Detroitin nähtävyydet

Katsaus Detroitin kaupungin parhaisiin nähtävyyksiin, mukaanlukien Belle Isle Park, Greenfield Village, sekä Henry Ford Museum of American Innovation.

Yli 300 vuoden historian omaava ja innovaatioistaan tunnettu Detroit esittelee kaupungissa kävijöille upean kavalkadin mieleenpainuvia nähtävyyksiä.

Joukko näistä nähtävyyksistä liittyy vailla vertaansa olleeseen Henry Fordiin, jonka tekemät läpimurrot auttoivat Detroitin kaupungin autoteollisuuden nousussa kohti maailman johtajuutta.

Fordin vaurautta, mielenkiinnon kohteita, ja kykyjä esitellään miehelle itselleen omistetussa Henry Ford museossa, jonka alaisuudessa toimii kompleksi alamuseoita, elävän historian kohteita, tehdaskierroksia, sekä arkistoja.

Nämä mielenkiintoiset kohteet tarjoavat yksityiskohtaisen näkökulman Detroitin menneisyyteen ja sen kulta-aikaan, ja ne myös valaisevat Fordin perheen elämäntyyliä varsinkin käymällä Henry Ford Estate Fairlane -kartanotilalla sekä Edsel and Eleanor Ford House -talomuseossa.

Fordin perheen jälkeensä jättämät upeat kartanot sisältävät henkeäsalpaavan kauniita sisustuksia ja maisemointeja, joiden vuoksi ne ovat suosittuja erilaisten erikoistapahtumien ja aktiviteettien pitopaikkoina.

Detroit Yhdysvallat.

Museot ylipäätään ovat keskeinen osa Detroitin nähtävyystarjontaa, kohokohtina paikat kuten Detroit Institute of Arts ja Cranbrook Art Museum.

Molemmat näistä taidelaitoksista tarjoavat kävijöille upeita taideteoksia, sekä nykytaidetta että muita tyylisuuntia, kokoelmilla, jotka edustavat taiteen kauneutta ja herättävät keskustelua.

Oman lukunsa Detroitin nähtävyyksien joukossa luovat Charles H. Wright Museum ja Holocaust Memorial Center, jotka molemmat juhlistavat sinnikkyyttä vastoinkäymisten edessä, dokumentoiden afrikan-amerikkalaisten (Charles H. Wright museo) ja juutalaisten (Holocaust Memorial Center) kokemuksia.

Autoja ja autoilua rakastaville kaupungin kävijöille löytyy myös GMnext Showroom, joka tyylikkäästi on omistettu sekä kaupungin autoteollisuudelle että sen ajoneuvoille – historiallisille, uusille, ja suunnitteilla oleville autoille.

GMnext Showroom, joka sisältää myös IMAX Theatre -elokuvateatterin, on sekoitus teknologiaa, dokumentaaria, sekä spektaakkelia yhden rakennuksen puitteissa.

Vaikka se onkin kansainvälisesti yksi vähemmän tunnetuista puolista Detroitia, kaupunki tarjoaa kävijöille useita houkuttelevia kasinoita, joissa voit käydä kokeilemassa onnettaren suopeisuutta.

1) Detroitin historiallinen museo (Detroit Historical Museum)

Detroitin historiallinen museo Yhdysvallat.

Detroitin historiallinen museo perustettiin säilyttämään ja dokumentoimaan kaupungin ja sen asukkaiden menneisyyttä, kasvua, ja kehitystä, mukana mielenkiintoinen autoteollisuudesta kertova “Motor City” näyttely.

Lapset suosivat museossa sen “Streets of Old Detroit” osiosta mukulakivi-katuineen ja vanhanaikaisine kauppojen julkisivuineen.

Muut näyttelyt kronikoivat mm. Detroitin historiaa turkiskaupan keskuksena, osana orjien käyttämää Underground Railroad -reittiä vapauteen, sekä vanhaa Boblo Amusement Park -huvipuistoa ja sen merkitystä.

