Fuengirola Espanja nähtävyydet

Suosituimpiin Fuengirola Espanja nähtävyydet kohteisiin kuuluvat Sohail linnoitus, Plaza de Toros härkätaisteluareena, Bioparc Fuengirola eläintarha, Fuengirolan satama, ja Mijas Aquapark vesipuisto.

Arabihallinnon aikainen Sohail linnoitus, jonka nimi tulee alueen historiallisesta nimestä (“Suhayl”), sijaitsee 38 metriä korkean kukkulan päällä, Fuengirola joen vieressä, idyllisellä paikalla.

Linnoitus, joka rakennettiin kalifi Abd-ar-Rahman III:n toimesta 900-luvulla j.Kr. ja jota on restauroitu vuodesta 1995 alkaen, toimii nykyisin kulttuuri-ja festivaalikeskuksena, jossa pidetään mm. vuosittainen Fuengirola City Festival.

Alueen kohokohtiin kuuluvat mm. linnoituksen entisöidyt tornit, kuin paikkaa ympäröivä 60 000 m2:n kokoinen viheralue, josta löytyy arkeologisia kaivauksia.

Sohail fortress Fuengirola

KUVA: Sohailin linnoitus.

Plaza de Toros härkätaisteluareena Fuengirolassa on yksi Andalusian provinssin monista härkäringeistä, ja tarjoaa mahdollisuuden nähdä tätä etelä-espanjalaiseen kulttuuriin keskeisesti kuuluvaa elementtiä aidoimmillaan.

Paikallinen härkätaistelukausi alkaa huhtikuun aikana, ja kestää aina syykuulle saakka. Kausi huipentuu elokuun puolessavälissä, jolloin Feria de Agosto festivaalien yhteydessä järjestetään härkätaisteluja lähes päivittäin.

Bioparc Fuengirola eläintarha (www.bioparcfuengirola.es) on rakenteeltaan ainutlaatuinen kokemus, jossa kävijät pääsevät kulkemaan eläinten luonnollisessa elinympäristössä.

Eläintarhasta on jaettu kolmeen nimiensä mukaisesti rakennettuun osioon, nimiltään “Madagascar”, “päiväntasaajan Afrikka”, sekä “Kaakkois-Aasia”, joista löytyy näille alueille ominaista eläimistöä.

Itsenäisen paikan kiertämisen lisäksi paikkaan voi tutustua viikonloppuisin tarjolla olevien ilmaisten ohjattujen kiertokäyntien avulla, mutta myös etukäteen paikan nettisivuilta löytyvän virtuaalikierroksen kautta.


VIDEO: Bioparc Fuengirolan TV-mainos.

Fuengirolan satama ja sen ympäristö on yksi niistä tekijöistä, jotka ovat tehneet paikasta johtaviin espanjalaisiin turistikohteisiin kuuluvan paikan.

Sataman alueelta löytyy lukuisia ravintoloita, kahviloita, baareja, niin turisteille kuin paikallisillekin.

Satama keskipisteenä olevaa merenrantabulevardia, Paseo Maritimoa, on rakennettu fuengirolaisten toimesta yhdeksi johtavaksi turistinähtävyydeksi alueella, ja nykyisin sitä voi kävellä kaikkiaan 12:sta kilometrin verran merenrantaa pitkin.

Mijas Aquapark vesipuisto (www.aquamijas.com), joka on avoinna toukokuusta syyskuuhun, on erinomainen tapa viettää kuumaa andalusialaista kesäpäivää.

Paikka tarjoaa muun muassa erilaisia vesiliukuja, koskilaskuja, aalto-altaita, “sinisen järven”, sekä jacuzzin ja lasten altaan.


Aikaa vesipuistossa voi viettää myös mini-golfin, kalliokiipeilyn, sekä pelihallin parissa, ja ruokailua varten paikasta löytyy useita ravintoloita kuin myös baareja.