Ensikertalaisen Miamin nähtävyydet & kokemukset

Katsaus Miamin nähtävyydet kohokohtiin ensikertaa kaupungissa vieraileville, kohteisiin ja kokemuksiin, joilla pääsee paikkakunnan elämän makuun.

Yhdysvaltain Miamin kaupunki on yksi maailman jännittävimpiä lomakohteita, jossa on mahdotonta nähdä kaikkea tarjolla olevaa yhden loman puitteissa.

Miamista löytyy niin ihmisen tekemiä kuin luonnon nähtävyyksiäkin, upeiden rantojen kavalkadi, shoppailua, yöelämää, ja hämmästyttävän monipuolinen tarjonta taidetta ja kulttuuria.

1) Art Deco nähtävyydet – Miamin nähtävyydet

Miami Beachin Art Deco Historic District -kortteleiden mahtavat pastellinväriset rakennukset ovat useimpien Miamin ensikertalaisten käyntilistalla.

Miami Art Deco District kortteli Yhdysvallat - Miamin nähtävyydet.

Voit tehdä alueelle omatoimisen kiertokäynnin tai osallistua säännöllisesti järjestettyihin opastettuihin kävelyretkiin tähän maailman hienoimpaan kokoelmaan 1930-luvun arkkitehtuuria.

Voit aloittaa kiertokäynnin Art Deco Welcome Center -keskuksesta (miamiandbeaches.com/art-deco-welcome-center/), osoitteessa 1001 Ocean Drive.

Kierroksen aikana voit ihailla pyöreitä ikkunoita, tuulisia etukuisteja, ja merellisiä symboleita Ocean Driven varren hotellien yhteydessä, oppia Art Deco aikakauden tähti-arkkitehtien nimiä, kuten Henry Hohauser ja L. Muray Dixon, sekä pysähtyä lounaalle ulkoilmakahvilaan South Beachin ja Art Deco korttelin ainutlaatuisesta ilmapiiristä nauttien.

2) Latinalaiset tunnelmat

Miamin Little Havana on yksi parhaista paikoista kokea kaupungin latino-tunnelmia. Calle Ocho (Southwest Eighth Street) kadulta voit jatkaa Domino Park -puistoon paikallista väriä nähdäksesi.

Voit vierailla missä tahansa alueen useista sikarimyymälöistä nähdäksesi sikareiden käsinrullausta taitavien torcedoreksien toimesta.

Little Havana sisältää useita hienoja taidegallerioita ja matkamuistomyymälöitä, joissa kaupan on kaikkea aina Kuuban lipuista klassisiin guayabera-paitoihin saakka.

Hieno tapa kokea Little Havanan ääniä ja näkymiä on Viernes Culturales / Cultural Fridays tapahtuma (miamiandbeaches.com/arts-culture-in-little-havana), seudun kuukausittainen taide- ja kulttuuritapahtuma. Ja tietysti käyntiin Miamissa kuuluu herkullisen kuubalaisen keittiön parhaimmiston kokeileminen.

3) Kulttuurielämykset – Miamin nähtävyydet

Miami tarjoaa loputtomasti kulttuurillisia nähtävyyksiä ja kokemuksia, aina baletista oopperaan ja sinfoniakonserteista taidegalleria-iltoihin saakka.

Voit käydä vaikkapa tarkastamassa show-ohjelman Arsht Center (arshtcenter.org) keskuksessa tai modernia tanssia, komediaa, ja teatteriproduktioita pienemmissä tapahtumatiloissa eri puolilla Miamia.

Museot kuten History Miami (historymiami.org) ja Jewish Museum of Florida tarjoavat näkymiä kaupungin mielenkiintoiseen menneisyyteen, kun taas taidemuseot kuten Pérez Miami Art Museum (pamm.org/en/), Frost Art Museum at FIU, Lowe Art Museum, Bass Museum of Art, Wolfsonian-FIU, sekä Museum of Contemporary Art, North Miami, sisältävät pyörryttävän hienoja taidekokoelmia antiikin kausilta moderniin ja nykytaiteen periodiin asti.

Kuukausittaiset galleri-iltamat esittelevät paikallista taidetta, kun taas megakokoiset taidemessut, kuten Art Basel Miami Beach (artbasel.com/miami-beach) ja Arteaméricas tuovat paikkakunnalle taidetta sekä taiteen keräilijöitä eri puolilta maailmaa.

