Floridan nähtävyydet

Floridan nähtävyydet kohokohtia ovat Key West saari, Orlandon Disneyworld, Kissemmee Gatorland, Orlandon SeaWorld, sekä Miamin South Beach ranta-alue.

Key West saari (keywestchamber.com) on isoin saari osana Florida Keys saari järjestelmää eteläisemmissä Floridassa lähellä Kuubaa.

Inspirationaalisesta Florida Keys luonnostaan tunnettu saari on varsinkin taiteilijoiden ja kirjoittajien suosiossa, mutta kaksi tunnetuinta historiallisesti, jotka yhdistetään juuri Key Westiin ovat Ernest Hemingway sekä Tennessee Williams.

Parhaiten Key Westiin ja sen samannimisen kaupungin vanhaankaupunkiin tutustuu vuokrattavalla polkupyörällä, mutta paikka on ihanteellinen myös kävelyretkiin.

Veneretket kalastus mahdollisuuksineen ja aidon Kuubalaisen keittiön tuotoksista nauttiminen Key Westin kaupungissa kuuluvat myös aitoon Key West kokemukseen.


VIDEO: Uutiskanava CNN:n tekemä Key Westin esittely perhelomakohteena.

Orlandon Walt Disney World Resort (disneyworld.com) on yksi maailman vierailluimmista ja suurimmista huvipuistoista, sisältäen itse asiassa neljä erillistä teemapuistoa, kaksi vesipuistoa, 23 teemahotellia, ja lukuisia mahdollisuuksia ostoksiin, ruokailuun, viihdytykseen, sekä rentoutumiseen.

Teemapuistot ovat yksi suosituimmista osioista huvipuistoa, ja sisältävät teemapuistot Magic Kingdom, Epcot, Disney’s Hollywood Studios, sekä Disney’s Animal Kingdom.

Alueen 32 hotellista suurimman osan omistaa Disney itse, ja loppujen toimintaa hoitavat mm. Westin, Sheraton, Holiday Inn, Best Western, ja Hilton.

Golfin ystäville alueelta löytyy myös viisi golf kenttää.

Kissemmee Gatorland Gatorland on vuonna 1949 perustettu teemapuisto ja villieläin reservaatti Floridassa.

Gatorland teemapuistoa (gatorland.com) kutsutaan “Maailman Alligaattori Pääkaupungiksi”, ja sen viihdykkeisiin kuuluvat tuhannet alligaattorit sekä krokotiilit, liskojen kasvatus suoalueen jossa on kävelylankku ja tarkkailutorni, lisko show:t, paijaus eläintarha-alueen, suokävelyalueen, sekä opetuksellisia ohjelmia.


VIDEO: Gatorworldin näköalatornien esittely.

Orlandon SeaWorld (www.seaworld.com) on teemapuisto joka yhdessä läheisten Discovery Coven ja Aquatica vesipuiston kanssa muodostavat suurimman viihdykekeskuksen maailmassa, joka on keskittynyt maapallon meriin ja niissä oleviin eläimiin.

Teemapuiston kuuluisin asukki on Shamu niminen tappajavalas, jolla on oma teemaosio puistossa.

Muita osioita ovat mm. Key Westin kaupunkia matkiva teema-alue, jossa voi päästä syöttämään merellisiä eläimiä, sekä Waterfront, joka muistuttaa Välimerellistä kylää ja jossa on kuuluisa Sky Tower pyörivä näköalatorni.

Teemapuistoon kuuluu myös erilaisia huvilaitteita ja vuoristoratoja, kuten Matka Atlantikseen, joka on Atlantis teemaan tehty vesivuoristorata.


VIDEO: Orlandon SeaWorldin “One Ocean” shown mainosvideo.

Miamin South Beach (www.miamiandbeaches.com/visitors/south_beach.asp) ranta-alue saattaa olla maailman kuuluisin ranta-alue, ja yksi maailman kauneimmista.

Miami Vice tv show toi Miami Beachin maailmanmaineeseen 80-luvulla, josta lähtien se on ollut rikkaiden ja kuuluisuuksien parhaimmista bongauspaikoista Floridassa.

South Beach on myös Miami Beach alueen suurin viihdyke-alue, jossa on satoja iltaklubeja, ravintoloita, putiikkeja, ja hotelleja.

South Beach, ja varsinkin sen Ocean Drive katu, on myös maailman ykköspaikkoja muotikuvauksille.

Arviolta noin 1500 mallia asuu South Beachin alueella, ja lukumäärä kasvaa huomattavasti muotikuvausten sesonkiaikana, lokakuusta maaliskuuhun.