Girona Espanja nähtävyydet

Girona Espanja nähtävyydet parhaimmistoon kuuluu El Call vanhakaupunki, Girona katedraali, Banys Arabs kylpylät, Museu Arqueologic arkeologinen museo, ja Carrer Santa Clara ostoskatu.

El Call ja vanhakaupunki muodostavat Gironan labyrinttimäisen historiallisen keskustan, joka tarjoaa kapeita, pitkiä kujia ja katuja kaupungin läpi virtaavan Onyar joen myötäisesti.

El Call (www.girona.cat/call/cat/) on alue vanhankaupungin osana, sisältäen kuvankauniin alueen joka toimi vuodesta 890 vuoteen 1492 kaupungin Juutalaiskorttelina.

Alueelta löytyy mm. Museu d’Història dels Jueus, joka kertoo Juutalaisten historiasta kaupungissa.

Vanhakaupunki kokonaisuutena on kokoelma keskiaikaisia rakennuksia, ja sen kiertäminen kannattaa aloittaa vanhalta kivisillalta joka ylittää Onyar joen.

Useat kaupungin huomattavimmista nähtävyyksistä sijaitsevat juuri kukkulamaisen vanhankaupungin alueella, kun taas moderni Gironan kaupunki on rakennettu huomattavasti tasaisemmalle alueelle.

Girona katedraali (www.catedraldegirona.org) on pääasiassa romaaniseen arkkitehtuurityyliin rakennettu kirkko, jonka rakentaminen aloitettiin vuonna 1040, ja kirkkoa rakennettiin aina 1700-luvulle.

Yksi rakennuksen kohokohdista on sen alttarille johtava keskikäytävä, joka on tehty uusgotiikan tyyliin ja on tyylisuunnalleen maailman levein 22.98 metrillä ja toiseksi levein maailmassa kaikille arkkitehtuurityyleille Vatikaanin Pyhän Pietarin basilikan jälkeen.

Toinen kirkon kohokohdista on sen kellotorni, Torre de Carlemany, joka on koristeltu upeilla hengellisillä veistoksilla ja josta on upeat näkymät yli ympäröivän Gironan vanhankaupungin.

Katedraali sisältää myös upean kokoelman taidetta, joihin kuuluu upeat kuvitetut hengelliset käsikirjoitukset 900-luvulta, kuten Codex del Beatus, joka sisältää kuvitetun kommentaarin.

Banys Arabs kylpylät (www.banysarabs.org) ovat peräisin vuodelta 1194, ja ne sijaitsevat Gironan vanhassakaupungissa, ja joiden rakennuksessa on imitoitu perinteisiä muslimikylpylöitä, kuten oli muotia kylpylöiden rakentamisen aikoihin.

Voit tutustua näistä historiallisista kylpylöistä caldarium (kuumat kylpylät) osaan sekä frigidarium (kylmät kylpylät) osaan, joista jälkimmäisessä on keskustana kahdeksankulmainen uima-allas jota ympäröivät majesteetilliset pylväät.

Museu Arqueologic arkeologinen museo (www.mac.cat/cat/Seus/Girona) sisältää kokoelman muinaisesineitä joita on löydetty Gironan ja sen lähialueilta tehdyistä kaivauksista.

Museon kokoelmaan kuuluu esineistöä aina esihistorialliselta periodilta keskiajalle saakka, ja sen kokoelma on osa suurempaa kokonaisuutta arkeologisia museoita Katalonian alueella (www.mac.cat).

Museorakennus on myös merkittävä nähtävyys sinänsä, ja tarjoaa yhden parhaista esimerkeistä Katalonialaista romaanisen tyylisuunnan rakentamista 1100-luvulta.

Carrer Santa Clara katu on kaikkein houkuttelevin ostoskatu tässä shoppailusta kuuluisassa kaupungissa.

Kadun varrella on lukuisia paikallisia kauppoja ja putiikkeja, kuin myös hyvä valikoima ravintoloita ja mahdollisuuksia iltaelämän viettoon.


Hyvä paikka aloittaa tutustuminen ostosmahdollisuuksiin on kivisillan luota, jossa Carrer Nou ja Carrer Santa Clara kohtaavat.