Destinin nähtävyydet

Katsaus Yhdysvaltain Floridan osavaltion Destinin kaupungin parhaisiin nähtävyyksiin, mukaanlukien Gulf Breeze eläintarha & kasvitieteelliset puutarhat, Emerald Coast tiedekeskus, sekä HarborWalk Village.

Upeilla valkoisen, hienosokerisen hiekan rannoilla smaragdinvärisillä vesillä varustettu Destin houkuttelee pysymään rannalla koko loman ajan, mutta seutu tarjoaa paljon enemmänkin matkaajalle.

Destin Florida Yhdysvallat.

Esimerkiksi Emerald Cost tiedekeskus tuo kävijälle merellisen elämän ja hurrikaanit elämään, kun taas Big Kahunan vesipuisto tarjoaa vesihuvipuiston sekä delfiini-esityksiä.

Voit myös tutustua seudun osavaltiopuistoihin ja luonnonsuojelu-alueisiin, joista löytyy luonnonpolkuja sekä näköaloja tarjoavia puisia kävelyväyliä.

1) Gulf Breeze eläintarha & kasvitieteelliset puutarhat (Gulf Breeze Zoo & Botanical Gardens)

Kaksikymmentä minuuttia länteen Fort Walton Beach rannalta sijaitseva, kasvitieteellisten puutarhojen keskellä toimiva eläintarha sisältää satoja amerikkalaisia ja eksoottisia eläimiä.

Villieläinten suojelualueella voit nähdä Gorilla Island -saaren, jossa kädelliset eläimet elävät vapaana luonnollisissa elinympäristöissään.

Näkymiä alueeseen ja eläimistöön saa lisäksi eläintarhan pienoisrautatien kyydistä.

Kasvitieteellisten puutarhojen maatilalla lapset voivat kanssakäydä kesyjen eläinten kanssa, ja nähdä kuinka eläintarhan vastasyntyneitä hoidetaan.

Vierailijoille on nähtävissä myös sarvikuonoja, kirahveja, karhuja, sekä matelijoita.

Monien eläintarhan kävijöiden suosikkeihin lukeutuvat etenkin valkoiset bengalintiikerit sekä kääpiövirtahevot.

Kokonaisuuteen kuuluu lisäksi japanilaiset puutarhat ja muistoesinemyymälä, jossa kaupan on vaatteita, lahjatavaroita, sekä taideteoksia.

2) Okaloosa Island Boardwalk

Okaloosa Island Boardwalk Destin Florida Yhdysvallat.

Okaloosa Island Boardwalk on kokonaisuutena vapaa-ajan kompleksi klubeilla ja ravintoloilla, mutta se sisältää myös laajoja ranta-alueita.

Seudulle tuleekin päivittäin runsaasti ihmisiä viettämään aikaa auringossa, uimassa, ja pelaamassa lentopalloa lukuisilla paikallisilla kentillä.

Hengenpelastajat ovat paikalla rannikon myötäisesti, ja puisen jalkakäytävän itsensä puitteissa on pukuhuoneita ja WC-tiloja.

Jos aurinko vaikuttaa liian intensiiviseltä, lähistöllä on runsaasti juoma-automaatteja sekä snackbaareja.

3) Topsail Hill osavaltioluonnonsuojelu-alue (Topsail Hill State Preserve)

Tämä lähes täysin kehittämätön, 647 hehtaarin kokoinen Topsail Hill luonnonsuojelu-alue sisältää useita osavaltion kauneimpiin kuuluvia maastoja.

Alueeseen lukeutuu sisävesijärviä, mäntymetsiä, korkealle kohoavia hiekkadyynejä, ja kattava edustus villieläimistöä, tarjoten katsauksen siitä, mitä Florida oli aikoinaan.

Suojelu-alueen puitteet eivät ole kattavia, mutta niihin kuuluu parkkialueita ja käymälöitä, luontopolkuja läpi koko alueen, sekä läheisiä leiriytymispaikkoja.

Topsail Hillin ranta itsessään levittäytyy yli 4,8 pituuden verran puiston yhteydessä.

4) Gulfarium meriseikkailupuisto (Gulfarium Marine Adventure Park)

Vuonna 1955 käyttöön otettu Gulfarium meriseikkailupuisto sekä kouluttaa että viihdyttää vierailijoita, samalle kun se edistää merellisen elämän hyvinvointia.

Osaan näyttelyitä kuuluu delfiinien ja merileijonien esityksiä. “Living Sea” näyttelyssä voit tutustua kilpikonniin, haikaloihin, ankeriaisiin, ja muihin eläimiin, antaen kävijöille näkemyksiä näiden lajien käyttäytymisestä ja kanssakäymisestä.

Meriseikkailupuistoon kuuluu pingviinejä, saukkoja, alligaattoreita, kuin myös kosketusallas, jossa voit kokea merellistä elämää omakätisesti.

Kokonaisuuteen kuuluu useita eläinten kanssa kanssakäymisen ohjelmia (joihin vaaditaan etukäteisvaraus), mukaanlukien tilaisuuksia tavata delfiinejä, keihäsrauskuja, hylkeitä, ja monia muita lajeja.

Rannan yhteydessä oleva Gulfarium nähtävyys, joka sisältää sisätila- ja ulkotilanäyttelyitä, on avoinna sateella ja paisteella. Kompleksin muistoesinemyymälä kauppaa mm. vaatteita ja matkamuistoja.

5) Eden osavaltiopuutarhat (Eden State Gardens)

Vaikutuksen tekevän Eden osavaltiopuutarhojen keskuselementtinä on uuskreikkalainen kartano, jota ympäröivät tammipuut sekä espanjalaisen sammaleen köynnökset.

