Empire State Building New York

Empire State Building New York on yksi ikonisimmista rakennuksista ja pilvenpiirtäjistä New Yorkin kaupungissa.

Koska Empire State Building on yksi korkeimmista rakennuksista New Yorkissa ja koko maan alueella, käynti sen näköalatasanteella tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin joka on tunnettu pilvenpiirtäjistään ja korkeista rakennuksistaan.

Empire State Building rakennusta kutsutaan usein nimellä “alkuperäinen pilvenpiirtäjä” sen vuoksi, että se oli ensimmäinen rakennus maailmassa, jossa oli yli 100 kerrosta.

Empire State Building looking up New York City

KUVA: Näkymä Empire State Building pilvenpiirtäjään Fifth Avenue muotikadulta kuvattuna.

Empire State Building looking down 86th floor New York City

KUVA: Näkymä alas pilvenpiirtäjän 86. kerroksesta, joka on näköalakerros.

Empire State Building King Kong New York City

KUVA: 86. kerroksen näköalatason lisäksi voit, erillistä korvausta vastaan, käydä pilvenpiirtäjän 102. kerroksessa olevassa näköalatasanteella. Kuva on kohti pilvenpiirtäjän kuuluisia rakenteita 86:sta kerroksesta, joista King Kong piti kiinni filmissä ‘King Kong’.

Empire State Building Hudson River Statue of Liberty New York City

KUVA: Näköalatasanne tarjoaa upeat näkymät kohti kuvan Manhattanin alakaupunkia ja voit erottaa myös New Yorkin vapaudenpatsaan kaukaisuudessa.

Empire State Building Hudson River New Jersey New York City

KUVA: Näkymä kohti Hudson jokea ja New Jerseyn osavaltiota, joka sijaitsee aivan Manhattanin saaren vieressä.

Empire State Building downtown financial center New York City

KUVA: Panoraminen näkymä kohti alempaa Manhattania, josta löytyy muun muassa Wall Street katu ja kaupungin finanssikeskus.

Empire State Building Roosevelt Island Hudson River New York City

KUVA: Näkymä Empire State Building pilvenpiirtäjästä kohti Manhattanin itäpuolta, Roosevelt saarta, sekä Queensin kaupunginosaa. Kuvassa näkyy myös Chrysler Building pilvenpiirtäjä.

Empire State Building East River Bridge to Brooklyn New York City

KUVA: Kuvassa näkyvät New Yorkin East River joki sekä Brooklynin kaupunginosa.

Empire State Building Central Park New York City

KUVA: Kuva kohti Manhattanin yläkaupunkia, jossa näkyvät New Yorkin Central Park keskuspuisto sekä useat keskikaupungin kuuluisat rakennukset.

Pilvenpiirtäjän näköalatasanne on avoinna myöhään illalla normaalien aukioloaikojen puitteissa, joka tarkoittaa myös sitä, että voit nähdä kuuluisan New Yorkin pilvenpiirtäjä siluetin myös sen dramaattisimmassa asussaan, iltavalaistuksessa.

Voit ostaa, avustamaan näkymien katselua näköalatasanteelta, kartan, joka osoittaa kaikkein kuuluisimmat rakenteet jotka näkyvät 86. kerroksen tasolta.

Jos vierailet pilvenpiirtäjässä kaikkein suosituimpaan turisti-aikaan, kesäkuukausien aikana, paikkaan pääsyä joutuu usein jonottamaan pitkään, jonka vuoksi kannattaa varata sen luona käyntiin ainakin muutama tunti.


Empire State Buildingista löytyy lahjatavara- ja tuliaiskauppa 80. kerroksesta, joka myy kaikenlaista pilvenpiirtäjään liittyvää muistoesineistöä, ja jonka läpi reitti alas näköalatasanteilta menee.