Galleria Harmonia

Galleria Harmonia on aivan ydinkeskustassa sijaitseva galleria, joka on erikoistunut taidegrafiikkaan sekä valokuvataiteeseen.

Harmonia on Jyväskylän Grafiikkakeskuksen ja Luovan valokuvauksen keskuksen yhteinen näyttelytila, kooltaan noin 80 m2, johon vierailijoilla on vapaa pääsy.

Galleria toimii vuonna 1910 rakennetussa jugendtyylisessä, tiili- ja hirsirakenteisessa entisessä tehdasrakennuksessa, Halosen talossa, jonka on suunnitellut rakennusmestari ja taidemaalari Antti Halonen.

Galleria Harmonia Jyväskylä

KUVA: Gallerian rakennus sijaitsee osoitteessa Hannikaisenkatu 39, vastapäisellä puolella katua Jyväskylän matkakeskuksesta.

Taidetoiminta Halosen talossa alkoi vuonna 1983, kun maan vanhin kunnallinen grafiikan paja muutti rakennukseen.

Rakennuksen kellarikerroksesta löytyvät Luovan valokuvauksen keskuksen työskentelytilat, ja ensimmäisestä kerroksessa sijaitsee Grafiikkakeskuksen grafiikan paja.

Toiseen kerrokseen ovat sijoitettuna keskusten sosiaalitilat keittiöineen sekä keskusten yhteinen galleria-näyttelytila.

Harmonia Galleria
Hannikaisenkatu 39
40100 Jyväskylä
Avoinna: ti-su klo 11-18

Näyttelytilan yhteydessä on myös vedosten ja painotuotteiden myyntipiste, kuin myös käsikirjasto, josta löytyy taidegrafiikkaa ja valokuvataidetta käsittelevää kirjallisuutta, opetusvideoita, sekä aikakauslehtiä.


Voit tutustua paikan ajankohtaiseen näyttelykalenteriin Grafiikkakeskuksen virallisen nettisivuston kautta, osoitteessa www3.jkl.fi/taidemuseo/grafiikkakeskus/harmonia.htm.