Delfinaario Tampere

Delfinaario Tampere aloitti toimintansa vuonna 1985 osana Särkänniemen huvipuistoa, ja se on nykyään maailman pohjoisin delfinaario.

Särkänniemen elämyspuiston Delfinaario on maailman pohjoisin delfinaario ja myös Suomen ainoa lajissaan.

Delfinaarion delfiinit ovat lajiltaan pullokuonodelfiinejä, ja nykyisistä delfiineistä kolme on pyydystetty luonnosta, Meksikonlahdelta Floridassa.

Delfinaario Tampere

KUVA: Näkymä Delfinaarion sisäänkäyntiin aivan Särkänniemen huvipuiston pääsisäänkäynnin vierestä.

Tampereen Delfinaario Näsinneulasta nähtynä

KUVA: Tampereen Delfinaario rakennus nähtynä Näsinneulan näköalatornista. Rakennuksen vieressä näkyvä (490 m pitkä) vesivuoristorata on nimeltään “Koskiseikkailu”, ja se lisättiin huvipuistoon vuonna 1999.

Delfinaario koostuu esiintymisaltaasta, jonka edessä on iso katsomotila, esiintymisaltaan takana olevista hoitotiloista, joihin kuuluu neljä metriä syvä kotiallas sekä matalampi hoitoallas, sekä altaita yhdistävästä kanavasta.

Esitykset, joita järjestetään joka päivä, käyvät läpi delfiinien ominaisuuksia varsinkin erilaisten temppujen kautta, siten että kukin viidestä delfiinistä tulee erikseen yleisölle tutuksi.

Esityksen jälkeen perheen pienimmät ja isommatkin voivat tulla ihailemaan delfiinejä lähes kosketusetäisyydelle, aivan läpinäkyvän altaan reunan viereen.

Tampereen delfinaario suorittaa esitysten ohella myös delfiineihin ja merelliseen elämään kohdistuvaa tutkimustyötä, jonka tuloksia pyritään soveltamaan luonnonvaraisten delfiinien suojelutyössä.

Merellisestä elämästä kiinnostuneille Särkänniemen huvipuisto tarjoaa myös toisen nähtävyyden alueellaan, Särkänniemen akvaarion.


Voit tutustua delfinaarion ajankohtaiseen aikatauluun ja delfiinien esittelyyn paikan virallisten nettisivujen avulla, osoitteessa www.sarkanniemi.fi.