Euroopan nähtävyydet

Euroopan nähtävyydet parhaimmistoa ovat Big Ben Briteissä, Eiffel torni Ranskassa, Pietarinkirkko Roomassa, Venetsian Canal Grande, sekä Norjan Nærøyfjord.

Big Ben on lontoolaisen Westminsterin Palatsin, jossa Britannian parlamentti kokoontuu, kellotornin kello. Se on myös yksi tunnetuimmista Britannian ja koko Euroopan maamerkeistä ja symboleista.

Kellotorni on Augustus Puginin suunnittelema, jota Westminsterin Palatsin suunnittelija, Charles Barry, pyysi tekemään kellotornin palatsille.

Kellotorni (www.parliament.uk/about/living-heritage/building/palace/big-ben/) edustaa uusgotiikan arkkitehtuurista tyylisuuntaa.


VIDEO: Big Ben kellotornin esittely.

Eiffel torni (www.eiffel-tower.com) on Big Benin tapaan yksi tunnetuimpia rakennuksia maailmanlaajuisesti, ja symboloi maailmanlaajuisesti niin sijaintipaikkaansa Pariisia, kuin koko Ranskaakin.

Torni on nimetty suunnittelijansa, Gustave Eiffelin, mukaan.

Eiffelin torniin voi tutustua kolmen kerroksen osalta, joko hissillä tai kävellen portaita. Ensimmäisessä kerroksessa toimii Altitude 95 ravintola, toisessa kerroksessa erittäin kallis Jule Verne ravintola (johon pääsee vain yksityishissillä), ja kolmannessa kerroksessa on näköalatasanne, josta on upea näkymä yli Pariisin.

Pietarinkirkko (www.vaticanstate.va/EN/Monuments/Saint_Peters_Basilica/) on Vatikaanikaupungissa Rooman sisällä oleva katolisen maailman keskus, ja yksi maailman suosituimmista nähtävyyksistä.

Se on yksi kristinuskon pyhimmistä paikoista ja sen mahtavimmista kirkoista, ollen useiden arvioiden mukaan suurin kristinuskon kirkoista. Kirkkoon on haudatta yksi Jeesuksen oppilapsista ja apostoleista, Pyhä Pietari, jonka mukaan kirkko on nimetty.

Kirkon rakennustyöt aloitettiin vuonna 1506 ja kirkko valmistui vuonna 1626.

Kirkon edessä oleva Pietarinaukio on jo sinällään merkittävä nähtävyys. Aukiolla on mm. obeliski, jonka vieressä Pyhä Pietari ristiinnaulattiin Roomalaisen keisari Neron toimesta vuonna 64 j.K, katolilaisen perinnetiedon mukaan.

Venetsian Canal Grande on Venetsian historiallisen kaupungin pääkanaali.

Vaikka Venetsia kokonaisuudessaan on ainutlaatuinen merellinen laguunikaupunki, Canal Grande on sen kaikkein valovoimaisin edustaja.

Canal Granden varrelta löydät mm. Palazzi Barbaron, Palazzo Darion, Ca’ Foscarin, Ca’ Pesaron, Santa Maria della Salute kirkon, Palazzo Barbarigon kuin myös Palazzo Venier dei Leonin, joka toimii näyttelytilana Peggy Guggenheimin taidekokoelmalle.

Venetsian matkaan kuuluu monille olennaisesti myös Gondola venetaksin käyttö, jonka avulla pääset myös Canal Grandea pitkin kohteesta toiseen. Kokonaisuudessaan tämä pääkanaali on noin 3800 metriä pitkä.

Euroopan nähtävyydet sarjassa Norjan Nærøyfjord (www.alr.no) on yksi maailman kuuluisimmista luonnon muokkaamista nähtävyyksistä ja osa UNESCO:n maailmanperintö luetteloa. National Geographic lehti on luokitellut fjordin maailman parhaaksi maailmanperintökohteeksi luonnon nähtävyyksien osalta

Nærøyfjord on dramaattinen fjord Norjan Sogn og Fjordane maakunnassa, ja pituudeltaan noin 17 kilometriä pitkä, osana isompaa Sognefjord fjordia.


Paras tapa tutustua Nærøyfjordiin on osallistua 2 tuntiseen fjordristeilyyn, joita järjestetään esimerkiksi Flåmin kylästä.