Fontaine des Quatre Lions Ajaccio

Fontaine des Quatre Lions Ajaccio suihkulähde on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä, esittäen keisari Napoleonia neljän leijonan ympäröimänä.

Fontaine des Quatre Lions valmistettiin nykyiselle paikalleen korsikalaisesta graniitista vuonna 1827 Jérôme Magliolin, joka osallistui myös Palais Feschin rakentamiseen, tekemien suunnitelmien pohjalta.

Suihkulähde sijaitsee pitkulaisen Place Foch aukion päädyssä, niin että sen julkisivu on kohti aukiota ja Ajaccion lahtea, toimien point-de-vue näköpisteenä satamasta päin monumentille tultaessa.

Fontaine des Quatre Lions Ajaccio France

KUVA: Näkymä Fontaine des Quatre Lions suihkulähteeseen, joka sijaitsee osana Ajaccion ydinkeskustaa, Place du Maréchal-Foch aukiolla, lähellä kaupungintalon Salon Napoleonien näyttelytilaa.

Fontaine des Quatre Lions Napoleon Ajaccio France

KUVA: Lähikuva suihkulähteen Maximilien Laboureurin tekemästä marmorisesta Napoleon patsaasta, joka esittää keisarin pukeutuneena Premier Consul (en.wikipedia.org/wiki/First_Consul) asemaa symboloivaan antiikin Rooman toogaan.

Kaupungin varhaisimpien Genovalaisten asutusten sisäänpääsyportti sijaitsi historiallisesti juuri suihkulähteen paikkeilla.

Monumentti on yksi viidestä kuuluisasta Napoleon nähtävyydestä kaupungissa, muiden ollessa Salon Napoléonien museo, Grotte Napoléonmuistomerkki, Napoléon et ses frères monumentti, ja Napoléonin synnyinkoti.


Place Foch aukio on Fontaine des Quatre Lions suihkulähteen lisäksi turistien suosiossa sen takia, että sen toisesta päädystä lähtevät nähtävyysreittejä kulkuvat Petit Train Ajaccio (www.petit-train-ajaccio.com) turisti-minijunat.