2) Meadow Brook Hall

Meadow Brook Hall kartanopalatsi Detroit Yhdysvallat.

Meadow Brook Hall on mahtava amerikkalainen “linna”, joka rakennettiin vauraan 1920-luvun aikana Matilda Dodgelle, John Dodgen leskelle, ja joka on avoinna vierailijoille.

Kartanolinna sisältää yhteensä 110 huonetta, joista useimmat on sisustettu aikakautensa periodi-huonekaluilla ja mittaamattoman arvokkailla taideteoksilla.

Meadow Brook Hall rakennettiin perinteisten englantilaisten Tudor-maalaiskartanoiden inspiroimana.

Sen huomattavimpiin piirteisiin lukeutuvat luksusmainen suuri tanssisali, joka käsittää kaksi kerrosta ja joka toimi useiden Detroitin legendaaristen seurapiirigaalojen näyttämönä.

3) Edsel and Eleanor Ford House

Edsel and Eleanor Ford House on suurenmoinen, hienoa makua edustava kartanomuseo, jolta on näkymät St. Clair -järvelle.

Edsel, Henry ja Clara Fordin ainoa lapsi, ja tämän vaimonsa Eleanor rakensivat tämän kartanon kodikseen vuonna 1929, ja se on säilytetty nykyisin tilassa, jossa se oli tuolloin – massiviisen kokoisena versiona englantilaisesta maalaiskartanosta.

Rakennustöitä varten kartanolle maahantuotiin Britanniasta suurin osa sen paneloinneista ja huonekaluista.

Kartanotila on avoinna kiertokäyntejä varten sen päärakennuksen, puutarhojen, taidegallerian, sekä ympäröivien puistojen suhteen.

Edsel and Eleanor Ford House rakennuksessa järjestetään myös konsertteja, lasten aktiviteetteja, lintujenbongaus-kävelyitä, sekä luentoja taiteesta, historiasta, ja tähtitieteestä.

4) Belle Isle Park

Belle Isle on 397 hehtaarin kokoinen saaripuisto Detroit-joen varrella, joka on erittäin suosittu piknik-paikka ja ideaali kohde vapaa-ajan viettoon sekä kalastamiseen.

Puisto sisältää luontokeskuksen, tenniskenttiä, rantoja, vesiliukumäen, sekä leikkipuistoja, ja alue on yhdistetty muuhun kaupunkiin sillan avulla.

Belle Isle puistossa kannattaa käydä jo pelkästään sen tarjoamien mahtavien näkymien Detroitin keskustan siluettiin vuoksi.

5) Holokaustin muistokeskus (Holocaust Memorial Center)

Holocaust Memorial Center Detroit Yhdysvallat.

Holokaustin muistokeskus, joka avasi ovensa kävijöille vuonna 1984, on Yhdysvaltain ensimmäinen itsenäinen holokaustin muistamiselle omistettu keskus, työskennellen tulevien kauheuksien ennaltaehkäisemiseksi.

Keskuksen toimintaan kuuluvat erilaiset näyttelyt, jotka synkästi dokumentoivat eurooppalaisten juutalaisten kauhut lähes täyden tuhoamisen edessä varhaisen 1900-luvun aikana.

Näyttelyt alkavat yleiskatsauksella juutalaiseen kulttuuriin, seuraten Hitlerin nousua valtaan, tutustuen keskitysleireihin ja sortoon, sekä tarkastellen maailmaa näiden kauhujen jälkimainingeissa.

Kokonaisuuteen kuuluu kunnianosoituksia ihmisille, jotka auttoivat juutalaisia, yhdessä taideteosten, kirjaston, ja muistotulen kanssa.

Holocaust Memorial Center suosittelee, että keskukseen ei tuoda mukaan alle 12 vuotiaita lapsia.

6) Charles H. Wright afrikan-amerikkalaisen historian museo (Charles H. Wright Museum of African American History)

Charles H. Wright afrikan-amerikkalaisen historian museo on vaikuttava, afrikan-amerikkalaiselle historialle, kulttuurille, ja taiteille omistettu kokonaisuus, maailman suurin lajissaan.

