Euroopa Liidu maja

Euroopa Liidu maja eli Euroopan Unionin talo on vaikuttavan arkkitehtuurin tarjoava EU:n hallintorakennus Tallinnan keskustassa, josta löytyy myös mm. Emporio Armanin lippulaivakauppa Virossa.

Rakennus, joka sijaitsee osoitteessa Rävala pst 4, on yksi merkittävimmistä modernin Tallinnan keskustan rakennuksista, ja saanut asukkaikseen Euroopan Unionin virallisen Viron edustuston lisäksi myös useita Tallinnan mittakaavassa ainutlaatuisia yrityksiä.

Näistä ehkä tunnetuin oli rakennuksessa 9:ssä kerroksessa ollut a la carte ravintola Vertigo, jota monet pitivät yhtenä kaupungin parhaista sen avauduttua vuonna 2007, ja ravintolan kesäterassi tarjosi upeat panoramiset näkymät yli Tallinnan vanhankaupungin. Ravintola kuitenkin suljettiin vuonna 2009.

Euroopa Liidu maja Tallinna

KUVA: Europa Liidu maja -rakennus kuvattuna Rävala puiestee kadulta.

Talon näkyvin vuokralainen on Emporio Armani (www.apranga.lt) putiikki rakennuksen aulakerroksessa, joka on brändin ainoa myymälä Virossa.

Koko Baltian alueella on itse asiassa kolme Emporio Armanin kauppaa, joista muut ovat Vilnassa ja Riiassa.


Rakennuksesta löytyy myös yksi Tallinnan keskustan tyylikkäimmistäkylpylöistä, Georg Ots City Spa (www.cityspa.ee), joka sijaitsee rakennuksen toisessa ja kolmannessa kerroksessa.