Espanja hintataso

Katsaus Espanja hintataso tietoihin, jotka ovat saatavilla internetin kautta saatavilla lähteistä.

Eri maiden hintatasoihin tutustuminen on yleisesti erittäin vaikeaa matkailijalle tai pidempää oleskelua suunnittelevalle kauempaa käsin, mutta nykyisin on onneksi olemassa erilaisia lähteitä netissä, joiden avulla voit saada käsitystä myös Espanjan kustannustasosta jokapäiväisen elämisen suhteen.

SpainExpat
www.spainexpat.com/spain/information/cost_of_living_in_spain/

SpainExpat, joka on englanninkielinen sivusto, tarjoaa tietoa erilaisesta aiheista muualta Espanjaan muuttaneille, mukaanlukien hintataso tietoja.

Näihin hintatasotietoihin kuuluvat perustarpeiden hinnat sekä suurpiirteinen opas miten voit arvioida menojasi maassa oleskelun suhteen.

Opas on kirjoitettu paikan päällä, joten sen hintatiedot ovat yleensä varsin tarkkoja, mutta sinun kannattaa kiinnittää huomiota milloin hintatiedot on otettu ylös, sillä tiedot ovat saattaneet muuttua huomattavasti inflaation vaikutuksesta, varsinkin jos havaintopisteestä on kulunut vuosia.

Paras paikka saada tietoja maan vuotuisesta inflaation kehityksestä on tutustua Espanjan keskuspankin sivustoon netissä, osoitteessa www.ine.es, josta tiedot hintatason muutoksesta inflaation myötä löytyvät.

Hintatasoissa on kuitenkin huomattavia paikallisia eroja, ja esimerkiksi Barcelona on monin osin huomattavasti muuta maata kalliimpi, josta osoituksena sen sijoittuminen 38. kalleimmaksi kaupungiksi maailmassa vuonna 2009.

Madrid oli samassa Mercer konsulttiyhtiön tekemässä vertailussa vuonna 2009 sijalla 37.

IdealSpain
www.idealspain.com/Pages/Information/costliving.htm

IdealSpain on toinen nettisivusto, jonka palveluihin kuuluvat erilaiset turisteja ja pitempiaikaista asumista Espanjassa suunnittelevien tarpeita varten tehdyt hintataso listat.

Oppaan hinnoissa on huomattava varsinkin se, että hintaeroja syntyy muun muassa sen perusteella, että turistien keskuudessa suosituissa paikoissa hintataso on yleisesti ottaen korkeampi monien tuotteiden suhteen kuin esimerkiksi Espanjan maaseutu pitäjissä.

Peruselintarvikkeiden hintatasoa pitää kurissa isoissa kaupungeissa kuitenkin erittäin voimakas kilpailu erilaisten ketjukauppojen välillä, joka merkitsee myös sitä, että hintavertailut kannattavat erilaisten tuotteiden suhteen.


Sivuston tietoihin kuuluvat hintatasotiedot muun muassa:

  • Ruokatuotteiden hintataso
  • Bensan hintataso
  • Luksustuotteiden hintataso
  • Kodin tuotteiden hintataso
  • Erilaisten sekalaisten tuotteiden hintataso