Gherkin pilvenpiirtäjä Lontoo

Gherkin pilvenpiirtäjä Lontoo ja muut London City kaupunginosan rakennukset luovat taustan yhdelle maailman suurimmista finanssikeskuksista.

Gherkin rakennuksesta on tullut yksi maailman juhlistetuimmista rakennuksista valmistumisestaan saakka.

Pilvenpiirtäjä sijaitsee City of London kaupunginosassa Lontoota, ja viralliselta nimeltään se on “30 St Mary Axe”.

Pilvenpiirtäjä, joka valmistui vuonna 2003, sijaitsee kaupungin keskeisimmän finanssikorttelin alueella.

Gherkin London City

KUVA: Näkymä London City kaupunginosaan, joka on Lontoon finanssikeskuksen ydinaluetta. “Gherkin” (virallisesti “30 St Mary Axe”) pilvenpiirtäjä on etikkakurkun (“gherkin” englanniksi) muotoinen pilvenpiirtäjä kuvan keskellä. Kuva on otettu Tower sillan eteläisestä päädystä.


VIDEO: Gherkinin ja sen kattokerroksessa olevan, vuokrattavissa olevan tilan esittely.

Rakennus näkyy kauas lähialueensa ulkopuolelle, koska sillä on korkeutta 180 metriä, 40 kerroksen verran.

Gherkin rakennus ja monet muut pilvenpiirtäjät City of London kaupunginosassa sekä uudemmassa kaupungin finanssikeskuksessa, Lontoon Canary Wharf kaupunginosassa, ovat uudistaneet Lontoon statuksen keskeisenä maailman finanssikeskuksena.

Oleminen yhtenä tärkeimmistä finanssikeskuksista maailmassa ei ole uusi rooli Lontoolle, sillä City of London kaupunginosa dominoi globaaleja finanssimarkkinoita koko 1800-luvun ajan.

Monille Gherkin on yksi “pakollisista” arkkitehtuurillisista nähtävyyksistä Lontoossa.

Myös tulevaisuudennäkymät suhteessa Lontoon modernimpiin arkkitehtuuri nähtävyyksiin ovat lupaavat, koska rakenteilla on useita näyttäviä pilvenpiirtäjiä, kuten “The Pinnacle” sekä “Heron Tower”, jotka ovat joko rakenteilla tai suunnitteilla rakennustöiden alkamista varten.

Voit tutustua Lord Fosterin suunnittelemaan Gherkin pilvenpiirtäjään, joka sijaitsee osoitteessa 30 St Mary Axe, jo ennen varsinaista matkaa Lontooseen, paikan virallisten nettisivujen kautta, osoitteessa www.30stmaryaxe.co.uk.


Rakennukseen ei voi tutustua sen sisätilojen osalta, koska se on toimistokäytössä, mutta voit vierailla sen juurella ja ihailla pilvenpiirtäjän mammuttimaista mutta virtaviivaista rakennetta.