Esplanadi Helsinki

Esplanadi Helsinki koostuu Pohjois-ja Etelä-Esplanadi kaduista, sekä Esplanadin puistosta, ja on alueena yksi keskeisimmistä ostos-ja vapaa-ajan alueista kaupungissa.

Esplanadin osista varsinkin Pohjois-Espladi on Aleksanterinkadun ohella Helsingin merkittävimpiä ostoskatuja, ja tarjoaa varsinkin muotiin ja sisustamiseen liittyviä putiikkeja sekä kauppakeskus Kämpin tasokkaat liikkeet.

Näistä Kämp Galleria on kaiken kaikkiaan yli 50 erikoisliikkeen kokoinen ostoskeskus, joka tunnetaan korkealuokkaisista palveluista ja ravintoloista, joita on yhteensä kolmen kerroksen alalla.

Esplanadi Helsinki

KUVA: Näkymä Pohjois-Esplanadi kadulle, Kämp Galleria (www.kampgalleria.fi) kauppakeskuksen kohdalta.


VIDEO: Kämp Gallerian tv-mainos.

Esplanadin puisto Helsinki

KUVA: Läntistä Esplanadin puistoa, kuvattuna kohti Helsingin kauppatoria.

Esplanadin puisto toimii rentoutumispaikkana niin turisteille kuin keskustassa työskenteleville viikon aikana, ja viikonloppuisin se on suosittua virkistysaluetta koko kaupungin mittakaavassa.

Usein puiston alueella on katusoitto- ja muita esityksiä, varsinkin alueella lähellä ravintola Kappelia (www.kappeli.fi), jonka ohessa on myös esiintymislava.

Pohjois-Esplanadia kävelemällä pääset aina Helsingin kauppatorille saakka, jossa tarjolla on enemmänkin käsityöläistavaraa ja muistoesineitä kuin design tavaraa, jota kadun varren putiikit myyvät.


Kauppatorin alkumerkkinä toimii kuuluisa Havis Amanda patsas ja sen suihkulähde, jonka tekijä on Ville Vallgren.