Essen Saksa nähtävyydet

Essen Saksa nähtävyydet kohokohtiin kuuluvat Zeche Zollverein, Essen katedraali, Essenin sisäkaupungin pilvenpiirtäjät, Vanha synagogi, ja Baldeney järviristeily.

Zeche Zollverein (www.zollverein.de) on entinen teollinen alue joka on ollut vuodesta 2001 osa UNESCO:n ihmiskunnan maailmanperintölistaa ja se on myös yksi tärkeimmistä Euroopan teollisen historian kohteista (www.erih.net).

Alueen ensimmäinen hiilikaivos avattiin vuonna 1847, ja 1950-luvulla Zollverein hiillikaivos ja Zollverein koksitehdas olivat suurimmat kaltaisensa Euroopassa.

Kaivoksen kuilu nro 12, joka rakennettiin Bauhaus tyyliin vuonna 1932, pidetään yleisesti arkkitehtuurillisena ja teknisenä mestariteoksena, joka on ansainnut kohteelle maineen “maailman kauneimpana hiilikaivoksena”.

Kuilu nro 12 on ollut museokäytössä vuodesta 1986, ja historiallista koksitehdasta, joka muodostaa toisen puolen tästä nähtävyydestä, on pidetty museona ja näyttelytilana vuodesta 2000.

Essen katedraali (www.dom-essen.de) sijaitsee Burgplatz aukiolla aivan Essenin kaupungin ytimessä.

Katedraali on rakennettu vuoden 1275 paikkeilla goottisen hallikirkon tyyliin, vaalea-värisestä hiekkakivestä.

Kirkon yksi merkittävimpiä kohokohtia sen dramaattisen arkkitehtuurin lisäksi on kirkon aarrekokoelma, johon kuuluvat muun muassa Kultainen Madonna patsas, joka on vanhin veistoksellinen Neitsyt Maria patsas Alppien pohjoispuolella.

Essenin sisäkaupungin pilvenpiirtäjät ja Essenin kaupunkipanorama on varsin epätyypillinen Saksalaisille kaupungeille, sillä sisäkaupungin siluetti muodostuu poikkeuksellisesti useista korkeista pilvenpiirtäjistä.

Pilvenpiirtäjien tihein keskittymä on Essenin pääaseman (Essen Hauptbahnhof) ympärillä, josta on parhaat kuvauspisteet kaupunkipanoraman ikuistamiseen.

Essenin sisäkaupungin rakennussiluetin vaikuttavimmat rakennukset ovat varsinkin kaupunginhalli 106 metrin korkeudellaan, RWE torni 162 metrin korkeudella, ja useat muut yritysten yksittäiset pilvenpiirtäjä rakennukset.

Vanha Synagogi (www.alte-synagoge.essen.de) on kulttuurikeskus ja muistomerkki lähellä kaupunginhallia, osoitteessa Steeler Straße 29.

Rakennus otettiin muistomerkkikäyttöön vuonna 1980, ja käsittää 1913 rakennetun synagogan, joka on yksi suurimmista ja arkkitehtuurillisesti vaikuttavimmista todisteista Juutalaisesta kulttuurista sotia edeltävältä periodilta Saksassa.

Nykyään Alte Synagoge on yleisölle avoin rakennus, joka tarjoaa tapaamispaikan ihmisille, jotka ovat kiinnostuneet juutalaisesta kulttuurista ja uskonnosta. Rakennus toimii myös erilaisten konserttien, näytelmien, ja luentatapahtumien järjestämispaikkana.

Baldeney järviristeily (www.baldeneysee.de/weisse-flotte-baldeney.html) on risteily suurimmalla Ruhrin joen tekojärvistä, sijaiten Essenin kaupungin eteläisellä puolella.

Järvi on erittäin suosittua vapaa-ajan vietto-aluetta, jossa tosin uiminen on kiellettyä, mutta purjehtiminen, veneily, ja veneristeilyt ovat erittäin hyviä tapoja nauttia järvestä.


VIDEO: Deutsche Welle English kanavan Essenin kaupunkiesittely vuodelta 2010, jolloin Essen oli Euroopan kulttuuripääkaupunki.

Järveä ympäröi kukkulainen ja melko tiheä metsäalue, joka on suosittua vapaa-ajan kävelyaluetta merkittyjä reittejä pitkin.


Erityyppisille ja -teemaisille Baldeney järviristeilyille on mahdollista osallistua esimerkiksi Weisse Flotte Baldeney (www.flotte-essen.de) yrityksen laivojen avulla.