Egyptin matkat

Egyptin matkat on suosittuja etenkin Suomen kylmempien vuodenaikojen aikana, lokakuusta toukokuuhun, jolloin lämpötilat tässä aavikon ympäröivässä maassa ovat parhaimmillaan.

Lomailukohtena Egypti on yksi maailman kuumimpia ja aurinkoisimpia maita, joka sijaitsee alueena kokonaisuudessaan Saharan aavikon sisällä.

Tästä johtuen maan keski- ja eteläiset osat saattavat mennä jopa vuoden ilman sadetta, välimerellisen Egyptin saadessa keskimäärin 100-200 mm sadetta vuosittain.

Vierailu varsinkin Suomen kesäperiodin aikaan Egyptin eteläosissa on yleensä ottaen huono ajatus, koska lämpötilat nousevat niin korkeiksi, mutta toisaalta ilmasto eteläisessä Egyptissä on matala, joka pitää olosuhteet siedettävämpinä.

Vuosittain yli 10 miljoonaa ihmistä vierailee Egyptissä ihailemassa maan nähtävyyksistä ja nauttimassa hyvästä säästä, ja turismista onkin tullut yksi maan merkittävimmistä työllistäjistä, sillä noin 12% maan työvoimasta työskentelee sektorilla.

Maasta löytyy kaikkiaan 9 kansainvälistä lentokenttää, tärkeimpinä Kairon kv. lentokenttä sekä Taban kv. lentokenttä.

Näistä Kairon kv. lentokenttä on suomalaisten tärkein tulolentokenttä maahan, ja sijaitsee noin 24 km päässä Kairosta. Pääset lentokentältä Kairon keskustaan busseilla tai takseilla, ja tarjolla on myös mukavamman kyydin tarjoavia limusiinikuljetuksia.

Toinen lentokenttä Egyptissä johon suomalaiset usein tutustuvat on Luxorin kv. lentokenttä, joka palvelee Niilinlaaksoon tulevia turisteja heidän matkallaan kohti alueen tärkeimpiä nähtävyyksiä. Luxorin kentälle lentää useita lentoyhtiöitä, kuten Air Cairo and Egypt Air.

Luxorin lentokenttä sijaitsee erittäin lähellä kaupungin keskustaa, ja tarjolla on busseja, takseja, ja limusiineja, joilla pääset suoraan keskustaan.

Maan kaikkein tunnetuimmat turistinähtävyydet ovat vuosituhansia vanhoja Niilinlaakson monumentteja, kuten pyramidit ja Gizan suuri sfinksi, Abu Simbelin temppelit, sekä Kuninkaiden laakso lähellä Luxoria.

Pääkaupunki Kairo sisältää myös useita kohokohtia, mukaanlukien Cairo Museum museon ja Muhammad Ali Pashan moskeija, kun taas Egyptin rannikkoalueilta ja Sinain niemimaalta löytyy lisää nähtävää ja koettavaa.

Nähtävyyksistä Gizan alue, joka on noin 20 km Kairosta, sisältää erittäin vaikuttavan ryhmän vanhoja (2500-luvulta e.Kr.) monumentteja, sisältäen kompleksin historiallisten Egyptin kuninkaallisten hautauspaikkoja ja pyhiä rakennelmia, kuten Suuri sfinksi, Gizan suuri pyramidi, ja joukon muita isoja pyramideja ja temppeleitä.

Luxor, joka sijaitsee puolestaan noin 500 km etelään Kairosta, tarjoaa muinaisen Thebesin kaupungin, jota usein kutsutaan maailman isoimmaksi ulkoilmamuseoksi.

Alueelta löytyvät sekä Karnakin että Luxorin temppelikompleksit, jotka ovat itse asiassa nykyisen modernin kaupungin rajojen sisäpuolellla. Toiselta puolelta Niili-jokea löytyvät puolestaan Kuninkaiden ja kuningattarien laakso faaraoiden hautauspaikkoineen.

Abu Simbel sijaitsee noin 850 km etelään Kairosta, lähellä rajaa Sudanin kanssa, ja sieltä löytyy arkeologinen tutkimuspaikka, joka sisältää kaksi massiivista kivitemppeliä, molemmat alunperin kaivettuina vuoren kylkeen faarao Ramesses II:n toimesta 1200-luvulla e.Kr.

Osana Egyptiin tutustumista, voit osallistua myös Niili-joen risteilyyn laivoilla, joita usein kutsutaan myös kelluviksi hotelleiksi.

Isoimmista ja luksusmaisimmista näistä hotelleista löytyy tasokkaita huoneita, uima-altaita, jacuzzi altaita, fitness-huoneita, yökerhoja, ravintoloita, kauppoja, ja pieniä asiakaskirjastoja risteilyn ajaksi.


Pienempimuotoisia risteilyjä Niilijokeen on tarjolla myös perinteisillä felucca veneillä, joiden avulla voit risteillä Niilin kohokohtia muutaman tunnin kierroksilla.