Emajõe Ärikeskus Tartto

Emajõe Ärikeskus Tartto on vuonna 1998 valmistunut liikekeskus, jonka rakennuksesta on muodostunut yksi tärkeimmistä modernin Tarton maamerkeistä.

Emajõe Ärikeskus (suomeksi “Emajoki yrityskeskus”), jota kutsutaan myös nimellä “Plasku” (“Taskumatti”), on vuonna 1998 valmistunut 14-kerroksinen toimistorakennus.

Paikka oli ensimmäinen uuden modernin liikekeskustan rakennuksista, sillä aivan viereen on myöhemmin rakennettu Tarton linja-autoasema (2004), Dorpat hotelli (2007), sekä Tasku kauppakeskus (2008).

Emajõe Ärikeskus Tartto

KUVA: Näkymä Emajõe Ärikeskus rakennukseen Võidu sillan viereltä, kohti Tasku kauppakeskusta.

Emajõe Ärikeskus Kauppakeskus Tasku Tartto

KUVA: Emajõe Ärikeskus pilvenpiirtäjän ohut “taskumattimainen” siluetti kuvattuna Tasku kauppakeskuksen pääsisäänkäynnin viereltä.

Tarton vanhankaupungin lähellä, Võidu sillan luona olevan Emajõe Ärikeskuksen nimi tulee sen vierestä ja kaupungin läpi virtaavasta Emajoesta.

Emajõe Ärikeskus
Soola 8
Tartto 51014
www.arikeskus.ee

Rakennuksen, jota on valmistumisestaan saakka pidetty yhtenä tärkeimmistä ja kauneimmista uuden Tarton maamerkeistä, suunnitteli arkkitehti Indrek Vainu.


Yritystilojen lisäksi rakennuksen 13. kerroksesta löytyy upeat näkymät tarjoava, uima-altaalla varustettu sauna, joka on varattavissa Dorpat hotellin kautta.