Frankfurtin nähtävyydet

Frankfurtin nähtävyydet kohokohtiin kuuluvat Frankfurt katedraali, Römer vanha kaupungintalo, Alte Oper, Zeil ostoskatu, sekä Paulskirche kirkko.

Frankfurt katedraali (dom-frankfurt.de) on Frankfurtin merkittävin kirkko, joka rakennettiin 1300- ja 1400-lukujen aikana.

Katedraalilla on ollut merkittävä rooli Euroopan historiassa, sillä vuodesta 1356 eteenpäin Pyhän Rooman Valtakunnan keisarit valittiin tässä katolisessa kirkossa, ja vuosien 1562 ja 1792 välissä keisarit kruunattiin tässä kirkossa.

Kirkolla on ollut myös erikoisasema Saksan yhtenäisyyden symbolina aina 1800-luvulta alkaen.

Römer vanha kaupungintalo oli Frankfurtin kaupungintalo yli 600 vuoden ajan, ja se on yksi tärkeimpiä historiallisia rakennuksia kaupungissa.

Rakennus on itse asiassa kolmikerroksinen rakennuskompleksi joka on pinta-alakooltaan noin 10 000 neliömetriä ja koostuu yhteensä 9:stä talosta ja kuudesta sisäpihasta.

Rakennusten kohokohtiin kuuluu päärakennuksen toisessa kerroksessa oleva Kaisersaal eli Keisarin sali, jossa Pyhän Rooman Valtakunnan aikana uuden keisarin kruunajaisjuhlat tapahtuivat tässä salissa.

Nykyään salissa on kokoelma muotokuvamaalauksia 1800-luvulta kaikista keisareista, mukaanlukien Eduard Von Steinlen maalaukset Albert I:stä sekä Ferdinand III:sta.


VIDEO: Römerbergin, Frankfurtin vanhan kaupungintalon edustalla olevan aukion esittely.

Alte Oper (alteoper.de) eli Frankfurtin vanha oopperatalo on nykyisin merkittävä konserttitalo ja historiallinen maamerkki.

Oopperatalo valmistui vuonna 1880 ja sen tiloissa on ensiesityksensä saanut usea merkkiteos, mukaanlukien Carl Orffin Carmina Burana vuonna 1937.

Talo koostuu Grosse Saal (Suuri Sali) osasta, jossa on tilaa 2500 hengen yleisölle, sekä Mozart-Saal osasta, jonne mahtuu 700 ihmistä. Rakennuksessa on myös useita pienempiä halleja konventioita varten.

Zeil ostoskatu (zeil-online.de) on noin 1,2 km pitkä katu aivan Frankfurtin ydinkeskustassa, ja se on ollut 1800-luvun lopulta yksi Saksan tunnetuimmista ja menestyneimmistä kauppakaduista.

Zeilin läntinen osa on kävelykatua kahden ison aukion välisellä osuudella, Hauptwachesta Konstablerwacheen.

Kauppakadun merkittäviä kohteita ovat Kaufhof Zeil, Zeilgalerie, sekä Karstadt Zeil. Näistä Zeilgalerie ostoskeskus pitää sisällään yli 70 kauppaa ja sen katolla on turisteille suunnattu näköala tasanne noin 41 metrin korkeudella, jolta on upeat näkymät Frankfurtin kattojen ylitse.


VIDEO: Frankfurtin matkailutoimen tekemä esittelyvideo kaupungista lomakohteena.

Paulskirche kirkko on yksi maailman merkittävimmistä historiallisista protestanttisista kirkoista, ja sillä on ollut myös merkittävä rooli Saksan valtion poliittisessa historiassa valmistumisestaan vuonna 1789.


Kirkko toimi yhdistyneen Saksan valtion ensimmäisen demokraattisesti valitun hallituksen, Frankfurtin Parlamentin, toimipaikkana ja Saksan ensimmäisen perustuslain luontipaikkana vuosien 1848 ja 1849 aikana.