Filippiinit nähtävyydet

Filippiinit nähtävyydet kohokohtiin kuuluvat mm. Manila Ocean Park, Manila Intramuros, Manila SM City North EDSA ostoskeskus, Borocay saari, ja Puerto Princesa maanalaisten jokien kansallispuisto.

Manila Ocean Park (manilaoceanpark.com) on Oceanarium joka on rakennettu vuonna 2008, ja tarjoaa 8000 neliömetriä näyttelytilaa.

Oceanariumin lisäksi puisto pitää sisällään merellis-teemaisen ostoskeskuksen (jossa on 30 kauppaa ja 25 ravintolaa), hotelli nimeltään “H20”, ja ulko uima-altaita.

Merieläinten sisänäyttelytilojen lisäksi puistosta löytyy myös ulko näyttelytiloja.

Oceanariumin kohokohtiin kuuluvat sen 25-metriä pitkä kävelytunneli pitkin merieläin näyttelyä, ja ainutlaatuinen “Pagi” ylläoleva riippuva vesitankki, jossa näet erilaisten merellisten rauskujen uivan ylitsesi.

Filippiinit nähtävyydet parhaimmistoa on myös Manila Intramuros alue, joka on vanhin Manilan kaupunginosista, jonka rakennustyöt alkoivat vuonna 1571, Espanjan kolonisaatio-ajan periodina.

Alue koostuu historiallisista Euroopan tyylisistä rakennuksista ja kirkoista, ja alue on historiallisesti ollut yksi maailman parhaista keskiaikaisista vanhakaupungeista, josta nykyaikainen moderni Manilan metropolis syntyi.

Intramuros alueen kohokohtiin kuuluvat mahtava Manila katedraali, San Agustin kirkko, joka on filippiiniläinen barokkikirkko, joka on myös listattu UNESCO:n maailmanperintö listalla, ja Fort Santiago.

Manila SM City North EDSA ostoskeskus (www.smprime.com/smprime/index.php?p=671&mall=14) on yksi laajimmista ostoskeskuksista Filippiineillä ja se on kooltaan myös yksi top 10 ostoskeskuksista maailmassa 331,861 neliömetrin kooltaan 17,5 hehtaarin kokoisella tontilla.

Ostoskeskuksen kohokohtiin kuuluvat SM Department Store tavaratalo, SM Cinemas elokuvateatterikompleksi, SM Food Court ravintoloineen, SM Supermarket, ja SM Bowling Lanes keilailukeskus.

Ostoskeskuksessa vierailee noin 1,7 miljoonaa kävijää päivittäin viikonloppuisin, ja noin miljoona arkipäivisin.


VIDEO: SM City North EDSA kauppakeskuksen tv-mainos vuodelta 2010, juhlistaen ostoskeskuksen 25-vuotista historiaa.

Borocay-saari, joka sijaitsee noin 2 km Panayn saaren pohjoisesta kärjestä, on pienikokoinen (7 km x 2 km) lomasaari jota käytetään ensisijaisesti koralliriutta sukelluksiin ja rentoutumiseen sen valkohiekkaisilla rannoilla.

Saarella on kolme kylää, Manoc-Manoc, Balabag, ja Yapak, joita voit käyttää tukikohtana saaren kauniin luonnon nauttimisessa.

Jotta pääsisit saarelle, voit esimerkiksi lentää ensin lähimmälle lentokentälle Kalibossa, joka on Aklan provinssia Panayn saarella, ja sitten tehdä matkan saarelle lautalla joita lähtee Caticlanista.

Saaren kohokohtiin kuuluvat sen rannat, joista kuuluisimmat ovat White Beach (suosituin rannoista, noin 3.5 km pituinen ja jonka ympärillä on täysin kehittyneitä lomapalveluita), Yapak Beach (joka tunnetaan myös Puka Shell Beach nimellä, ja joka on suosittu piknik paikka sen kauneuden ja rauhaisuuden takia), ja Bulabog Beach.

Filippiinit nähtävyydet sisältävät myös Puerto Princesa maanalaisten jokien kansallispuisto (www.puerto-undergroundriver.com), jossa on yksi maailman vaikuttavimmista luolajärjestelmistä, ja jonka päänähtävyys on 8,2 km pitkä maanalainen luolajoki, joka virtaa majesteetillisesti kauniiden kalkkikivi muodostelmien alla.

Alue on varsinkin kävelijöiden, luonnon valokuvaajien, ja luonnon ystävien suosiossa, johtuen sen luolista, sekä alueella olevista trooppisista sademetsistä, ja trooppisesta eläimistöstä, ja yhdestä parhaista koskemattoman luonnon alueista maailmassa.

VIDEO: Puerto Princesa maanalaisten luolien esittely.

Hyvä tapa nauttia puiston nähtävyyksistä on mennä järjestetyn kierroksen mukana alueelle, joita lähtee Puerto Princesasta alueelle, mennen ensin Sabangiin, joka toimii porttina kansallispuistoon.


Kierros maanalaisiin jokiin tapahtuu virallisilla puiston operoimilla veneillä, joiden avulla tapahtuva kierros kestää noin 1 tunnin.