Espanjan valuutta

Espanjan valuutta on ollut vuodesta 2002 euro, jota ennen maassa käytettiin pesetaa vuodesta 1869 lähtien.

Virallinen nimi maan valuutalle on Euroopan Euro, jonka kansainvälinen symboli on “EUR”.

Espanjan euro kolikot tulevat määrissä 1, 2, 5, 10, 20, ja 50 euro senttiä, €1 ja €2 euroa. Maan seteliraha on määrissä €5, €10, €20, €50, €100, €200, ja €500.

Jos matkustat Euroopan läpi, Espanjan eurot käyvät maksuvälineenä myös muissa Euro-alueen maissa, joihin kuuluvat Itävalta, Belgia, Kypros, Suomi, Ranska, Saksa, Kreikka, Irlanti, Italia, Luxemburg, Malta, Hollanti, Portugali, Slovenia, Slovakia, sekä Espanja.

Korkein raha-auktoriteetti Euro-alueella on Euroopan Keskuspankki, jolla on nettisivusto osoitteessa ecb.eu.

Espanjan keskuspankki (Banco de España) on osa Euroopan keskupankkien välistä eurosysteemiä, jotka tekevät yhteistyötä, esimerkiksi setelien ja kolikoiden liikkeellelaskun suhteen.

Espanjan Keskuspankilla on nettisivusto osoitteessa www.bde.es.

Ennen euro aikaa, Espanja käytti virallisena valuuttana Pesetaa vuosien 1869 ja 2002 välisenä aikana.

Historiansa aikana alueella, joka muodostaa modernin Espanjan, on käytetty valuuttoja kuten Peso, Escudo, Real, ja alueellisesti muun muassa Katalonian pesetaa.

Kun saavut Espanjaan, voit vaihtaa kansainväliset valuuttasi Espanjan euroihin kaikilla kansainvälisillä lentokentillä, koska niistä tyypillisesti löytyy useita valuutanvaihtopisteitä.

On hyvä kuitenkin muistaa että vaihtokurssit ovat usein huonoimmat juuri näillä lentokenttä valuuttapisteillä, ja parempia vaihtokursseja saa vaikkapa kaupunkien keskustojen valuuttotoimistoista sekä pankeista.

Toinen suosittu tapa saada hyvillä vaihtokursseilla rahaa ulkomailla on nostaa valuuttaa raha-automaatilta joko luottokortillasi tai kansainvälisillä debit pankkikorteilla, kuten Visa Electron.


Voit myös maksaa ostoksesi suurimmassa osassa Espanjaa suoraan luottokortilla ilman ongelmia.