Delhi nähtävyydet

Delhi nähtävyydet kohokohtiin kuuluvat Bahá’í Lootus temppeli, Intia portti, Punainen linnoitus, Dilli Haat markkinat, ja Akshardham temppeli.

Bahá’í Lootus temppeli (bahaihouseofworship.in) on Bahá’í uskonnon temppeli, joka valmistui vuonna 1986, ja on yksi maailman vierailluimmista ja kuvatuimmista rakennuksista.

Temppeli on rakennettu ekspressionistiseen tyyliin, ja sen merkittävin piirre on sen lootuskukan muotoinen design.

Lootus kukan inspiroima design on viimeistelty 27:n marmoripeitteitteisellä “kukanlehdellä”, jotka on järjestelty kolmen ryhmiin niin että rakennuksessa on yhdeksän puolta.


VIDEO: Bahá’í Lootus temppelin esittely.

Intia portti (All India War Memorial) on Intian tunnetuin sotamuistomerkki ja yksi Delhin tunnetuimmista maamerkeistä, joka valmistui vuonna 1931 Intialaisten ensimmäisessä maailmansodassa kuolleiden muistoksi.

Myöhemmin, vuonna 1971, Intia portille lisättiin Intialainen tuntemattoman sotilaan muistomerkki, joka on tuttu näky mm. useiden ulkomaisten valtiovieraiden Intian käyntien yhteydestä.

VIDEO: Intia portin esittely.

Punainen linnoitus valmistui vuonna 1639 keisari Shah Jahanin rakennuttamana, ja toimi alkujaan keisarillisena palatsina.

Linnoitus sijaitsee Shahjahanabadin keskiaikaisen kaupungin, joka on osa modernia Delhiä, itäisellä reunalla.

Linnoituksen nimi tulee sen massiivisesta 2,5km pitkästä punaisen hiekkakiven muurista, joka hallitsee linnoituksen vaikutelmaa.

Rakennus on tyyliltään yhdistelmä persialaista, eurooppalaista, ja intialaista lähestymistapaa, ja myös ainutlaatuinen katsaus niihin vaikutelmiin joista myös moderni Intia koostuu.

Punainen linnoitus on myös vanhan Delhin isoin rakennus.

Dilli Haat markkinat (delhitourism.nic.in/delhitourism/tourist_place/dilli_haat.jsp) on ruoka- ja käsityöläis-basaari, aivan Delhin keskustassa.

Dilli Haat markkinoiden erikoisuutena on että sen alueella on kojuja jotka edustavat kutakin Intian osavaltiota, joten näet koko Intian kirjon edustettuna markkinapaikan alueella.

Kauppiaat markkinoilla vaihtuvat suurimmaksi osaksi 15 päivän välein, ja tuotteista edustettuina on yleensä esimerkiksi kamelinnahka jalkineita, Intialaisia koruja, kuin myös silkki ja villa kankaita ja vaatteita.

Akshardham temppeli (akshardham.com) on maailman isoin Hinduismin temppelikompleksi, joka valmistui vuonna 2005.

Rakennuskompleksiin kuuluvat massiivinen keskusmonumentti joka on veistetty kokonaisuudessaan kivestä, näyttelyalueita jotka kertovat Intian historiasta, IMAX elokuvateatteri, musikaalisuihkulähde, sekä laaja puistomainen puutarhakokonaisuus.

Kompleksin kohokohtiin kuuluu sen keskusmonumentti, joka on rakennettu vaaleanpunaisesta hiekkakivestä ja Italialaisesta Carrara marmorista.


Monumentissa on mm. 20,000 erilaista Hinduismin jumalamaalausta ja -patsasta ja 148 skaalaan veistettyä elefanttipatsasta.