat varsinkin sen pronssiset patsaat, joilla luodaan kuvaus perinteisestä Longhorn karjan ajosta jota johtavat karjapaimenet, kuin myös läheinen Pioneer Cemetery hautausmaa, jolla on maan sisällissodan muistomerkki Civil War Memorial, kuvaten mm. Robert E. Leetä, Stonewall Jacksonia, ja Jefferson Davisia.

Dallas Arts District (www.artsdistrict.org) taidekortteli on parhaiten tunnettu laajasta valikoimastaan taide- ja performanssi taiteiden maamerkkejä, sijaiten aivan Dallasin keskustan alueella, itään West End Historic District alueesta.

Alue on itse asiassa suurin urbaanien taiteiden alue Yhdysvalloissa 0.28 km² koollaan, ja sen alueella on 13 merkittävää urbaanien taiteiden toimitilaa ja organisaatiota.

Luonnollisesti jos käyt alueella, käynti on helppo yhdistää performanssin kokemiseen yhdessä näistä taide instituutioista, joihin kuuluvat mm. Dallas Black Dance Theatre tanssiteatteri (www.dbdt.com), Dallasin Sinfonia Orkesteri (www.dallassymphony.com), ja Dallas Theater Center/Arts District Theater (www.dallastheatercenter.org).

Alueelta löytyy myös useampia taidehistoriallisia museoita, kuten Dallas Museum of Art taidemuseo (www.dallasmuseumofart.org) ja Trammell & Margaret Crow Collection of Asian Art (www.crowcollection.org), jonka kokoelmat koostuvat Aasialaisesta taiteesta.

Jos vain tutustut alueeseen kävellen, tutustumisen arvoinen on varsinkin Morton H Meyerson Symphony Center (www.meyersonsymphonycenter.com).

VIDEO: Dallas Arts District kaupunginosan esittely.

Dallas nähtävyydet parhaimmistoon kuuluu myös Fountain Place (www.fountainplace.com), joka sijaitsee Arts District taidekorttelin alueella osoitteessa 1445 Ross Avenue, ja se koostuu alueena yhdestä kauneimmista Yhdysvaltalaisista pilvenpiirtäjistä jonka on suunnitellut I.M. Pei, ja pilvenpiirtäjää ympäröi romanttinen 172 pienen suihkulähteen alue, josta paikka on saanut nimensä.

Suihkulähteiden alue on loistava paikka vain viettää levähdystauko nähtävyyksien katselun ohella kauniiden suihkulähteiden vieressä, ja paikan kohokohtiin kuuluu mm. sen keskus suihkulähde synkronoituine vesi sekvenssineen.

Paikan keskuksena oleva pilvenpiirtäjä puolestaan on parhaiten tunnettu ainutlaatuisesta arkkitehtuuristaan, joka muistuttaa isoa, monikulmaista prismaa, ja jossa on paljon samoja piirteitä kuten I.M. Pein toisessa kuuluisassa pilvenpiirtäjässä, Bank of China Tower rakennuksessa Hong Kongissa.

Rakennus on myös saavuttanut kansainvälistä kuuluisuutta Ewing Oil yhtiön toimistorakennuksena TV sarjassa “Dallas”.

Reunion Tower torni (www.reuniontower.com) on 171 metriä korkea torni Hyatt Regency Hotel kompleksissa, ja se on myös Dallasin 15. korkein rakennus.

Torni on yksi parhaiten tunnetuista maamerkeistä joka symbolisoi Dallasia, samaan tapaan kuin Näsinneula symbolisoi Tamperetta.

Tornin näköalakerros on yksi Dallasin suosituimpia nähtävyyksiä, ja se sijaitsee tornin ensimmäisessä vierailukerroksessa, jonne meno hissillä kestää 68 sekunnin ajan.

Tornissa on myös pyörivä ravintola, Five Sixty by Wolfgang Puck, joka on kallis a la carte ravintola, tornin ylimmässä vierailukerroksessa.

Ravintolakerroksen ja näköalakerroksen väliin jäävä kerros on pääasiallisesti erikois tapahtumien käytössä Wolfgang Puck Catering yhtiön kautta.

Dallas nähtävyydet kohokohtiin kuuluu myös Shopper’s Alley ostosalue (varsinkin Harry Hines Boulevardin alueella Royal Lane kadulle saakka), Dallas Koreatown kaupunginosassa, joka on yksi parhaita alueita ostosten tekoon kaupungissa.

Alue tunnetaan varsinkin useista tukkuliikkeistään, jälleenmyyjistään, ja tehtaanmyymälöistään, jotka myyvät esimerkiksi trendikkäitä vaatteita, halpoja koruja, ja hajuvesiä.


Alueen myymälöistä tunnetuin on Sam Moon (www.sammoon.com), mutta monet vähemmän tunnetut myymälät pystyvät usein tarjoamaan parhaimmat hinnat eri tuotteille alueella.