Firenzen parhaat nähtävyydet

Katsaus Italian Firenzen kaupungin parhaisiin nähtävyyksiin, mukaanlukien Michelangelon “David” patsas, Duomo, sekä Ponte Vecchio.

Firenze on niin täynnä maailmankuuluja nähtävyyksiä ja historiaa, että niiden välillä on usein vaikea tehdä valintoja lomakäynnin puitteissa.

Firenze Italia.

Hyvä puoli Firenzessä on kuitenkin se, että tärkeimmät nähtävyydet sijaitsevat suhteellisen lähellä toisiaan, joten voit mahduttaa useitakin keskeisiä käyntikohteita yhden lomapäivän mittaan.

Monille kaupungissa vieraileville yksi keskeisistä nähtävyyksistä on Michelangelon “David” patsas. Renessanssiperiodin kuuluisimpiin teoksiin lukeutuva taideteos on aidosti näkemisen arvoinen kokemus.

Toinen kohokohta, joka kuuluu lähes jokaisen turistin vierailuohjelmaan on Firenzen Duomo, jonka kupolista on hienot näkymät lintuperspektiivinäkymät ympäröivään kaupunkiin.

1) Michelangelon “David”

Firenzen kuuluisin veistosteos on täydellisyyden ruumiillistuma monellakin eri tavalla.

Voit ostaa liput netin kautta etukäteen pääsyliput nähtävyyden näkemiseen, joka kannattaa tehdä, sillä lipunostoon on tyypillisenä päivänä pitkät jonot etenkin kesäkauden läpi.

Teos on yksi Michelangelon suurimmista saavutuksista, ja aidosti tyrmäävän hieno veistos, jota on mahdoton unohtaa.

Alunperin luotuna mustasta marmorista, jota muut taiteilijat pitivät epäkelpona materiaalina, Michelangelo muovasi teoksensa yhdeksi maailman kaikkein tunnistetuimmaksi ja kauneimmaksi muistomerkiksi Firenzestä.

2) Boboli-puutarhat

Suurimman osan vuodesta auki olevat Boboli-puutarhat ovat uskomaton osoitus kaupunkia historiallisesti hallinnoineen Medici-perheen vauraudesta ja voimakkuudesta.

Voit ostaa pääsylipun Pitti-palatsin takana sijaitsevaan puutarhaan, jolla pääsee näkemään paikan uskomattoman loistokkuuden sekä Mediceille satoja vuosia kuuluneen massiivisen kokoelman hopea-esineitä ja pukuja.

Puistosta löytyy runsaasti paikkoja rentoutumiseen sekä aurinkoisesta ja rauhallisesta iltapäivästä nauttimiseen, samalla kun voit ihailla Toledon Elenoran (Cosimo de Medicin) alkuperäistä maisemasuunnitelmaa, jollaista ei löydy muualta Italiasta.

3) Museo Galileo

Galileo-museo on omistettu yhdelle kaikkien aikojen suurimmista italialaisista ajattelijoista, tarjoten kohteen, jossa oppii arvostamaan historiallisia tieteellisiä saavutuksia.

Näet museossa tämän suuren tiedemiehen omia työkaluja ja karttoja, joita hän käytti tehdessään useita renessanssin suurimpia tieteellisiä havaintoja, sekä monia muita paikkakunnan historiaan liittyviä tieteellisiä esineitä.

Museo on myös paikka, jossa lapset pääsevät kokemaan tieteellisiä näyttelyitä, toimien kontrastina useille Firenzen taidemuseoille, joissa koskeminen näyttelyesineisiin on jyrkästi kiellettyä.

4) Bargello

Bargello on kohde turisteille, jotka haluavat nähdä kattavan kokonaisuuden Firenzen historiasta esitettynä taiteen ja näyttelyesineiden kautta.

Tarjoten vertaansa vailla olevan kokoelman, Bargello on hieno muistutus siitä voimasta ja vaikutusvallasta, jota Firenze nautti kultakautensa puitteissa.

Kokonaisuuteen kuuluu kaikenlaisia veistosteoksia ja taidetta, kohokohtana varsinkin kuuluisat Ghibertin valmistamien ovien alkuperäiset suunnitelmat, joiden lopputulos koristaa Duomon kastekappelin sisäänkäyntiä.

5) Piazzale Michelangelo

Kaupungin ylikatsova Piazzale Michelangelo on yksi alueen parhaista kohteista saada yleiskuva Firenzestä lintuperspektiivistä käsin.

