Espanjan jalkapallomaajoukkue

Espanjan jalkapallomaajoukkue, jota kutsutaan paikallisesti nimellä La Furia Roja (Punainen raivo), edustaa maata kansainvälisissä arvoturnauksissa.

Jalkapallomaajoukkue on yksi menestyneimmistä kansallisista edustusjoukkueista Euroopassa, josta osoituksena ovat muun muassa UEFA:n Euroopan Mestaruus 2008, vuoden 1984 finaalipaikka samassa turnauksessa, Euroopan maiden cup voitto 1964, sekä mukanaolo FIFA:n maailmancup turnauksessa 12 kertaa, joista parhaana tuloksena neljäs sija vuoden 1950 turnauksesta.

Espanja on rankattu jalkapallomaana FIFA:n maailman ranking tilastojen perusteella maailman parhaaksi vuosina 2008-2011, siitä saakka, kun maa voitti Euroopan mestaruuden.

Tämän rankingin saavuttamisen taustalla oli myös kansallisen maajoukkueen häviämättömien otteluiden ketju, joka sisälsi 35 peräkkäistä ottelua marraskuun 2006 ja kesäkuun 2009 välillä, joka on maailman tasolla ennätys, jonka maa jakaa Brasilian kanssa. Ketjuun sisälsi myös ennätyksellinen 15-ottelun voittoputki.

Espanjan jalkapallomaajoukkueen kotikentän peliasuun kuuluu punainen paita keltaisilla reunuksilla, sekä tummansiniset shorsit ja sukat, kun taas vierailupeliasu on joko täysin valkoinen kokonaisuus punaisella ja keltaisilla reunuksilla, tai keltainen paita yhdistettynä tummansinisiin shortseihin ja sukkiin.

Myös kolmas, sininen versio Espanjan jalkapallomaajoukkue peliasusta punaisilla ja keltaisilla reunuksilla on olemassa.


Peliasuun kuuluu perinteisesti Espanjan vaakuna, joka on sijoitettuna vasemman rinnan kohdalle.