Gardajärvi nähtävyydet top 5 – Italian nähtävyydet

Gardajärvi nähtävyydet top 5 parhaimmistoa, jotka kuuluvat myös Italian nähtävyydet kohokohtiin, ovat Gardajärvi-risteily, Sirmione, Dolomiitit, Gardaland huvipuisto, sekä CanevaWorld.

Risteily Gardajärvellä on usealle noin 22 miljoonasta paikkakunnalla vuosittain vierailevasta turistista olennainen osa seutuun ja sen rikkaaseen kylien & kaupunkien kirjoon tutustumista.

Gardajärvi nähtävyydet - Gardajärvi risteily - Italian nähtävyydet.

Limone, yksi Gardajärven laivaliikenteen pysähdyspaikoista.

Voit helposti risteillä pitkin Gardajärveä Navigazione Laghi -laivaliikenteellä (navigazionelaghi.it), jota on tarjolla Riva del Gardasta, järven yhdestä päästä aina Desenzanoon saakka, pysäkkejä ollessa useiden viehättävien kylien puitteissa.

Gardajärvi kartta.

Gardajärven laivaliikenteen reittikartta.

Suosittu tapa risteillä pitkin järveä on ostaa päiväkortti koko reittisysteemille (Desenzano-Riva ja Peschiera-Riva). Voit ostaa päiväkortin myös vain alemmalle järven osalle (Desenzano-Gargnano ja Peschiera-Gargnano) tai ylemmälle osalle (Riva-Malcesine).

Sama Navigazione Laghi laivayhtiö risteilee lisäksi suosittuja Maggiore- ja Comojärvien reittejä. Comojärvi sijaitsee noin 155 km ja Maggiorejärvi noin 214 km ajomatkan päässä länsisuuntaan Gardajärveltä.

Sirmione (comune.sirmione.bs.it) on historiallinen kylä, joka sijaitsee Gardajärvelle ainutlaatuisella kapealla niemimaalla, järven eteläisessä päädyssä.

Sirmione - Gardajärvi nähtävyydet - Italian nähtävyydet.

Sirmione.

Kylä on ollut tunnettu kauneudestaan jo aina 100-luvulta e.Kr. saakka, jolloin sen teki kuuluisaksi roomalainen runoilija Gaius Valerius Catullus, joka ihastui alueeseen niin paljon, että rakennutti talon Sirmioneen.

Scaligeron linnoitus - Gardajärven nähtävyydet.

Scaligeron linnoitus (Sirmione).

Rooman valtakunnan historiassa kylä on ollut merkittävä sotilaallinen tukikohta, josta nykyaikoihin säilynyttä parasta antia nähtävyyksien suhteen on Scaligeron linnoitus 1200-luvulta, yksi koko Italian top 30 vierailluimmasta turistikohteesta.

Sirmionen toinen näkemisen arvoinen kohokohta on Catulluksen krypta, joka lukeutuu tärkeimpiin muinaisen Rooman aikaisiin yksityisiin rakennelmiin pohjoisen Italian puitteissa.

Dolomiitit - Gardajärven nähtävyydet.

Dolomiitit (Kronplatz).

Dolomiitit alkavat Gardajärven pohjoispuolelta, jatkuen pohjoista kohti aina Itävallan rajalle saakka. Maailman kauneimpiin kuuluva vuoristoalue on suosittua turistiseutua koko vuoden ajan, mutta etenkin kesäisin ja talvisen laskettelukauden läpi.

Nimensä vuoristo on saanut ranskalaiselta minerologilta Déodat Gratet de Dolomieulta, joka ensimmäisenä eritteli dolomiittikiven – josta Dolomiittien uniikit muodot ja värit ovat peräisin – omaksi kiviluokakseen.

Jos käyt Gardajärven seudulla talvella, Dolomiitit sisältävät maailmankuuluja laskettelukeskuksia, joihin tutustumiseen kannattaa ottaa Dolomiti SuperSki (dolomitisuperski.com/en) – 1 hiihtopassi, 12 laskettelukeskusta, 1 200 km rinteitä.

Val Di Fassa - Dolomiitit - Italian nähtävyydet.

Dolomiitit (Val di Fassa).

Saman hiihtopassin kautta sinulle avautuvat kaikki Dolomiittien kuuluisimmista rinteistä, kuten Cortina d’Ampezzo (vuoden 1956 talviolympialaisten näyttämö) sekä Val Gardena (joka sisältää mahtavan, 10 km pituisen, jäätyneellä vesiputouksella varustetun luonnollisen kanjonin omaavan La Longia –rinteen).

Kesäaikaan Dolomiittien laskettelukeskukset ja niitä ympäröivät seudut ovat suosittuja paikkoja esimerkiksi vuoristopatikointiin tai maastopyöräilyyn merkittyjä, turvallisia reittejä pitkin. Ylös vuorille Gardajärvi nähtävyydet maisemia ihailemaan pääsee kesäaikaan toimivien 118 tuolihissin ja köysiratavaunun avulla, joihin kaikkiin saa pääsyn ostamalla Supersummer -lipun.

Gardaland huvipuisto - Gardajärvi nähtävyydet.

Gardaland huvipuisto (gardaland.it), joka on ollut avoinna vuodesta 1975, on Euroopan seitsemänneksi suosituin huvipuisto, sijaiten Gardajärven itäisellä rannalla, Peschieran ja Lazisen välisellä alueella.

Huvipuiston huvituksiin kuuluvat muun muassa kuusi vuoristorataa (Sininen tornado, Maaginen vuori, Sequoia seikkailu, Orto Bruco, Mammutti, sekä Pako Atlantiksesta), joista osa on vesivuoristoratoja. Yhteensä voit valita 56:sta erilaisesta huvipuistolaitteesta.

LEGOLAND vesihuvipuisto - Gardajärven nähtävyydet - Italian nähtävyydet.

LEGOLAND vesihuvipuisto (osa Gardalandin aluetta).

Gardaland, joka alueena sisältää myös neljä teemallista huvipuistohotellia, LEGOLAND vesihuvipuiston (legolandwaterparkgardaland.it/en/), sekä SEA LIFE akvaarion, on yksi koko Italian tärkeimpiä koko perheen nähtävyyksiä yhdessä maan suurimman huvipuiston, Saviossa olevan Mirabilandian kanssa.

Gardajärvi nähtävyydet kohokohtiin lukeutuu lisäksi CanevaWorld (canevaworld.it/en/), alueen toinen suosittu koko perheen huvipuisto, joka koostuu kahdesta teemapuistosta – elokuvateemainen Movieland The Hollywood Park sekä vesihuvipuisto Caneva The Aquapark – ja neljästä teemallisesta ravintolasta, mukana keskiaikaisen show-esityksen sisältävä Medieval Times Restaurant.

Movieland The Hollywood Park osioon kuuluu yli 20 ainutlaatuista leffateemaista huvilaitetta sekä 10 elokuvatyylistä, näyttelijöiden ja stunt-miesten tekemää show-esitystä upeissa, Hollywood-tyylisissä lavasteissa.


Caneva The Aquapark kohokohtia ovat sen sisältämät aikuisille ja lapsille sopivat vesiliukumäet (joukossa adrenaliinintäytteinen freestyle-liuku ‘Stukas Boom‘), kellukejoet, sekä yli 2 000 aurinkotuolipaikkaa.