4) Vizcaya

Käynti Vizcaya Museum & Gardens (vizcaya.org) museossa on kuin askel sata vuotta menneisyyteen.

Vizcaya Museum and Gardens Miami Yhdysvallat.

Rikkailla liikemiehillä Newportista San Franciscoon oli tuolloin varaa luoda omat vapaa-ajan palatsinsa. Yksi näistä liikemiehistä loi palatsin myös Miamin seudulle, luoden kokonaisuuden, joka on nykyisin Vizcaya Museum & Gardens museo.

Tämä James Deeringin suunnittelema välimerellistä arkkitehtuuria oleva huvila on täynnä taidetta ja design-huonekaluja.

Huvilaa ympäröivät neljän hehtaarin kokoinen puutarha Biscayne Bayn myötäisesti on myös näkemisen arvoinen kohokohta.

Talvi- ja kevätkuukausien aikana voit osallistua opastettuun Vizcayan kiertokäyntiin kuunvalossa – jota kuvaillaan usein aidosti maagiseksi kokemukseksi.

5) Trooppiset Miamin nähtävyydet

Miamin trooppisista nähtävyyksistä löytyy jotain jokaiselle.

Miami Seaquarium Yhdysvallat.

Voit käydä esimerkiksi Miamin “Eedenin puutarhassa”, Fairchild Tropical Botanic Gardenissa (fairchildgarden.org), uida delfiinien seurassa Miami Seaquariumissa (miamiseaquarium.com), tavata ja paijata eksoottisia eläimiä Jungle Islandissa (jungleisland.com), tai nauraa apinoiden ilmeilyille Monkey Junglessa (monkeyjungle.com).

Zoo Miami (zoomiami.org) eläintarhassa tapaat puolestaan kaikkiaan yli 2 000 villieläintä, mukaan lukien eläimiä Etelä-Amerikan luonnosta osana paikan pysyvää näyttelyä, “Amazon and Beyond”. Kokonaisuutena nämä trooppiset nähtävyydet ovat unohtumaton sinfonia kaikille aisteillesi.

6) Miamin vedellinen maailma

Suur-Miami on täynnä mahtavia rantoja ja vesikohteita, joissa voit sukellella, harrastaa snorklausta, soutaa kanootilla ja kajakilla, kokeilla seisontamelontaa (Standup paddleboarding (SUP)), purjelautailua, sekä kalastaa niin paljon kuin sielusi sietää.

Island Queen nähtävyysristeily Miami Yhdysvallat - Miamin nähtävyydet.

Miamista löytyy lisäksi maan ainoa vedenalainen kansallispuisto, Biscayne National Park (nps.gov/bisc/). Voit ottaa paikan vierailijakeskuksesta lasilattiaisen veneajelun, jonka puitteissa on mahdollista nähdä värikkäitä mereneläviä korallien keskellä.

Useat parhaat näkökulmat Miamiin ovatkin itse asiassa vedestä käsin. Voit osallistua tässä suhteessa vaikkapa Island Queen (islandqueencruises.com) kiertoajeluveneen retkeen tai järjestää vauhdikkaan Thriller Miami (thrillermiami.com) pikavenematkan Biscayne Bayn halki.

7) Tutustu yöelämään – Miamin nähtävyydet

Miamin yöelämä on legendaarinen jopa koko maapallon mittakaavassa.

Mynt yökerho Miami Yhdysvallat.

South Beachin suosittuja paikkoja ovat klubit kuten Mynt ja LIV, kun taas Downtown-alueella yöelämää viettävät suunnistavat klubeille Space (clubspace.com), Grand Central, ja Bardot.

Iltaa voi viettää vauhdikkailla klubeilla tai rauhallisimmissa merkeissä live-konserttien parissa. Useisiin klubeihin muodostuu illan mittaan jonoja, jotka voi ohittaa soittamalla nimensä vieraslistalle etukäteen.

Latinalaisen musiikin rytmien tahtiin iltaa ja yötä voi viettää paikoissa kuten Yuca (yuca.com).

8) Löydä festivaali

Koska Miami nauttii loistavista, aurinkoisista säistä vuoden ympäri, paikkakunnalla on nähtävyytenä aina tarjolla festivaaleja (miamiandbeaches.com/events).


Vuoden mittaan voit tutustua lomasi aikana erilaisiin taidetapahtumiin, ruoka- ja viinifestivaaleihin, etnisiin tapahtumiin, ja monenlaisiin muihin juhlallisuuksiin.