Dusseldorf nähtävyydet

Dusseldorf nähtävyydet parhaimmistoa ovat Dusseldorfin Altstadt vanhakaupunki, Schloss Benrath linnoitus, Königsallee ostoskatu, Düsseldorf-Hafen kaupunginosa, ja Rheinturm torni.

Dusseldorfin Altstadt vanhakaupunki (duesseldorf-altstadt.de) ei ole ainoastaan kaupungin historiallinen keskus, mutta myös sen nykyinen viihde-elämänkeskus.

Paikalliset kutsuvat vanhaakaupunkia usein “maailman pisimmäksi baariksi” (“längste Theke der Welt”), koska sen alueella on yli 300 baaria, diskoa, ja yöklubia.


VIDEO: Esittelyvideo Dusseldorfin vanhastakaupungista.

Vanhankaupungin maamerkeistä huomattavimpia ovat St. Lambertuksen basilika, vanha Dusseldorfin kaupungintalo (Rathaus), sekä Schlossturm, jossa on nykyään merimuseo.

Schloss Benrath linnoitus (www.schloss-benrath.de) on Rococo palatsi joka valmistui 1770, ja sitä pidetään yhdeksi merkittävimmistä tyylisuuntaansa edustavista palatseista.

Sen päärakennuksessa on nykyisin Corps de Logis Museo, joka kertoo palatsin historiasta. Voit osallistua opastettuun palatsin kiertoon, joka on elävä tapa hahmottaa 1700-luvun elämää palatsissa.

Palatsissa järjestetään usein myös erityisiä opastettuja tutustumiskäyntejä, joiden aiheena ovat aiemmin olleet mm. “Palvelijoiden elämä palatsissa”, “Hovin pöytätavat”, sekä “Hovin metsästystavat.”

Palatsin itäisessä siivessä on nykyisin Euroopan puutarhataidemuseo, ja läntisessä siivessä luonnonhistorian museo.

Königsallee ostoskatu (jota paikalliset kutsuvat liikanimellä “Kö”), on yksi merkittävimmistä ostoskaduista maailmassa, ja jonka keskellä virtaava kanaali on tehnyt kadusta myös merkittävän ajanviettoalueen.

Bulevardin suunnitteli Caspar Anton Huschberger ja se valmistui vuonna 1802.

Kaupat löytyvät kanaalin molemmilta puolilta, aina Karl-Theodor-Strasselta Landskroneen saakka. Tunnetuimpiin kadun varrella oleviin liikkeisiin kuuluvat mm. Cartierin, Lacosten, Jil Sanderin, Guccin, Armanin, Chanelin, Hugo Bossin, Joopin, sekä Pradan myymälät.

Düsseldorf-Hafen kaupunginosa pitää sisällään kaupungin modernin sataman, ja se on tullut maailman tunnetuksi postmoderneista rakennuksistaan.

Tunnetuin näistä postmoderneistä rakennuksista on Frank Gehryn kolme vääntynyttä rakennelmaa.


VIDEO: Rheinturm tornin esittelyvideo.

Rheinturm torni (duesseldorf.de/thema/sights/rheinturm/index.shtml), joka on 240,5 metriä korkea kommunikaatiotorni, on helppo yhdistää käyntiin Düsseldorf-Hafenin alueella, sillä torni sijaitsee aivan paikan vieressä.

Torni on Dusseldorfin korkein rakennus ja yksi kaupungin profiilia eniten hallitsevista ja sen tunnetuimmista rakennelmista.


Käynti tornissa on mukava yhdistää ruokailuun, sillä rakennuksessa on pyörivä ravintola, sekä näköala tasanne 170 metrin korkeudessa, josta on huikeat panoramiset näkymät yli kauneimman Dusseldorfin.