Dubai nähtävyydet

Dubai nähtävyydet kohokohtiin kuuluvat Dubai Museo, Mall of the Emirates ja Dubai Mall ostoskeskukset, Wafi ostoskeskus, Wild Wadi vesipuisto, sekä Dubai virran risteily.

Dubai Museo on Dubain tärkein museo, ja sijaitsee Al Fahidi linnoituksessa, joka on rakennettu vuonna 1787, ja jonka uskotaan olevan Dubain vanhin rakennus.

Museo on ollut avoinna yleisölle vuodesta 1971, ja esittelee varsinkin perinteistä elämää Dubain Emiraatissa.

Museon kokoelmiin kuuluu myös muinaisesineitä Afrikasta sekä Aasian maista jotka kävivät kauppaa aikoinaan Dubain kanssa.

Sen kokoelmiin kuuluu myös esineistöä viimeaikaisista arkeologisista kaivauksista Dubaissa, joista on löytynyt muinaisesineistöä aina 3000 eKr. takaa.

VIDEO: Matkatoimisto Kuoni Travelin tekemä esittely Dubaista lomakohteena.

Mall of the Emirates ja Dubai Mall ostoskeskukset ovat ostoskeskuksistaan tunnetun (kaupungissa järjestetään jopa maailmankuulu Shopping Festival (www.dubaishoppingfestival.com)) Dubain parhaimmistoa Wafin ohella.

Näistä Mall of the Emirates (www.malloftheemirates.com) oli lähi-idän isoin ostoskeskus ennenkuin Dubai Mall avattiin, ja sisältää 14 kankaisen elokuvateatterin, peli-areenan, näytelmäteatterin, sekä kaikenkaikkiaan 223 000 neliömetriä myymälätilaa.

Mall of the Emiratesin on kuitenkin maailmankuuluisuuteen nostanut sen sisältämä sisälaskettelurinne, Ski Dubai, Lähi-Idän ainoa lajissaan.

Dubai Mall (www.thedubaimall.com) sijaitsee Burj Dubain, joka on maailman korkein rakennus, juurella, ja on keskeinen osa tätä rakennuskompleksia.

Ostoskeskuksen rakentaminen maksoi kokonaisuudessaan 20 miljardia dollaria, ja sisältää 1200 myymälää.

Myymälöiden lisäksi ostoskeskuksesta löytyy myös mm. SEGA sisähuvipuisto, 120 erilaista ravintolaa, Oasis Fountain sisävesiputous, Dubai Ice Rink jääkenttä luistelua varten, sekä 22-kankaan elokuvateatterikompleksi.

Wafi ostoskeskus (www.wafi.com) on osa Wafi City rakennuskompleksia, joka on rakennettu kokonaisuudessaan muinaisen Egyptin tyyliin, sisältäen myös hotellin, ravintoloita, asuintaloja, sekä yökerhon.

Wafi Cityn isoin nähtävyys on kuitenkin sen ostoskeskus Wafi Mall. Se avattiin vuonna 2001, ja sisältää yli 200 myymälää sekä teemahuvipuiston nimeltään “Encounter Zone”.

Wafi Cityn alueella kannattaa käydä myös sen pyramidien alueella, jotka sisältävät mm. useita erinomaisia ravintoloita ruokailua varten, kuin myös kahviloita ja kylpylöitä.

VIDEO: Dubain esittely shoppailuloma kohteena.

Dubai nähtävyydet parhaimmistoa on myös Wild Wadi vesipuisto (www.wildwadi.com), joka sijaitsee aivan maailmankuulun Burj Al Arab hotellin vieressä Jumeirahin kaupunginosassa.

Wild Wadi sisältää mm. lämmitetyn aalto-uimaaltaan, useita vesiliukumäkiä, sekä kaksi keinotekoista surffaus laitetta.

Vesipuiston kohokohtiin kuuluu muun muassa maailman suurimpiin kuuluva vesiliukumäki sekä 18 metrinen vesiputous. Puistosta löytyy myös kaksi lahjatavarakauppaa, 3 ravintolaa, sekä kioskeja, jotka myyvät naposteltavaa.

Dubai virran risteily on yksi parhaista tavoista nähdä Dubain kauneimmat kasvot ja risteillä sen keskeisten osien läpi pitkin virtaa joka on jakanut Dubain kahteen osaan sen perustamisesta saakka.

Virta menee luonnostaan Persianlahdelta aina 14 km sisämaahan Ras Al Khor villieläin suojelualueelle saakka, mutta risteily kiertää yleensä vain alueet aivan keskeisen Dubain alueella.

Virtaan on kuitenkin rakennettu noin 10 km uusi osuus nimeltään Business Bay (Liiketoiminnan lahti).


Yksi suosittu tapa osallistua risteilylle on Bateaux Dubai laiva (www.jebelali-international.com/Properties/BateauxDubai/TheBoat/TheStory.aspx), jolla pääsee julkisille näköalaristeilyille, ja joka on ankkurissa Bur Dubain puolella Dubai virtaa, Britannian suurlähetystön kohdalla.