Vuonna 1897 rakennettu kartano restauroitiin 1960-luvulla, ja nykyisin se on sisustettu aikakautensa antiikeilla ja periodi-huonekaluilla.

Kartanon puutarhat luotiin restauroinnin yhteydessä, ja niihin sisältyy kokoelmia atsaleoita, kamelioita, ja muita kukkivia pensaita.

Kun alue on kukinnassa kunakin keväänä, seutu on täynnä väriloistoa ja tuoksuja.

Choctawhatchee-joen varrelta löytyvät piknik-pöydät tarjoavat erinomaisen paikan nauttia yksinkertaisesta lounaasta käynnin yhteydessä.

6) Big Kahunan vesi-ja seikkailupuisto (Big Kahuna’s Water & Adventure Park)

Big Kahuna's Water & Adventure Park Destin Florida Yhdysvallat.

Keskellä Destiniä sijaitseva 9,3 hehtaarin kokoinen Big Kahuna vapaa-ajan kompleksi sisältää vesi- ja seikkailupuiston.

Aktiviteetteja täynnä olevalta alueelta löytyy laivanhylkyjä, palmupuista, ja näköalapaikkoja, viihdyttäen koko perhettä, niin lapsia kuin aikuisiakin.

Puiston aalto-altaat ja vesiliukumäet ovat hieno tapa viettää päivä veden ääressä, mutta voit puistossa myös testata taitojasi esimerkiksi putterin kanssa minigolfin merkeissä.

Jos etsit adrenaliinintäytteisimpiä huvituksia, Big Kahunan huvipuistolaitteet ovat enemmän kuin tarpeeksi tähän tarkoitukseen.

7) Emerald Coast tiedekeskus (Emerald Coast Science Center)

Valkoisessa geometrisessä rakennuksessa toimiva Emerald Coast tiedekeskus on interaktiivinen lasten museo, joka opettaa lapsia tieteestä ja luonnosta viihdyttävällä tavalla.

Tiedekeskuksen yli 250 käytännön lähestymistavan ottavaa näyttelyä tarjoavat kävijöille tavan oppia lisää robotiikasta, terveydestä, ja hurrikaanien voimakkuudesta ja vaikutuksista.

Muita kompleksin kohokohtia ovat mm. tuuleen ja lentämiseen liittyvä näyttely, sekä mahdollisuus olla vuorovaikutuksessa elävien eläimien kanssa.

Tiloissa toimiva muistoesinemyymälä kauppaa tieteellisellä teemalla varustettuja leluja ja pelejä, eikä myymälässä käyntiin vaadita pääsylippua museoon.

8) Southern Star delfiiniristeily (Southern Star Dolphin Cruises)

Southern Star delfiiniristeily on erinomainen koko perheen nähtävyys-kokemus, jossa risteillään rauhalliseen tahtiin reittiä rantaviivaa pitkin, antaen vieraille mahdollisuuden nähdä delfiinien karkelointia leudoissa rantavesissä.

Risteilyn aikana informaatiota tarjoavat mukana olevat asiantuntevat oppaat, tehden matkasta niin koulutuksellisen kuin viihdyttävänkin.

Matkaan luo tunnelmaa myös taustalla soiva musiikki, ja aluksen ilmastoidut osiot takaavat, että matka tapahtuu miellyttävissä merkeissä Floridan auringon alla.

Laivan snackbaari tarjoilee kevyitä virvokkeita, mutta voit tuoda vapaasti myös omia ruokiasi ja juomiasi mukaan matkalle.

9) HarborWalk Village

HarborWalk Village Destin Florida Yhdysvallat.

Lähellä kuuluisaa Destinin siltaa sijaitseva HarborWalk Village tarjoaa paljon niin maakravuille kuin merenkulkijoillekin.

Voit yksinkertaisesti vain kävellä läpi venesataman, ihaillen sen puitteissa olevia luksusmaisia huvipursia, tai tehdä risteilyn yhden näistä huvipursista kyydissä.

HarborWalkin puitteissa toimii useita erilaisia risteily-yhtiöitä, mukaanlukien Sea Blaster (pikaveneristeilyt delfiinejä katsomaan), HarborWalk Charters (syvänmeren kalastusretket), ja Boogie’s Watersports (Waverunnereiden, kellukeiden, ja lasipohjaveneiden vuokraukset sekä purjelautailuun liittyvät palvelut).

10) Henderson Beach State Recreation Area

Osavaltion omistama ja kunnossapitämä vapaa-ajan vietto-alue Henderson Beach, joka avattiin yleisölle varhaisen 1980-luvun aikana, kattaa 84 hehtaarin verran metsämaata ja rannikkoa.

Aikanaan yksityiseltä omistajalta hankittu maa-alue oli kehittämätöntä maastoa, jota se on luonteeltaan edelleenkin.

Henderson Beachin puitteissa olevan 1828 metrin pituisen rannan alueella voi käydä uimassa ja rentoutumassa, muutoin tarjolla ollessa myös esimerkiksi mutkitteleva kävelypolku läpi paikallisen kasviston.

Oheispalveluihin kuuluvat pukukopit sekä niiden yhteydessä olevat ulkosuihkut.


Puiston piknik-pöydät ja niiden grillipaikat ovat ideaali tapa valmistaa ja nauttia mukana tuoduista pihveistä ja hampurilaisista, alueelta löytyessä lisäksi 30 leiriytymispaikkaa sekä teltoille että asuntoautoille.