Museo kronikoi afrikan-amerikkalaisten matkaa alkaen 1300-luvulta saakka, jolloin afrikkalaiset orjat tuotiin amerikkaan, jatkaen aina nykypäiviin saakka.

7) Motown-museo (Motown Museum)

The Temptations, Supremes, Stevie Wonder, Smokey Robinson and the Miracles, ja muut Motown-suuruudet auttoivat tekemään Detroitista yhden pop-musiikin historian vaikutusvaltaisimmista keskuksista.

Motownin perustaja, Berry Gordy, joka oli kotoisin vaatimattomista oloista pohjois-Detroitista, auttoi laittamaan alkuun jättimäisiä taiteilija-uria, samalla perustaen musiikinteko-dynastian, joka vaikuttaa edelleen musiikkikulttuuriin maailmanlaajuisesti.

Motown-museo toimii kuuluisassa Hitsville USA kompleksissa, jossa voit tutustua Studio A tiloihin, Motown levymerkin alkuperäiseen äänitysstudioon.

Museossa voit todistaa Gordyn luoman dynastian nousua maailmankuuluisuuteen videoiden, valokuvien, sanomalehtileikkeiden, ja muiden muistoesineiden kautta.

8) Henry Fordin amerikkalaisen kekseliäisyyden museo (Henry Ford Museum of American Innovation)

Henry Fordin amerikkalaisen kekseliäisyyden museo, joka on osa The Henry Ford -nimistä museoiden ja nähtävyyksien sarjaa Detroitissa, esittelee yhdysvaltalaista teknologian kehitystä, dokumentoiden amerikkalaisten keksintöjen ja innovaatioiden laajuuden ja kattavuuden.

Museo kattaa 3,6 hehtaarin kokoisen alueen, sisältäen näyttelyitä maataloudesta, autoilusta, vapaudesta, kelloista, kodinkoneista, koruista, presidentillisistä limusiineista, ja paljon muuta.

Teemalliset reitit museon läpi tarjoavat fokusoidumman tavan tutustua paikkaan, ja lisäksi tarjolla olevat väliaikaiset näyttelyt tuovat mukavaa vaihtelua pysyvien näyttelyiden teemoihin.

9) Cranbrook taidemuseo (Cranbrook Art Museum)

Cranbrook taidemuseo Detroit Yhdysvallat.

Cranbrook taidemuseon kokoelmat nykytaidetta sisältävät teoksia, jotka edustavat monipuolisesti erilaisia liikkeitä ja koulukuntia, mukaanlukien Art Deco, Arts and Crafts, modernismi, sekä post-modernismi.

Taidemuseon painotuksena on osoittaa etenkin niitä tapoja, joilla Cranbrook Academy of Art -yliopisto vaikutti 1900-luvun designiin, taiteeseen, ja arkkitehtuuriin.

Pysyvien näyttelyiden työt edustavat neroja kuten Eliel Saarinen ja Duane Hanson, kun taas vaihtuvat näyttelyt tuovat esille uusimpia ja parhaita töitä eturivin työskenteleviltä taiteilijoilta ja Cranbrookin taideyliopiston omilta opiskelijoilta.

10) Greenfield Village

Greenfield Village on ulkoilmamuseo, 1800-luvun tyylinen jälleenluotu kylä, joka on kunnianosoitus kaikille niille amerikkalaisille, jotka seurasivat unelmiaan ja tekivät maailmaa muuttaneita keksintöjä matkan varrella.

Kylä kattaa noin 32 hehtaarin alueen, ja sen puitteista löytyy mm. historialliset kopiot Wrightin veljesten polkupyöräkaupasta, jossa he loivat ensimmäisen lentokoneen, sekä Thomas Edisonin Mento Parkin laboratoriosta.


Voit myös ottaa kyydin historiallisten ajoneuvojen kyydissä, oppia käsityöläistaitoja, nauttia juna- tai karusellikyydistä, ja jopa shoppailla tai ruokailla menneiden aikojen tyyliin.