Englannin nähtävyydet

Englannin nähtävyydet parhaimmistoa ovat Big Ben, Tower of London, Buckingham Palace, Bathin roomalaiset kylpylät, sekä Stonehenge.

Big Ben (www.parliament.uk/bigben) kellotorni on yksi maailman tunnetuimmista maamerkeistä ja tunnetuin Lontoon symboleista.

Se sijaitsee parlamenttitalon eli Westminsterin palatsin päädyssä Lontoossa.

Tämä 96,3 metriä korkea kellotorni rakennettiin osana uutta Westminsterin palatsia, vanhan, vuonna 1834 tuhoutuneen palatsin tilalle ja valmistui vuonna 1859. Sen suunnitteli Augustus Pugin.

Lähialueelta löytyy myös muita Lontoon kuuluisimpia maamerkkejä, kuten London Eye maailmanpyörä, joka on helppo sisällyttää käyntiin Big Benin luona.

Tower of London (hrp.org.uk) on historiallinen linnoitusrakennelma keskellä Lontoota Thamesin rannalla, joka on toiminut historiansa aikana linnoituksena, kuninkaan palatsina, sekä vankilana.

Linnoitus on saanut alkunsa Normannien valkoisesta tornista, jonka rakennutti 1078 William the Conqueror.

Paras tapa saada elävä kuva Tower of Londonin historiasta on osallistua Yeomen Warderin ohjaamalle turistikävelylle.

Towerin kohokohtiin kuuluu varsinkin kuninkaalliset jalokivet, joita on säilytetty linnoituksessa vuodesta 1303 saakka.


VIDEO: Tower of London linnoitusrakennelman esittely.

Buckingham Palace (royal.gov.uk/TheRoyalResidences/BuckinghamPalace/BuckinghamPalace.aspx) on Britannian monarkin virallinen residenssi Lontoossa.

Alunperin, vuonna 1703, talo oli Buckinghamin herttuan asunto, mutta sen hankki itselleen kuningas George III vuonna 1761, jonka jälkeen rakennusta on laajennettu voimakkaasti aina 1900-luvulle saakka.

Palatsi on kooltaan 77 000 neliömetriä huoneisto-alaa.

Buckinghamin palatsin edustalla tapahtuva vartijoiden vaihtoseremonia on yksi suosituimmista Lontoon nähtävyyksistä ja tapahtuu päivittäin kesäkuukausina, ja joka toinen päivä talvisin.

Bathin roomalaiset kylpylät (romanbaths.co.uk) ovat yksi merkittävimmistä muinaisen Rooman ajan nähtävyyksistä yhdessä Hadrianin muurin kanssa, joka muodosti muinaisen Rooman valtakunnan pohjoisen rajan, Englannissa.

Kylpylät koostuvat neljästä osasta: Pyhä lähde, roomalainen temppeli, roomalainen kylpylä, sekä museo, joka pitää sisällään esineitä ja historiaa liittyen kylpylöihin.

Roomalaiset rakensivat kylpylät alunperin noin 60-70 jKr. ja rakennustyöt jatkuivat seuraavan 300 vuoden ajan.

Rooman valtakunnan vetäydyttyä Britanniasta 400-luvulla kylpylät jäivät kuitenkin pitkälti käyttämättä ja kunnostamatta.

Stonehenge on esihistoriallinen monumentti joka sijaitsee Wiltshire maakunnassa noin 13 kilometriä pohjoiseen Salisburystä.

Se on yksi tärkeimmistä esihistoriallisista maamerkeistä maailmassa ja tunnetuimmista turistikohteista.


Arkeologien mukaan tämä pyöreä kivimonumentti on rakennettu noin 2500 eKr. Sen rakensi kulttuuri jolla ei ollut kirjoitettua kieltä, ja sen tarkoitus on edelleen keskustelun kohteena ilman selkeitä vastauksia.