Fort Myersin nähtävyydet

Katsaus Yhdysvaltojen Floridan osavaltion Fort Myersin kaupungin parhaisiin nähtävyyksiin, mukaanlukien Sanibel-valomajakka, Captiva Cruises -risteilyt, sekä Lee County Manatee Park.

Fort Myersin alue on täynnä tekemistä ja näkemistä, tarjoten vailla vertaa olevan kavalkadin luonnon kauneutta, urheilutapahtumia, historiallisia kohteita, sekä kulttuurikokemuksia.

Riippumatta siitä, mitkä loman tavoitteesi ovat, löydät Fort Myersistä kattavasti vaihtoehtoja tyydyttämään kovaluisimmankin matkaajan mieltymykset.

Aurinkoa ja merta rakastavat lomailijat voivat muun muassa nauttia upeista kauniita simpukankuoria sisältävistä Sanibel Island -saaren rannoista, kun taas historiaa etsiville matkaajille tarjolla on kohteita kuten Edison & Ford Winter Estates.

Urheilufaneille Fort Myersistä löytyy monenlaisia vaihtoehtoja, mukaanlukien alueen toimiminen Boston Red Sox ja Minnesota Twins baseball-joukkueiden Spring Training -harjoituspaikkana.

Lähes kaikkia kävijöitä kiinnostaa alueen luonto, jonka yhtä mielenkiintoisinta osaa esittäviä manaatti-eläimiä voi käydä katsomassa Lee County Manatee Park -puistossa.

Lee County Manatee Park on yksi maailman ainoita paikkoja, joissa sinulla on mahdollisuus meloa kanootilla tai kajakilla näiden taianomaisten, lempeiden jättiläisten rinnalla, jättäen unohtumattoman lomakokemuksen.

Fort Myers Florida Yhdysvallat.

Luonnonystäville tarjolla on lisäksi Sanibel Island -saaren J. N. “Ding” Darling National Wildlife Refuge, jossa voi nähdä yli 200 lintulajia alligaattoreiden, merikilpikonnien, jokisaukkojen, ja muiden lajien ohessa.

1) Lounais-Floridan historiamuseo (Southwest Florida Museum of History)

Southwest Florida Museum of History Fort Myers Yhdysvallat.

Lounais-Floridan historiamuseo on paikka, jossa voit oppia lisää alueen uskomattomasta menneisyydestä.

Museo, jossa käynti on täydellinen lomanviettotapa etenkin sateisina päivinä, on rakennettu entisiin Atlantic Coastline Railroad -rautatieyhtiön varikkotiloihin vuodelta 1924.

Sisällä museossa vierailijat oppivat esimerkiksi Lounais-Floridan alkuperäisistä asukkaista, mukaanlukien Paleo-intiaaneista, Calusa-heimosta, Seminole-intiaaneista, sekä espanjalaisista tutkimusmatkaajista.

Muihin museon mielenkiintoisiin näyttelyihin kuuluvat aito kopio 1800-luvun pioneerien “cracker” -talosta, alkuperäinen 1926 American LaFrance paloauto, sekä Esperanza rautatievaunu.

Ikivihreä suosikki museokävijöiden keskuudessa on paikan yli 25 metrinen yksityiset Pullman junanvaunut, toimien muistona vuoden 1929 aikaisesta luksusmatkustamisesta.

Vierailijat voivat tutustua junanvaunun kolmeen yksityishyttiin, yksityiseen lounasvaunuun, palvelijoiden asuintiloihin, ja keittiötilaan saadakseen vaikutelman varhaisen 1900-luvun elämästä raiteiden päällä.

2) Sanibel valomajakka & kalastuslaituri (Sanibel Lighthouse & Fishing Pier)

Sanibel valomajakka on valokuvatuin rakennus kauneudestaan kuuluisan Sanibel-saaren puitteissa.

Tämä historiallinen majakka, joka rakennettiin vuonna 1884, on edelleen alkuperäisessä käytössään.

Valomajakan yli 27 metriä korkea rakenne on listattu Yhdysvaltain kansalliseen historiallisten kohteiden rekisteriin, ja vaikka vierailijat eivät saa kiertää rakennuksen sisätiloja, voit tutustua majakkaa ympäröivään maastoon ja nauttia viereisestä rannasta.

Omaa viehätystään majakan ympäristöön tuovat kaikenlaiset linnut, delfiinit, ja jopa leijasurffaajat, sillä majakan seutu tarjoaa melkein aina lajille suotuisat tuuliolosuhteet.

Tarjolla on lisäksi suosittu kalastuslaituri, jossa voit kalastaa monenlaista saalista, mukaanlukien meritaimenia ja punaisia snapper-kaloja.

