Friedensengel Munchen

Friedensengel Munchen on vuodelta 1899 oleva Ranskan–Preussin sodan jälkeistä 25 vuoden rauhan aikaa kunnioittava muistomerkki.

Friedensengel eli Rauhanenkeli monumentti pystytettiin muistamaan 25 rauhan vuotta, jotka seurasivat Ranskan–Preussin sotaa, joka käytiin 1870-71. Se on myös kunnianosoitus Baijerin armeijalle.

Monumentin rakennustyöt aloitettiin vuonna 1896, ja se paljastettiin vuonna 1899 juhlallisin seremonioin yleisölle. Sen kullattua pronssia oleva patsas oli taiteilijoiden Heinrich Düll, Georg Pezold sekä Max Heilmaier yhteistyön tulos.

Friedensengel Munich Germany

KUVA: Friedensengel (“Vapaudenenkeli”) monumentti, johon kuuluu alempana oleva delfiini-suihkulähde (talvisuojattuna kuvassa), sekä ylempänä oleva varsinainen vapaudenenkeli patsas, joka on 38 m korkean korinttilaisen pylvään päällä.

Friedensengel - Freedom Angel Munich Germany

KUVA: Lähikuva Friedenengel patsaasta, joka on jäljennös Nike des Paionios patsaasta, jonka puolestaan teki vuonna 420 e.Kr. kreikkalainen kuvanveistäjä Mende Paionios.

Friedensengel base Munich Germany

KUVA: Patsaan pylvään juurella on pienimuotoinen temppeli, jota koristavat mm. kullatut mosaiikkityöt, tarjoten vertauskuvia eri teemoille liittyen rauhaan. Kuvan mosaiikki kuvaa sotaa, ja muiden puolien mosaiikit kuvaavat rauhaa, voittoa, sekä kulttuurin siunausta.

Monumentti on osa the Maximiliansanlagen puistoa, ja visuaalisesti dramaattisesti sijoitettuna Euroopan barokkipuutarhoista tutulla point de vue (de.wikipedia.org/wiki/Point_de_vue_(Gartenkunst)) paikalla.


Vapaudenenkeli sijaitsee Prinzregentenstrasse kadun itäisessä päädyssä, heti Isar joen ylittävän Luitpold sillan jälkeen.