Deutsches Museum Munchen

Deutsches Museum Munchen on maailman suurin tiede-ja teknologiamuseo, tarjoten noin 28 000 näyttelyesinettä 50 tieteen ja teknologian alalta.

Museo, jonka koko nimi suomennettuna on Saksalainen tieteen ja teknologian mestariteosten museo, perustettiin vuonna 1903, Oskar von Millerin aloitteesta.

Deutsches Museum päärakennukset sijaitsevat omalla saarellaan Isar-joen varrella.

Vuodesta 2003 saakka museolla on ollut kuitenkin myös kaksi merkittävää sivumuseota Munchenissä, joista toinen on Deutsches Museum Verkehrszentrum, esitellen autoilun ja rautateiden historiaa, Theresienhöhen kaupunginosassa.

Toinen sivumuseo kaupungin alueella on Flugwerft Schleißheim, noin 18 km päässä kaupungin keskustassa lähellä Schleissheiminpalatsikompleksia.

Museo sijaitsee yhden Saksan ensimmäisistä sotilaslentokentistä alueella, ja tarjoaa näyttelyjä ilmailuteknologian historiasta.

Deutsches Museum Munich Germany

KUVA: Näkymä Deutsches Museum museon rakennuksiin, jotka tarjoavat kaikkiaan näyttelypinta-alaa noin 47 000 m2 edestä. Museon tunnetuin arkkitehtuurinen yksityiskohta on kuvan torni, jossa toimii moderni meteorologinen tutkimuskeskus, ja jonka julkisivussa näkyvät mm massiivisen kokoiset ilmapuntari ja lämpömittari.

Deutsches Museum Museuminsel Munich Germany

KUVA: Deutsches Museum sijaitsee omalla Museuminsel saarellaan, jolle pääsee mm. kuvan sillan kautta. Patsas kuvan vasemmalla reunalla esittää Otto von Bismarckia (fi.wikipedia.org/wiki/Otto_von_Bismarck), yhdistyneen Saksan ensimmäistä kansleria (vallassa vuosina 1871–1890).

Deutsches Museum entrance in Munich Germany

KUVA: Varsinainen museon pääsisäänkäynti on sisäpihalta, kuvan vaikuttavan torniportaalin kautta.

Kaikenkaikkiaan museon kokoelmat kattavat 50 tieteen ja teknologian alaa, yli 47 000 neliömetrin näyttely-alueella, ja alue tarjoaa mahdollisuuden oppia ja kokea sen, miten tiede ja teknologia on kehittynyt aikojen kuluessa nykymuotoonsa.

Koska alue on niin laaja, näyttelyopas, joita on tarjolla museosta ja museon kaupasta, voi olla hankkimisen arvoinen käyttääksesi aikasi museossa tehokkaasti mielenkiintoisimpien näyttelyiden seurassa.

Voit suunnitella käyntiä museoon etukäteen myös paikan virallisten nettisivujen kautta, osoitteessa www.deutsches-museum.de, josta löytyy mm. ilmainen museon kartta.

Deutsches Museum alueelta löytyy myös…


  • snack-baari sisääntulokerroksesta,
  • ravintola ensimmäisestä kerroksesta,
  • “Zwischenlandung”-kahvila toisesta kerroksesta, sekä
  • internet kahvila museon kolmannesta kerroksesta.

Deutsches Museum Shop (www.deutsches-museum-shop.com) puolestaan myy erilaisia museo-oppaita, katalogeja, museon julkaisuja, tieteen ja teknologian historian alan kirjallisuutta, ja teknisiä leluja.