Firenzen nähtävyydet

Firenzen nähtävyydet parhaimmistoon kuuluvat Palazzo Vecchio, San Miniato al Monte Basilika, Piazza della Repubblica aukio, Ponte Vecchio silta, sekä Galleria degli Uffizi taidemuseo.

Palazzo Vecchio on massiivinen Roomalaistyylinen linnoitus-palatsi, nykyään toimien yhtenä Toscanan vaikuttavimmista kaupungintaloista.

Palatsin kohokohtiin kuului alkuperäinen Michelangelon David patsas, joka oli sisäänkäynnin vieressä vuodesta 1504 vuoteen 1873, jolloin se siirrettiin Accademia dell’Arte del Disegnoon, joka myös on Firenzessä.

Alkuperäisen Daavid patsaan tilalla on nykyisin kopio, ja toisella puolella sisäänkäyntiä on Baccio Bandinellin patsas “Hercules ja Cacus”.

San Miniato al Monte Basilikaa, eli Pyhän Minaksen basilikaa vuorella, on usein kutsuttu Italian kauneimmaksi kirkoksi.

Sen kohokohtiin kuuluu sen geometrisesti kuvioitu marmori julkisivu, 1200-luvulla kirkkoon lisätyt mosaiikki maalaukset, sekä kirkon viereinen Piispan Palatsi rakennus.

Piazza della Repubblica aukio on kuuluisin kaupungin aukioista, ja sen kahvilat, varsinkin Caffè Giubbe Rosse, ovat suosittuja tapaamispaikkoja varsinkin paikallisille taiteilijoille, etenkin taiteilijoille joiden tyylisuunta on Futurismi.

Aukion kahviloissa on mukava viettää hetki iltapäivää ja nauttia vaikkapa katutaiteilijoiden esityksistä, joita aukio on usein täynnä.

Ponte Vecchio silta on keskiaikainen silta yli Arno-joen, ja sen varrella on kauppoja, varsinkin korukauppiaita.

Se on suosittu nähtävyys varsinkin erikoisen ulkomuotonsa vuoksi, sillä molemmin puolen siltaa on rakennuksia, tehden siitä suljetun kokonaisuuden.

Galleria degli Uffizi (www.uffizi.firenze.it) taidemuseo on yksi vanhimmista ja tunnetuimmista taidemuseoista maailmassa, toimien Palazzo degli Uffizi palatsissa.


VIDEO: Maailmanmatkaaja ja journalisti Rick Stevesin Uffizi gallerian esittely.


VIDEO: Deutsche Welle English satelliittikanavan Firenzen esittely lomakohteena.

Uffizi on yksi suosituimmista nähtävyyksistä Firenzessä, ja saatat joutua odottamaan tunteja turistisesongin huipulla, etenkin heinäkuussa, sisäänpääsyä.


Uffizin kohokohtiin kuuluvat Botticellin Venuksen syntymä, Titianin Urbinon Venus, Caravaggion Bacchus, Caravaggion Medusa, sekä Raphaelin Madonna del cardellino.