Genova nähtävyydet

Genova nähtävyydet kohokohtiin kuuluvat Piazza De Ferrari aukio, via Garbaldi katu, San Lorenzo katedraali, Acquario di Genova akvaario, sekä Chiossone orientaalitaiteen museo.

Piazza De Ferrari aukio on Genovan pääaukio jolta löytyvät useat Genovan tärkeimmistä rakennuksista ja aukiota hallinnoiva iso suihkulähde.

Monet aukion rakennuksista ovat peräisin ajalta, joka kesti 1800-luvun lopulle, jolloin Genova oli alueen keskeisimpiä finanssikeskuksia yhdessä Milanon kanssa, ja Piazza De Ferrari oli keskus tälle toiminnalle.

Aukion vierestä löytyvät Dogen palatsi, Carlo Felice teatteri, Genovan pörssin rakennus vuodelta 1912, sekä Gallieran herttuan, Raffaele De Ferrarin, jolle aukio on omistettu, palatsi.

Via Garbaldi katu (www.museidigenova.it) on kenties Genovan tärkein katu, ja tunnettu varsinkin siitä, että sen 250 metrin pituudella on yksi maailman parhaista kokoelmista erilaisia historiallisia palatseja.

Kadun mainetta lisäsi aikanaan vuoden 1846 Charles Dickensin matkakertomus “Kuvia Italiasta,” jossa hän ihaili “Palatsien katujen” Strada Nuovan (jolla nimellä via Garibaldia kutsuttiin vuoteen 1882) ja Strada Balbin, toinen Genovan palatsikaduista, rakennusten loputtomia yksityiskohtia, isoja kiviparvekkeita, sekä paksuja marmori pylväitä.

Palatsit kuuluivat Genovan tärkeimmille suvuille, ja kadulta löytyvät mm. Palazzo Rosso, Palazzo Bianco, Palazzo Grimaldi, sekä Palazzo Reale (www.palazzorealegenova.it).

San Lorenzo katedraali on tärkein Genovan lukuisista kirkoista, ja sen ensimmäiset versiot rakennettiin noin 400-luvulla, ja katedraalia rakennettiin ja laajennettiin aina 1600-luvulle.

Katedraalin kohokohtiin kuuluvat mm. taiteilija Tomaso Allion veistokset 1500-luvulta, “Flagellazione” Bartolomeo Litteriniltä 1600-luvulta, sekä Via Crucis Carlo Henriciltä.

Acquario di Genova (www.acquariodigenova.it) akvaario on Euroopan toiseksi isoin akvaario ja se rakennettiin vuoden Expo 92:sta varten, ja toimii niin koulutuksellisena, tieteellisenä, kuin kulttuurillisenakin keskuksena.

Akvaario sisältää 71 näyttely-akvaariota joissa on kokonaisuudessaan noin 600 lajia eläimiä ja kasveja. Akvaarion kohokohtia ovat varsinkin pingviinit, hait, sekä hylkeet.

Rakennus jossa akvaario sijaitsee on myöskin merkittävä, sillä sen ovat suunnitelleet arkkitehdit Renzo Piano sekä Peter Chermayeff. Rakennukseen liitettiin osana näyttelyä vuonna 1998 täysikokoinen laiva kävelyalueen päätyyn.

Genova nähtävyydet parhaimmistoa on myös Chiossone orientaalitaiteen museo (www.museidigenova.it/spip.php?rubrique28), joka sisältää Euroopan suurimman kokoelman Orientaalista taidetta.

Museo sisältää suurimmalta osaltaan genovalaisen Edoardo Chiossonen keräämää taidetta hänen 23 vuoden oleskelunsa ajalta Japanista (1875-1898).


VIDEO: Genovan kaupungin tekemä virallinen tv-mainos paikasta lomakohteena.

Museo sisältää mm. maalauksia, painoteoksia, kuvitettuja kirjoja, Buddhismin veistoksia ja pyhiä esineitä, arkeologisia löydöksiä, bronssiesineitä, kolikoita, posliiniteoksia, teatterinaamioita, musiikki-instrumentteja, pukuja, sekä kankaita.


Kokoelman helmiin kuuluvat varsinkin maailmankuulut Ukiyoe maalaukset ja painotyöt.