Florida kävelykatu Buenos Aires

Florida kävelykatu Buenos Aires on yksi tärkeimpiä kaupungin ostoskatuja ja nähtävyyksiä, jonka varrelta löytyy mm. ostoskeskuksia, matkamuistomyymälöitä, kymmeniä erikoisputiikkeja, ja kirjakauppoja.

Vuodesta 1913 kävelykatukäytössä ollut calle Florida on hieman yli kilometrin pituinen, ja risteytyy myös toisen Buenos Airesin tärkeimmistä kävelykaduista, Lavellen, kanssa, joka on puolestaan tunnettu erityisesti elokuvateatterikatuna.

Florida pedestrian street in Buenos Aires Argentina

KUVA: Näkymä Florida kävelykadun alkuun lähellä Plaza San Martin puistoa.

Päivisin Florida on yksi kaupungin elävimpiä keskuksia johtuen sen sijainnista Buenos Airesin finanssikeskuksen vieressä, ja iltaisin katu toimii mm. katuesiintyjien estradina, mukana tango laulajien ja tanssijoiden show-numeroita sekä komedia ja akrobatia esiintymisiä.

Kadun kohokohtiin kuuluu esimerkiksi Avenida Córdoban kulmauksessa oleva Galerías Pacífico (www.galeriaspacifico.com.ar) kauppakeskus.

Galerías Pacíficosta löytyy mm. yksi Buenos Airesin parhaista Starbucks kahviloista sekä putiikkeja muotitaloilta kuten Polo Ralph Lauren, Tiffany & Co., Tommy Hilfiger, Christian Lacroix, Christian Dior, Cacharel, Samsonite, Paul & Shark, ja Yves Saint Laurent.


Kätevin tapa päästä eri puolilta Buenos Airesia kävelykadulle on käyttämällä “subte” maanalaista, sillä viidellä eri metron linjalla on asemapaikka joko Florida kadun varrella tai aivan kadun välittömässä läheisyydessä.