Paikan mangrovelehdot ja ajopuut tekevät laiturialueen otolliseksi ikimuistoisille valokuville.

3) Lee Countyn manaatti-puisto (Lee County Manatee Park)

Fort Myersin lomalla sinun ei tarvitse mennä eläintarhaan tai meriakvaarioon nähdäksesi manaatteja lähietäisyydeltä, sillä niitä on tarjolla (ilmaiseksi) Lee Countyn manaatti-puistossa.

Marraskuun ja maaliskuun välisenä aikana manaatit uivat tämän 6,8 hehtaarin kokoisen puiston kanaaliin, tullakseen pakoon Meksikonlahden viileämpiä lämpötiloja.

Manaatteja houkuttelee kanaaliin etenkin läheisen entisen voimalaitoksen veteen laskemat lämminvesipäästöt.

Lisäksi matalat vedet tekevät manaattien seuraamisesta täydellisen kokemuksen.

Paikan päällä puistossa voit vierailla myös vierailijakeskuksessa, muistoesinemyymälässä, sekä lasten leikkikentällä.

Oheispalveluihin kuuluvat kajakkien ja kanoottien vuokraukset, joilla pääset tutustumaan puiston vesistöihin omatoimisesti.

4) Fort Myersin rannan kalastuslaituri (Fort Myers Beach Fishing Pier)

Suositpa sitten kalastusta, maailman menon ihmettelyä, valokuvausta, patikointia, tai vain rentoutumista auringossa, Fort Myersin rannan laituri on hieno käyntikohde päivin ja illoin.

Laituri, joka on aktiviteettien keskus Fort Myersin rannan kiireisen Times Square -alueen yhteydessä, ulottuu pitkälle Meksikonlahdelle.

Alueen ajanviettotapoihin kuuluvat rantaelämän vietto, leijasurffaus, delfiinien elämöinnin seuraaminen, live-musiikkikonsertit, laiturilta onkiminen, ja auringonlaskun ihailu.

Puolestaväliä laituria löytyy pienikokoinen pyydyksiä, pikkupurtavaa, ja muistoesineitä kauppaava myymälä.

Viikonloppuisin paikan tapahtumiin kuuluu auringonlaskun juhlinta laiturin alkupään tuntumassa bändeillä, taiteilijoilla, ja muilla mielenkiintoisilla esiintyjillä.

5) J. N. “Ding” Darling kansallinen villieläinten suojelualue (J. N. “Ding” Darling National Wildlife Refuge)


Tämä koskematon villieläinten suojelualue, joka on nimetty kuuluisan pilapiirtäjän ja luonnonsuojelijan J. N. “Ding” Darlingin mukaan, tarjoaa puitteissaan yli 2428 hehtaaria Etelä-Floridan villeintä suoseutua, helmenvalkoisia rantoja, sekä mangrovepuumetsiä.

Suojelualue on kansainvälisesti tunnettu, kiitos sen massiivisen muuttolintupopulaationsa, johon kuuluu yli 250 lintulajia.

Puiston moniin pysyviin asukkaisiin lukeutuu lisäksi alligaattoreita, jokisaukkoja, manaatteja, käärmeitä, ja merikilpikonnia.

Monet muut uhanalaiset ja vaarassa olevat eläinlajit ovat löytäneet turvapaikan suojelualueelta.

Vierailijana voit polkupyöräillä tai patikoida yli 11 km verran tarjolla olevia puiston polkuja tai ottaa hyödyn irti puiston opastetuista kanoottiretkista ja juonnolla varustetuista raitiovaunukierroksista.

6) Floridan repertoaariteatteri (Florida Repertory Theatre)

Florida Repertory Theatre on palkintoja voittanut repertoaariteatteri, jonka esitykset ovat tasoltaan maailmanluokkaa.

Kauniin Fort Myersin keskustan alueella toimiva repertoaariteatteri tarjoaa kävijöille laajan valikoiman tuotantoja, aina draamanäytelmistä komediaan saakka.

Show-ohjelmat toteutetaan historiallisessa Arcade Theatre -rakennuksessa vuodelta 1908. Talo oli alunperin Vaudeville-talo, jossa juhlistetut hahmot kuten Thomas Edison, Henry Ford, sekä Harvey Firestone seurasivat filmejä.

Tämän viihtyisän teatterin mielenkiintoinen menneisyys tekeekin tuotantojen seuraamisesta vieläkin houkuttelevampaa.

Teatteriseurue on omaa vertaansa Floridan paikallisten teattereiden joukossa, sillä on kansallisesti arvostettu vuodesta toiseen yhdeksi koko maan parhaista repertoaariteattereista.

