Espanjan pääkaupunki

Espanjan pääkaupunki on Madrid, joka on myös maan suurin kaupunki.

Madrid on itse asiassa kolmanneksi väkirikkain metropoli koko Euroopan Unionin alueella, Suur-Lontoon ja Pariisin jälkeen.

Kaupungin väkimäärä on noin 3,3 miljoonaa asukasta viimeisimpien tietojen valossa, mutta metropolina alueeseen kuuluu yli 6,5 miljoonaa asukasta.

Kaupunki sijaitsee Manzanares-joen suulla aivan maan keskustassa.

Madrid toimii sekä pääkaupunkina, maan hallituksen hallintopaikkana, sekä Espanjan monarkin virallisen asuinpaikan sijaintina, jotka yhdessä tekevät kaupungista Espanjan poliittisen elämän keskuksen.

Johtuen sen merkittävästä taloudellisesta koosta ja kaupungin asukkaiden elintasosta, Madridia pidetään tärkeimpiin kuuluvana talouskeskuksenaIberian niemimaalla.

Tässä suhteessa Madrid on rankattu 10:ksi maailman mittakaavassa maailman voimakkaimpien kaupunkien suhteen.

Vaikka Madrid pitää sisällään modernin nykyaikaisen kaupungin infrastruktuurin, paikka on myös säilyttänyt monien lähiöiden ja katujen historiallisen ilmeen.

Madridin nähtävyyksien parhaimmistoon kuuluvat valtavankokoinen Madridin kuninkaanpalatsi, Teatro Real teatteri, restauroitu 1850 asuunsa, Buen Retiro puisto, sekä 1800-luvulta oleva Kansalliskirjastorakennus.

Kaupunki on kuuluisa myös kolmesta erinomaisesta taidemuseostaan…


  • Prado museo, jota pidetään kokoelmiltaan yhtenä maailman parhaista,
  • Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía modernin taiteen museo, sekä
  • Thyssen-Bornemisza museo, joka sijaitsee entisöidyssä Villahermosan palatsissa.

Madridilla on virallinen turismiportaali osoitteessa www.esmadrid.com, josta voit tutustua kaupungin tarjontaan, tapahtumakalenteriin, ravintoloihin, ja parhaisiin nähtävyyksiin.