Florida nähtävyydet top 5 – Yhdysvaltain nähtävyydet

Florida nähtävyydet top 5 kohokohtia, jotka kuuluvat myös Yhdysvaltain nähtävyydet parhaimmistoon, ovat Key West, Orlandon Walt Disney World Resort, Gatorland ja SeaWorld, sekä Miamin South Beach.

Key West on isoin saari osana Florida Keys -saarijärjestelmää eteläisemmissä osassa Floridaa, lähellä Kuubaa.

Inspirationaalisesta Florida Keys -luonnostaan tunnettu saari on varsinkin taiteilijoiden ja kirjoittajien suosiossa, mutta kaksi tunnetuinta historiallisesti, jotka yhdistetään juuri Key Westiin ovat Ernest Hemingway sekä Tennessee Williams.

Parhaiten Key Westiin (fla-keys.com) ja sen samannimisen kaupungin vanhaankaupunkiin tutustuu vuokrattavalla polkupyörällä, mutta paikka on ihanteellinen myös kävelyretkiin.

Veneretket kalastamisen mahdollisuuksineen ja aidon kuubalaisen keittiön tuotoksista nauttiminen Key Westin kaupungissa kuuluvat myös aitoon paikkakunnalla käynnin kokemukseen.

Florida nähtävyydet - Yhdysvaltain nähtävyydet - Orlando Walt Disney World Resort.

Walt Disney World Resort huvipuisto – Orlando.

Orlandon Walt Disney World Resort on puolestaan yksi maailman vierailluimmista ja suurimmista huvipuistoista, sisältäen itse asiassa neljä erillistä teemapuistoa, kaksi vesipuistoa, 27 teemahotellia, ja lukuisia mahdollisuuksia ostoksiin, ruokailuun, viihdytykseen, sekä rentoutumiseen.

Teemapuistot – Magic Kingdom, Epcot, Disney’s Hollywood Studios, sekä Disney’s Animal Kingdom – ovat keskeinen osa Walt Disney World Resort (disneyworld.eu) huvipuistoa, jossa käy vuosittain noin 58 miljoonaa kävijää (suosituimpana paikkana sekä Florida nähtävyydet listalla että koko maailman vierailluimpana huvipuistona).

Alueen kaikkiaan 36:sta hotellista suurimman osan omistaa Disney yhtiö itse, loppujen toimintaa hoitaessa mm. Four Seasons. Golfin ystäville alueelta löytyy myös viisi golf-kenttää.

Orlandon Gatorland on vuonna 1949 perustettu teemapuistoinen nähtävyys & villieläinten reservaatti Yhdysvaltain Floridassa.

Gatorland Orlando - Florida nähtävyydet.

Gatorland – Orlando.

Gatorland teemapuistoa (gatorland.com) kutsutaan syystäkin liikanimellä “maailman alligaattori pääkaupunki.”

Florida nähtävyydet kohokohta tarjoaa viihdykkeinä muun muassa tuhansia alligaattoreita ja krokotiilejä, liskojen kasvatukseen varatun suoalueen, jossa on kävelylankku ja tarkkailutorni, liskoshow-ohjelmia, paijaus eläintarha-alueen, suokävelyalueen, sekä opetuksellisia ohjelmia.

Orlandon SeaWorld (seaworld.com/orlando/) on teemapuisto, joka yhdessä läheisten Discovery Coven ja Aquatica vesipuiston kanssa muodostavat suurimman maapallon meriin ja niissä oleviin eläimiin keskittyvän vapaa-ajankeskuksen maailmassa.

SeaWorld Orlando - Yhdysvaltain nähtävyydet.

SeaWorld Orlando.

Teemapuisto, johon tutustuu noin 5 miljoonaa vierailijaa vuosittain, on jaettu yhteensä kahdeksaan meriteemaiseen alueeseen.

Näihin elämyksellisiin osioihin kuuluvat esimerkiksi ‘Sea of Shallows’, sisältäen mm. Key Westin kaupunkia matkivan teema-alueen, jossa voi päästä syöttämään merellisiä eläimiä, sekä ‘Sea of Delight’, josta löytyy Välimerellisen kylän tyyliin rakennettu alue ja jossa sijaitsee kuuluisa Sky Tower, pyörivä näköalatorni.

SeaWorld Florida nähtävyydet.

‘Shark Encounter’ – SeaWorld Orlando.

Mielenkiintoisia SeaWorld osioita ovat lisäksi ‘Sea of Mystery’ ‘Shark Encounter’ alueella, hai-esityksillä ja hai-teemaisilla ravintoloilla, Antarktis-teemainen ‘Sea of Ice’, sisältäen puiston pingviinit, kuin myös ‘Sea of Power’, jossa pääset näkemään upeita miekkavalas-esityksiä.

‘Matka Atlantikseen’ (Journey to Atlantis) – SeaWorld Orlando.

Teemapuistoon kuuluu myös erilaisia huvilaitteita ja vuoristoratoja, kuten ‘Matka Atlantikseen’ (Journey to Atlantis), joka on Atlantis-teemaan tehty vesivuoristorata.

Miamin South Beach (miamiandbeaches.com/south-beach) ranta-alue saattaa olla maailman kuuluisin ranta-alue, ja varmuudella yksi koko planeetan kauneimmista.

South Beach - Florida nähtävyydet.

Miami Vice TV-show toi Miami Beachin maailmanmaineeseen 1980-luvulla, josta lähtien se on ollut rikkaiden ja kuuluisuuksien parhaimmista bongauspaikoista Floridassa.

South Beach on kokonaisuutena Miami Beach alueen suurin vapaa-ajanviettopaikka, jossa on satoja iltaklubeja, ravintoloita, putiikkeja, ja hotelleja, sekä maailman ykköspaikkoja muotikuvauksille, etenkin Ocean Drive -kadun suhteen.


Muotikuvausten vuoksi arviolta noin 1 500 maailman huippumallia asuu juuri South Beachin puitteissa, ja lukumäärä kasvaa merkittävästi lokakuusta maaliskuuhun, muotikuvausten sesonkiaikana.