Päästäksesi kukkulalla olevalle aukiolle sinun täytyy kavuta ylös portaiden sarjaa pitkin, mutta tämä vaivannäkö palkitaan ylhäältä olevilla näkymillä ympäristöön ja Arno-joelle.

Aukion viehätykseen kuuluvat illan läpi tarjolla olevat live-musiikkiesitykset, tehden paikasta sekä romanttisen että koko perheelle soveltuvan viehättävän nähtävyyden.

6) Duomo

Duomo, Firenzen katedraali, on kaupungin kuuluisin kirkko, jossa viettää helposti kokonaisen iltapäivän paikan mahtavuutta ja kauneutta ihaillen.

Kirkkoon kuuluu Duomo-museo, jossa voit oppia siitä prosessista, jolla Brunelleschin uskomaton arkkitehtuurisuunnitelma tuotiin todeksi keskelle Firenzeä.

Kun olet oppinut yksityiskohtaisesti Duomon rakentamisen taustoista, tarjolla on käynti ylös kirkon kupoliin tai kirkon yhteydessä olevaan kellotorniin – tai molempiin.

Pääsylipun hintaan kuuluu pääsy kirkon kastekappeliin, jossa pääset näkemään Ghibertin mahtavia ovia, jotka ovat keskeinen osa nyky-Firenzen historiaa.

7) Palazzo Vecchio

Palazzo Vecchio Firenze Italia.

Piazza della Signoria aukiolla sijaitseva Palazzo Vecchio on muistutus siitä voimasta ja vaikutusvallasta, jota Medicin perhe omasi hallinnoidessaan aikoinaan koko Firenzeä.

Tarjoten uskomattomat näkymät rakennuksen huipulta sekä Michelangelon ja da Vincin freskotaidetta, Palazzo Vecchio on myös kertomus siitä valtavasta ajan, varallisuuden, ja ajatuksen määrästä, jota tarvittiin tämän palatsin rakentamiseksi.

Palatsin ulkopuolella on joukko Firenzen kauneimpia ja kuuluisimpia veistosteoksia, ja voit niiden ihailun lomassa nauttia aukiolla myynnissä olevista gelato-jäätelöistä ja rakennuksen arkkitehtuurin yksityiskohdista.

8) Galleria degli Uffizi

Galleria degli Uffizi on yksi maailman johtavista taidemuseoista, toimien yhtenä parhaista paikoista ymmärtää sitä, kuinka tärkeää taide oli kaupungin asukkaille ja aluetta hallinneelle Medicin perheelle.

Löydät museon sisältä kokoelman, johon kuuluu lukuisia teoksia maailman legendaarisimmilta taiteilijoilta, kuten Michelangelo, da Vinci, Titian, ja monia muita.

Museoon tutustumiseen kannattaa käyttää kokonainen iltapäivä, joka jättää aikaa nauttia niistä monista Euroopan tärkeimmistä mestariteoksista, joita kokoelma pitää sisällään.

9) Santa Crocen kirkko

Santa Crocen kirkko kuuluu keskeisiin Firenzen nähtävyyksiin, ollen yksi kaupungin kauneimmista ja tunnetuimmista pyhistä paikoista.

Museo on renessanssin arkkitehtuurillisen hienoutensa ohella myös lukuisten merkittävien Firenzen historiallisten asukkaiden viimeinen leposija, joukossa mm. Michelangelo ja Galileo.

Vaikka joutuisitkin jonottamaan sisäänpääsyä kirkkoon, odotus on vaivannäön arvoinen, sisällä odottaessa upeat sisätilat, mukana suurenmoinen, entisöity Pazzi-kappeli.

10) Ponte Vecchio

Ponte Vecchio Firenze Italia.

Ponte Vecchio, Firenzen kuuluisin silta, on rakennelmana suora heijastuma kaupungista itsestään ja paikkakunnan historiasta.

Sillalta on yhdet parhaista näkymistä Arno-joelle, ja paikka onkin suosittu kohde tulla nauttimaan gelatosta romanttisen auringonlaskun aikaan. Pidä huoli kuitenkin arvoesineistäsi, sillä silta on kaikkein todennäköisin paikka alueella taskuvarkauksille.


Kokonaisuutena Ponte Vecchio on fantastinen kunnianosoitus Firenzelle ja koko seudun historialle kulttuurin ja taiteiden keskuksena.