Etelä-Espanja

Etelä-Espanja on tunnettu alueena varsinkin värikkäästä elämästään, kuumasta ilmanalasta, flamenco musiikista ja tanssista, sekä massaturismin kansoittamasta rannikosta.

Eteläinen osa Espanjaa on aurinkoinen suurimman osan vuodesta, ja varsinkin kesät ovat erityisen kuumia, päivämaksimi lämpötilojen kohotessa parhaimmillaan 35° Celsius asteeseen ja yölämpötilojen 15 ° Celsius asteeseen.

Nämä korkeat lämpötilat tuovat paljon turisteja alueelle, mutta monet pitävät varsinkin kesälämpötiloja alueella epämiellyttävän korkeina.

Miedomman sään aikaa esimerkiksi Andalusian autonomisella alueella ovat syyskuu sekä lokakuu, jolloin lämpötilat ovat edelleen 25° Celsius asteen tuntumassa päivisin.

Viileämpi talvikausi alkaa alueella noin tammikuu – maaliskuu aikana, ja Cadizin maakunnassa Atlantin valtameri tekee alueesta sateisemman kuin viereisestä Costa del Sol alueesta.

Etelä Espanja alueeseen kuuluu myös Euroopan suosituin loma-asuntojen ostokohde ja lomanviettopaikka, kuuluisa Costa del Sol rannikko.


VIDEO: Etelä-espanjalaisen Andalusian provinssin esittely Almerían rannikosta Costa Tropicaliin, ja edelleen Costa del Solista Costa de la Luziin.

Yksi varteenotettava vaihtoehto on myös Costa de la Luz Cadizin kaupungin ympärillä, joka on varsinkin Espanjalaisten suosiossa kotimaan kesälomakohteena, mutta ulkomaisia turisteja alueella tapaa huomattavasti vähemmän kuin Costa del Sol rannikolla.

Costa del Sol rannikon suosion takana on sen erinomainen ilmasto, joka takaa sen, että ihmiset voivat nauttia rantakiinteistöistään lähes vuoden ympäri.

Cadizin alueen Costa de La Luz on asumiskustannuksiltaan yksi halvimmista alueista Espanjassa, mutta tästä huolimatta asunnot ovat alueella kalliita, johtuen muun muassa siitä, että asuntorakentamisen määrää rajoitetaan alueella voimakkaasti.

Espanjalaiset ovat kansana tunnettuja ystävällisyydestään, ja eteläisen Espanjan asukkaiden kohdalla mukaan tulee vielä elämänilo, temperamenttisuus, ja sisukkuus.

Etelä on myös Espanjan alueista se, jossa dramaattinen flamenco musiikki syntyi.

Costa del Sol on rantojensa suhteen kärsinyt jonkin verran massaturismin vaikutuksista, josta johtuen varsinkin isojen satamien lähellä olevat rannat eivät ole kaikkein puhtaimpia tai parhaimmassa kunnossa.

Costa del Sol rannikon rannat ovat myös täysin täynnä turisteja kesäisin, vaikkakin rantaelämä väljentyy periodeilla syyskuu-lokakuu ja toukokuu-kesäkuu.

Cadizin alueen rannikot ovat puolestaan huomattavasti vähemmän kansoitettuja ympäri vuoden, ja monet pitävätkin aluetta ranta-elämän kannalta yhtenä Espanjan “löytämättömistä” aarteista.

Pärjäät varsinkin Costa del Solin alueella laajalti englanninkielellä, joka näkyy alueittain myös paikan kulttuurin “englannistumisena” pois paikan alkuperäisestä viehätyksestä.

Eteläisestä osiosta Andulusia tarjoaa ruokaherkkuja varsinkin merellisten raaka-aineiden muodossa, ja tarjolla on esimerkiksi kala-ja äyriäisruokia niin keittoina, paistettuna, kuiin grillattunakin.

Alueen erikoisuuksiin kuuluvat varsinkin sardiineista tehdyt ruokalajit sekä Gazpacho (kylmä, sekoitettu keitto, josta löytyy vihanneksia) (fi.wikipedia.org/wiki/Gazpacho).

Etelä-Espanjan kaupungeista kuuluisimpiin kuuluu Malaga, joka on Picasson kotikaupunki, ja joka tarjoaa vilkkaan iltaelämän ja useita nähtävyyksiä.

Muista kaupungeista Cadiz tarjoaa yhdet parhaista kaupunkirannoista, erinomaisia ostosmahdollisuuksia, sekä viehättävän iltaelämän.

Pääset eteläiseen Espanjaan useammankin lentokentän kautta, mukana lentokentät Malagassa, Gilbraltarilla, sekä Jerez de La Fronteran kaupungissa, jotka ovat lähimmät ranta-alueita.


Muista isoista kaupungeista tärkeä lentokenttä löytyy sisämaan Sevillan kaupungista.