7) Captiva Cruises -risteilyt

Captiva Cruises varustamo tarjoaa yhden parhaista tavoista tutustua Lounais-Floridan rannikkoseutuihin, mukaanlukien Cabbage Key, Useppa, Boca Grande, ja Cayo Costa.

Alueen vesistöt ovat sekä kauniita että täynnä mielenkiintoisia historiallisia tarinoita.

Captiva Cruises yhtiön risteilyt lähtevät suuremmalta osaltaan Jensen’s Marina ja South Seas Resort laitureilta Captiva Island -saarella.

Risteilyvaihtoehtoihin kuuluu perusristeilyjen ohella luentosarjoja, joissa voi kuulla asiantuntijoiden esityksiä alueen villieläimistä, hailajeista, historiasta, ja paljosta muusta.

Tarjolla on lisäksi villieläinten bongaus kierroksia, simpukankuorien metsästys kierroksia, delfiini- ja auringonlaskuristeilyjä, sekä päivän pituisia matkoja suojelluille lähisaarille.

Risteilyjen henkilökunta on vieraanvaraista ja asiantuntevaa sekä risteilyohjelman että matkan varren nähtävyyksien suhteen.

8) Edison & Ford Winter Estates

Edison & Ford Winter Estates kuuluvat Fort Myersin ehdottomasti kuuluisimpiin ja suosituimpiin nähtävyyksiin.

Kattaen yli 8 hehtaarin kokoisen alueen, tämä historiallinen kompleksi Caloosahatchee-joen varrella sisältää ainutlaatuisen näkökulman kahden Amerikan suurimpiin kuuluneiden keksijöiden, Thomas A. Edisonin ja Henry Fordin, elämään.

Nähtävyyden luona voit kierrellä vaikuttavien kasvitieteellisten puutarhojen ja yhdeksän historiallisen rakennuksen parissa, mukaanlukien Edisonin Botanic Research Laboratory -laboratorio ja Estates Museum, joka on täynnä keksintöjä, esineistöä, sekä erikoisnäyttelyitä.

Museossa oppii esimerkiksi Edisonin ja Fordin retkistä pitkin Evergladesia ja tietoa joistakin Edisonin vähemmän tunnetuista patenteista. Yksi Edisonin ensimmäisistä valolampuista palaa edelleen laboratorion tiloissa.

Mahtava puutarhan banyan-puu, joka oli 1,2 metriä korkea kun se istutettiin vuonna 1925, on nykyisin kasvanut kattamaan yli 0,4 hehtaarin kokoisen alueen.

9) Baseball-joukkueiden kevätharjoitukset

Florida on sääolojensa ansiosta kevätharjoituspaikkana yhteensä viidelletoista MLB-sarjan baseball-joukkueelle, Fort Myersin isännöidessä ainoana paikkana osavaltion alueella kahta joukkuetta.

Nämä joukkueet tulevat kaupunkiin kunkin vuoden helmikuussa hiomaan taitojaan ja valmistelemaan lopullista pelaajakokoonpanoaan tulevaa runkosarjaa varten.

Kaupungissa käyville turisteille tämä kevätharjoituskausi on harvinainen mahdollisuus päästä pelaajia lähelle, heidän ollessaan tyypillisesti rentoja ja faneille ystävällisiä tämän harjoituskauden puitteissa.

Fort Myersiin tulevista joukkueista Boston Red Sox harjoittelee JetBlue Park kentällä. Areenalle mahtuu yhteensä 11 000 fania.

Minnesota Twins harjoittelee puolestaan Hammond Stadium -stadionilla, joka on osa CenturyLink Sports Complex -rakennuskompleksia.

Näiden kahden harjoitusotteluihin on myynnissä lippuja läpi kevätharjoituskauden, ja lisäksi tähän ajanjaksoon kuuluu paljon muitakin joukkueiden faneille tarkoitettuja tapahtumia.

10) Sanibel-saaren rannat


Sanibel Island on täynnä upeita rantoja, jotka soveltuvat paljoon muuhunkin kuin vain rentoutumiseen.

Tämä Meksikonlahden ja sisävesijärjestelmän välinen vallisaari tunnetaan sen simpukankuorisista rannikoistaan, ja saarta kutsutaankin usein yhdeksi parhaaksi paikaksi kerätä simpukankuoria koko maailman mittapuussa.


Huomaa, että paikallisten lakien mukaan rannoilta ei saa kerätä mukaan eläviä simpukankuoria, joten ota koriisi vain kuoria, joissa ei ole elävää simpukkaa mukana.