Gambian matkat

Gambian matkat ovat tulleet suosituiksi Suomessa matkatoimistojen alkaessa järjestämään pakettimatkoja tähän kompaktikokoiseen länsi-afrikkalaiseen maahan.

Gambia, joka on pienin valtio Manner-Afrikassa (1,7 miljoonaa asukasta, pienempi pinta-alaltaan kuin Jamaika), on saanut suosiota etenkin asukkaiden vieraanvaraisuuden, englanninkielentaidon, sekä maan aurinkoisuuden ja upeiden rantojen ansiosta.

Hyvästä ja aurinkoisesta säästä päivästä toiseen kertoo mm. se, että maa sijaitsee suunnilleen samoilla leveyspiireillä (pohjoiseen päiväntasaajasta) muun muassa Thaimaan pääkaupungin Bangkokin ja Filippiinien pääkaupungin Manilan kanssa.

Tästä aurinkoisuudesta ja ystävällisestä ilmapiiristä johtuen Gambia on erinomainen talvilomapaikka, joka tarjoaa kauniiden luonnonnähtävyyksien ja rantojensa ohella myös tekemistä kaupunkiloman suhteen, maan suurimpien metropolien ollessa Serekunda ja Brikama.

Lomailua maassa edistää se, että turisteihin suhtaudutaan ystävällisesti, ja maalla oli pitkä historia Ison-Britannian kanssa siirtomaana, minkä ansiosta englantia puhutaan kaikkialla maassa.

Suosittuja yksittäisiä matkakohteita Gambiassa ovat esimerkiksi Cape Pointin alue, joka sijaitsee lähellä rantoja ja paikallisia markkinoita (joissa myydään mm. puuveistoksia ja gambialaisia batiikkikankaita).

Tapahtumien keskipisteeseen pääsee myös ottamalla asuinpaikan Bungalow Beach tai Kairaba alueilta, joista löytyy paljon vaihtoehtoja ravintoloille, baareille, sekä muihin illanviettotapoihin.

Cape Pointia, Kairabaa, ja Bungalow Beachia rauhallisempia sijainteja ovat muun muassa Kotu, Bijilo, sekä Lemon Creek.

Gambian ranta-alueista kauneimmiksi kutsutaan usein Kotun sekä Bijilon aurinkoisia rantoja, joiden puhtaita rantoja reunustavat upeat palmupuut. Näillä seuduilla sijaitsevat myös useimmat suomalaisten suosimat hotellit.

Rantalomana Gambian matkan ottamisen suhteen voit loikoilla maan hienohiekkaisilla rannoilla, osallistua erilaisiin harrastuksiin ja aktiviteetteihin joita hotellit järjestävät, sekä mennä mukaan veneretkille ja retkiin Afrikan luontoon.

Useimmat suuremmista & tasokkaista hotelleista järjestävät asiakkailleen palvelua myös rannoilla, sekä ruokien- ja juomien suhteen, ja illalla tarjolla on viihdeohjelmaa, kuten afrikkalaisia tanssiesityksiä.

Luontoretkien suhteen Gambia on ihanteellinen lomailupaikka, sillä tarjolla on luonnonpuisto, jossa voi nähdä jopa 550 erilaista lintulajia yhden matkan aikana.

Luonnonnähtävyyksien lisäksi löydät paljon tekemistä maan kaupungeista, kuten Banjulista, jossa elämyksiin kuuluvat paikalliset markkinat, kuten Albert Market.


Useimmat matkanjärjestäjät ja hotellit pystyvät järjestämään oheismatkoja myös Gambiaa ympäröivään Senegaliin ja sen nähtävyyksiin.