Frankfurtin parhaat nähtävyydet

Katsaus Saksan Frankfurtin kaupungin parhaisiin nähtävyyksiin, mukaanlukien Palmengarten, Alte Oper, sekä Paulskirche.

Frankfurtista löytyy suuri joukko nähtävyyksiä, joita voi odottaa modernilta, saksalaiselta suurkaupungilta, kuten korkeatasoinen eläintarha sekä kasvitieteelliset puutarhat.

Frankfurt Saksa.

Paikka on maailmanlaajuisesti tunnettu myös festivaaleistaan. Kesän ja syksyn läpi voit osallistua erilaisiin festivaaleihin lähes joka viikonlopun aikana, joiden pitopaikkana on usein keskustan Zeil.

Zeil on ulkoilma-kauppakeskus täynnä myymälöitä ja ruokailupaikkoja, jonne pääsee kauempaa tultaessa esimerkiksi jäämällä junasta pois Hauptwache-pysäkillä.

Frankfurt sisältää turistien iloksi monipuolisen valikoiman historiallisia käyntikohteita, jotka luovat alueelle sen uniikin olemuksen. Keskustan puitteissa nähtävillä on esimerkiksi Deutsche Börse, erilaisten kirkkojen ja muiden historiallista havinaa tarjoavien nähtävyyksien sijaitessa eri puolilla kaupunkia.

1) Palmengarten

Palmengarten Frankfurt Saksa.

Palmengarten kasvitieteelliset puutarhat, jotka sijaitsevat kaupungin eteläisellä Sachenhausen alueella, ovat suosittuja paikallisten asukkaiden parissa piknik-iltapäiväruokailuja ja kävelyretkiä varten.

Kokonaisuus pitää sisällään yhden Euroopan suurimmista ja viehättävimmistä kasvitieteellisistä kokoelmista, tarjoten erinomaisen paikan viettää lomapäivää vaikkapa sateisena periodina.

Palmengartenin toimintaan kuuluvat vuoden mittaan erilaiset tapahtumat, kuuluisimpina Rose and Light Festival (kesäkuussa) sekä Jazz im Palmengarten (elokuussa).

2) Main Tower

Frankfurtin kaupunkisiluetti on kuuluisa siihen kuuluvista monista pilvenpiirtäjistään, joista Landesbank Hessen-Thüringenin Main Tower -rakennus on täydellinen paikka käydä kokemassa upeat näkymät kaupunkikuvaan yläilmoista käsin.

54-kerrosta korkean Main Towerin näköalatasanteelta olevat panoramiset, henkeäsalpaavat näkymät ovat uniikit koko kaupungin puitteissa.

Selkeällä säällä voit nähdä useiden kilometrien säteellä ympäröiviin teollisiin alueisiin sekä Frankfurtin alueen maaseudulle.

3) Frankfurtin laivaristeilyt

Useat eri risteily-yhtiöt tarjoavat näköalaristeilyjä Main-joen varrella, ja näkymät kaupunkiin näiden laivojen kannelta ovatkin vailla vertaa.

Löytääksesi näköalaristeilyn, joita on tarjolla puolen tunnin risteilyistä useiden vuorokausien mittaisiin risteilyihin Main- ja Rein-jokien alueella, sinun kannattaa tutustua paikallisiin ilmoituksiin tai vain yksinkertaisesti käydä kävelemässä pitkin joenvartta, ostaen lipun sopivan risteilyaluksen kyytiin.

4) Mahnmal Frankfurter Engel

Mahnmal Frankfurter Engel on koskettava muistomerkki, joka on rakennettu toisen maailmansodan aikana surmattujen homoseksuaalien kunniaksi, edustaen modernia saksalaista taidetta parhaimmillaan.

Patsas esittää miestä murtuneella niskalla vainon edessä, symbolisesti sijaiten vastapäätä Frankfurtin oikeuspalatsia.

5) Frau Rauscher Brunnen

Frau Rauscher Brunnen on turistien keskuudessa suosittu nähtävyys, koostuen patsaasta ja sen suihkulähteestä.

Nähtävyys löytyy arvostetulta Frankfurtin Sachsenhausenin osiolta, Klappergasse-kadun varrelta.

6) Karmeliterkloster

Karmeliterkloster on renessanssiperiodilta peräisin oleva rakennus, joka alunperin valmistui luostariksi, vaikkakaan munkit eivät ole asuttaneet paikkaa sitten vuoden 1803.

Rakennus on kaunis kokonaisuus itsessään, sisätilojen ollessa kirsikkana kakun päällä, sisältäen useita taiteilija Joerg Ratgebin freskomaalauksia.

Karmeliterklosterin tiloissa toimivat nykyään Museum of Early History (Varhaisen historian museo), Institute of Urban History (urbaanin historian instituutti), sekä julkinen taidegalleria.

7) Deutsche Börse

Tämä keskeisesti sijaitseva historiallinen rakennus oli aikoinaan tiloina Saksan osakepörssille, ja toimii edelleen saksalaisen taloudellisen kasvun ja dominanssin symbolina.

Deutsche Börse on erinomainen käyntikohde Frankfurtin Altstadtin (vanhankaupungin) vierailun yhteydessä.

Varaukset Deutsche Börse kiertokäyntejä varten on tehtävä vähintään yhtä päivää aikaisemmin, ja osallistuaksesi kiertokäynnille sinulla tulee olla mukana passi henkilöllisyyden todistamista varten.

8) Alte Oper

Alte Oper Frankfurt Saksa.

Kun Alte Oper valmistui vuonna 1880, sitä juhlistettiin arkkitehtuuristaan ja erinomaisesta akustiikastaan, ja vaikka Frankfurtilla on tätä nykyä olemassa moderni oopperatalo, se ei vedä vertoja alkuperäiselle oopperatalolle tyylissä tai puhtaassa eleganssissa.

Jo pelkästään rakennuksen upeat julkisivun yksityiskohdat tekevät paikasta käynnin arvoisen nähtävyyden.

Sisätiloissa oleva pääsali mahduttaa lehtereilleen 2500 ihmistä, kun taas useat oopperatalon intiimimmat näytöstilat tarjoavat istuinpaikkoja 10 – 700 kävijälle.

Rakennuksesta löytyvä ravintola, Restaurant Opéra, on hieno kokemus korkeine kattoineen ja tyylikkään punaisen, kultaisen, ja taivaansinisen väripaletinsa ansiosta.

Kuten suuri osa kaupungista muutoinkin, Alte Oper tuhoutui lähes kokonaisuudessaan toisen maailmansodan aikana, ja välttyi vain täpärästi kaupungin purkamismääräykseltä.

Oopperatalo avautui entisöidyssä hohdossaan elokuussa 1981, ja on edelleen tapahtumatilana erilaisille klassisille konserteille, ooppera-esityksille, sekä jazz-konserteille.

9) Römer

Römer, Frankfurtin historiallinen “raatihuone”, koostuu itse asiassa kahdeksesta erillisestä kodista, ja siitä tuli paikallisen hallinnon toimipaikka vuonna 1405.

Voit käydä tutustumassa Römerin Kaisersaal – imperiaaliseen saliin sisätiloissa, jonka kohokohtana on mm. 52 muotokuvaa Pyhän saksalais-roomalaisen keisarikunnan hallitsijoista aina Kaarle Suuresta Francis II:een saakka.

Tämä viite Pyhään saksalais-roomalaiseen keisarikuntaan johtuu etenkin siitä, että Frankfurt toimi vuodesta 1356 pitkään kaikkien saksalaisten kuninkaiden kruunauspaikkana.

10) Paulskirche

Paulskirche on historiallinen ja kaunis kirkko, jolla on värikäs menneisyys osana Frankfurtia, johon kuuluu paikan toimiminen ensimmäisen Saksan kansalliskokouksen tiloina vuonna 1848.

Kirkko, joka tuhoutui suurimmaksi osaksi toisen maailmansodan aikana ja jälleenrakennettiin vuonna 1947, heijastaa sisätiloiltaan moderneja lähestymistapoja, täydentäen hienosti julkisivun arkkitehtuurillista tyyliä.

Vierailu rakennukseen tarjoaa mielenkiintoisen katsauksen kirkon rooliin alueen ja koko maan kehityksessä.

11) Kaiserdom St. Bartholomäus

Pyhälle Bartolomeukselle omistettu Kaiserdom St. Bartholomäus omaa ainutlaatuisen paikan saksalaisessa historiassa yhtenä harvoista keisarillisista katedraaleista.

Kirkon gotiikan tyylisuuntaa edustavissa sisätiloissa pidettiin satojen vuosisatojen aikana kuninkaallisia kruunajaisia.

Sisätilojen seiniä koristavat kohokuvateokset, kun taas katedraalin julkisivua kruunaa yksi maailman suurenmoisimmista kirkontorneista.

Huomaa, että kirkko on suljettu kävijöiltä jumalanpalvelusten ollessa käynnissä.

12) Alte Nikolaikirche

Alte Nikolaikirche on upea kirkko, joka seisoo ylpeästi osana Römerplatz aukiota, keskuskorttelin vieressä.

Kirkon häikäisevä arkkitehtuuri on todiste Frankfurtin kaupungin kasvusta ja vaurastumisesta, muodostaen jännittävän kontrastin niille moderneille rakennuksille, jotka muodostavat suuren osan kaupungin nykykuvasta.

13) St. Leonhardskirche

Frankfurtin kansainvälinen / englanninkielinen katolilainen seurakunta toimii vuonna 1219 valmistuneen St. Leonhardskirche -kirkon tiloissa.

Jyrkän kaltevat kattotiilirakenteet ja stukki-seinät pitävät sisällään matalakamarisia kaaria sekä varhaisen gotiikan tyylin primitiivisiä veistosteoksia.

Kohokohtiin kuuluvat lisäksi lähellä elävästi maalattua alttaria lähellä olevat maalausteokset 1800-luvulta.


Kirkko, joka sijaitsee Buchgassen varrella lähellä kaupungin keskustaa, toimi Frankfurtin kuuluisien kirjamessujen pitopaikkana myöhäisen keskiajan aikana.